Olej na nadrzke serva.
Olej na nadrzke serva.
Ahojte včera som mal dole kryty motora a všimol som si ze mam riedky olej na nadrzke serva. Servo ale nemá zatiaľ žiadny problém môže tam byt nejaký vysoký tlak a prepúšťa olej z nádržky? Nestretol sa s tým niekto?
Re: Olej na nadrzke serva.
ja. mam ju pravidelne zamazanu, tu nadrzku okolo veka. Avsak oleja v serve je stale dostatok a nijaky iny problem zatial nevidim. Predpokladam, ze len ta tesniaca guma veka uz netlaci jak ma, tak to sem tam musi vychrsnut. Je tomu odkedy mam auto, cize asi 1,5 roka
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Oki dik za info, hadam to bude v poriadku, pozrem aspon kolko tam je oleja resp ho dam asi v servise aj po 7 rokoch vymenit. Aby mi nevyplo servo v zakrure 

hej, tam je mierka, podla toho, ci je olej teply alebo studeny. Ja ho mam stale v norme, tak som to neriesil nejak. Noo, mozno neni spatny napad vymenit napln
ja som menil komplet naplne pri kupe auta 

Ono se to v té nádržce během jízdy docela "vaří", takže jestli netěsní, je jasno.
jop
len ono to nevyzera, zeby bola ta gumka vyzuta, abo poskodena. Aj ked to zatvaras, jak zatacas veko, ono to napevno ide. Mozno by to trebalo zozadu vytesnit. Asi sa na to pozriem a skusim nejak dolepsit tesnost 

pozeral som na to a vyzera, ze problem je v pruzinke (ktora dotlaca veko). Ako je navynuta okolo stredoveho plastoveho klinu, jeden prstenec pruzinky sa povysunul nad zarez. Nastokol som to naspat a kliestami trosku dotlacil, aj ked, no je to pruzina, dost hruba a su tam paradne vykyvy teplot, takze uvidim, ci sa to nevysunie opat. Pripadne by tam mozno bodla segerka. Rozdiel pri zatoceni veka je citelny, ze to tlaci o dost silnejsie, aj ked sa jedna len o jeden zavit pruziny. Casom uvidim, jak sa to bude spravat.
Něco podobného se stávalo i mě, i po výměně servo kapaliny, po jízdě zůstávalo okolo víčka loužíčka servo kapaliny, vyřešil jsem to tak že jsem odsál malé množství z nádobky, bylo to cca čtvrtka malé stříkačky, od té doby klídek. Ideálně odsaj tolik aby hodnoty na měrce za studena i tepla byla lehoulince pod.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW