Formtom píše:Beneold píše:AUDIO: total zle u mna, zadne skoro nehraju a predne su v kvalite cinskej vianocnej pohladnice.. So Superbom sa to neda zrovnavat akusticky, to vazne nie, ani nahodou. Teraz nemyslim, na riadne vybudenie repracikov, ale kvalitu/akustiku posluchu a zrozumitelnost. Nestihaju, je mi luto. Respektive takto, kto je nauceny pocuvat MP3 v kvalite 128kbs, alebo magnetofonovej pasky, kde chyba 80% hudby to bude priemerne stacit. Uzit si trosku akustiku, zabudni.tyma píše:Ahojte zvazujem kupu aurisa a chcem sa opytat ci ma vyznam hybrid u nas ci ani nie v zahranici su napriklad bezplatne parkovania a podobne cenovy rozdiel je 2tis medzi hybridom a 1.2 t rozdiel v spotrebe cca 2 litre takze o navratnosti to nebude. Dost ale ma odradzaju od kupy problemy s podbehmi nekvalita repro je ozaj az tak zle? Jazdil som passat lagunu a superb. Dakujem
PODBEHY: Nejde ani tak o buchanie, alebo nebuchanie kamienkov, hluku od ciest atd. Skor o zamyslenie sa, co sa moze stat po zime hmm 2-3 sezonach. Ked kamienky, piesok, prach budu doslova otlkat, brusit, spinit podbehy celeho auta aj podblatniky, az sa pretlcu rovno na holy plech. Nemusis cakat ani na zimu.. (Cesty nie su nemocnicne chodby.) Ten ma iba propagacny nastrek. Je jasne, ze to bude hrdzaviet skor, ako si myslis. A buchat od kamienkov to vobec nemusi. Pieskovat sa da aj potichu... Vid rocne auta na kapote po ranach od kamienkov. A tam je urcite lepsi lak, ako v podbehoch kolies. To je realita. Nemci to volaju SPAREN program.
HYBRID: System zostavila a prezentuje Toyota velmi lakavo, ak sa zmieris z viacero obmedzeniami/kompromismi je to zaujimava alternativa k dieslu. Rozmysal som nad tym tiez, bohuzial SK funguje trochu inac legislativne, ako pozerat do buducnosti.
Stastnu ruku prajem..
Ahoj děkuji za pozdrav.. Jinak vytlumení dveří a kvalitní repro, sám jsem dělal vyjde cca na 4500 kč, dle druhu reproduktorů a je to hodně znát, zadní bych ale nechal tak, protože tam jde slabý signál..
repro šílenost, jediný řešení vytlumit komplet auto a výměna repro. cena cca 15 tis pokud nebudu počítat zadní, který aji když vyměníš nemaj dostatek výkonu takže bys musel použít zesilovač a tím pádem seš zase o pár tisíc výš. Tuto operaci zvažuju teda bez zadních repro na ty kašlu akorát nevím jestli to má smysl a hlavně jestli bych unesl ještě větší ticho než je teď. Randál od spodku? nevím je stejnej jako v kterýmkoliv jiným autě. je to spíš o tom co kdo vnímá a co se týká toho jak budou podběhy vypadat za pár let taky nevím a stejně tak se můžeme ptát jak bude vypadat motor bez krytu o kterej jde hlavně. Hybrid maximální spokojenost a pokud najdu nějakou chybu tak mu to po dotankování odpustím. Najeto cca 7 tis spotřeba dle tankování pořád +-5 litrů a styl normální žádnej louda. zdravím Mirka a Louwman
Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Ty repro JBL sis dodělával sám,to musí být super kvalita.Na kolik tě to vyšlo?maxwell píše:Já jsem s repro JBL spokojen...
jo jo pokud budeš tlumit jen přední dveře a vyměníš repro můžeš se na tu cenu kolem 4500 dostat. těch 15 litrů co jsem psal jsem bral za vytlumení celýho auta včetně kufru, podběhů a výměny repro za něco solidního což už když to dělat tak asi komplet 

Toyota RAV4 HSD FWD 2017
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016
Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:30, celkem upraveno 1 x.
A aké vidíš obmedzenia a kompromisy v hsd? Ja žiadne.... hlavne vidím nízke servisné náklady, overenú technologiu, spoľahlivosť... a to mám starý model kde je hsd akoby naroubované, u nového modelu s tým rátali od začiatku a poriešili detaily ako kufor...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
….
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Presne tak, hovoris mi z duse.
Este jedna vec, aspon u mna by to pri hsd bolo tak. S benzinakmi jazdim ako mi pride, bez akehokolvek obmedzovania. S hsd by som jazdil z principu na spotrebu. Ked uz by som tolko pozornosti a penazi venoval tomuto pohonu, tak by som sa snazil fest jazdit eco. Ci by to bolo dobre alebo nie, to uz necham na posudenie inych, kazdopadne verim tomu, ze by to bolo prave tak.
Mozno keby som jazdil teraz s konvencnym benzinovym pohonom na spotrebu, tak by som ju mal o liter nizsiu, neviem. Lebo tak nejazdim.
Inac "super" experimenty typu prerabka hsd s lpg a podobne rad sledujem. Svojho casu som bol v jednej strojovni rodinneho domu, kde mal typek kombinaciu tepelne cerpadlo zem voda+slnecne kolektory+krbova vlozka+elektricka spirala, tri akumulacky. Strojovna bola v celom suterene - milion cerpadiel, ventilov so servami, cidiel, armatur do bludu. Som si vravel, clovece tu ked sa daco pokazi, ani Chuck Norris nepride na to preco to nefunguje.
Este jedna vec, aspon u mna by to pri hsd bolo tak. S benzinakmi jazdim ako mi pride, bez akehokolvek obmedzovania. S hsd by som jazdil z principu na spotrebu. Ked uz by som tolko pozornosti a penazi venoval tomuto pohonu, tak by som sa snazil fest jazdit eco. Ci by to bolo dobre alebo nie, to uz necham na posudenie inych, kazdopadne verim tomu, ze by to bolo prave tak.
Mozno keby som jazdil teraz s konvencnym benzinovym pohonom na spotrebu, tak by som ju mal o liter nizsiu, neviem. Lebo tak nejazdim.
Inac "super" experimenty typu prerabka hsd s lpg a podobne rad sledujem. Svojho casu som bol v jednej strojovni rodinneho domu, kde mal typek kombinaciu tepelne cerpadlo zem voda+slnecne kolektory+krbova vlozka+elektricka spirala, tri akumulacky. Strojovna bola v celom suterene - milion cerpadiel, ventilov so servami, cidiel, armatur do bludu. Som si vravel, clovece tu ked sa daco pokazi, ani Chuck Norris nepride na to preco to nefunguje.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Vždy mě baví číst tyhle rozumy o HSD od lidí, kteří o tom nic neví. Například při couvání neví vůbec důvod k tomu, aby naskakoval spalovací motor, couvá to normálně na elektromotor, který se roztočí opačně. Úplně mimo je srovnávání se start-stop systémem, spalovací motor je před zážehem roztočen pomocným elektromotorem na cca 900 otáček, tedy startuje již ve volnoběžných otáčkách a zcela plynule. Postávání v kolonách je na hybridu to úplně nejlepší - klimatizace běží na elektriku z trakční baterie, takže na palubě pěkně klídek, pohoda a příjemná teplota (na rozdíl od běžných aut, která buď smrdí na volnoběh nebo se lidi uvnitř potí). Když energie dochází, motor se na chvíli spustí, dobije baterii a zase se vypne. U topení jsem taky problém nezaznamenal, spalovací motor běží dokud se nezahřeje a pak topí normálně. Pravou je, že v zimě na krátkých trasách to zvedá spotřebu (to se pak jezdí třeba i za sedm litrů na 100km).
Baterie se rozhodně nějak dlouho nenabíjí, kromě rekuperace využívá přebytku výkonu, když si spalovací motor lebedí v optimálních otáčkách. Že prázdná baterka zvyšuje spotřebu... to je úplné nepochopení toho, jak HSD hospodaří s energií.
Gumy hybrid používá stejné jako normální model, já mám letní 225/45 R17, tuším Dunlop Fastresponse. Spotřeba mimo město 4,5-5 litrů bez kompromisů v bezpečnosti.
Mechanicky se celá soustava mnohem jednodušší, chybí startér, alternátor, rozvod je jen na olejové čerpadlo. Spojka není skoro vůbec namáhána. Tam se prostě nemá co pokazit...
Jediná nevýhoda je trochu větší hmotnost celého systému, ale ta uživatelská přívětivost je příkladná. Není to auto na "řidičské zážitky", ale ruku na srdce, kdo o ně při denním provozu opravdu stojí. Jestli k něčemu HSD vede, tak k větší bezpečnosti... a člověk se za volantem už tolik nerozčiluje jako dříve. A když je potřeba někoho předjet, tak věřte, že pružné zrychlení hybridu je opravdu špičkové.
Pokud někdo počítá ekonomickou výhodnost hybridu pouze optikou spotřeby, tak se mu asi nevyplatí. Samozřejmě jsou tu ještě nižší servisní náklady a také větší zůstatková hodnota při prodeji (při nedostatku hybridů na trhu ojetin). A rozhodně nikdo není schopen vyčíslit právě uživatelskou přívětivost, což je pro mě taky podstatná hodnota. Ona třeba klimatizace taky nedává ekonomický smysl, je drahá a zvyšuje spotřebu... ale dneska už ji má skoro každé auto.
Baterie se rozhodně nějak dlouho nenabíjí, kromě rekuperace využívá přebytku výkonu, když si spalovací motor lebedí v optimálních otáčkách. Že prázdná baterka zvyšuje spotřebu... to je úplné nepochopení toho, jak HSD hospodaří s energií.
Gumy hybrid používá stejné jako normální model, já mám letní 225/45 R17, tuším Dunlop Fastresponse. Spotřeba mimo město 4,5-5 litrů bez kompromisů v bezpečnosti.
Mechanicky se celá soustava mnohem jednodušší, chybí startér, alternátor, rozvod je jen na olejové čerpadlo. Spojka není skoro vůbec namáhána. Tam se prostě nemá co pokazit...
Jediná nevýhoda je trochu větší hmotnost celého systému, ale ta uživatelská přívětivost je příkladná. Není to auto na "řidičské zážitky", ale ruku na srdce, kdo o ně při denním provozu opravdu stojí. Jestli k něčemu HSD vede, tak k větší bezpečnosti... a člověk se za volantem už tolik nerozčiluje jako dříve. A když je potřeba někoho předjet, tak věřte, že pružné zrychlení hybridu je opravdu špičkové.
Pokud někdo počítá ekonomickou výhodnost hybridu pouze optikou spotřeby, tak se mu asi nevyplatí. Samozřejmě jsou tu ještě nižší servisní náklady a také větší zůstatková hodnota při prodeji (při nedostatku hybridů na trhu ojetin). A rozhodně nikdo není schopen vyčíslit právě uživatelskou přívětivost, což je pro mě taky podstatná hodnota. Ona třeba klimatizace taky nedává ekonomický smysl, je drahá a zvyšuje spotřebu... ale dneska už ji má skoro každé auto.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
…..
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:29, celkem upraveno 1 x.
Je to presne ten iný uhol pohľadu.... eco pneu nemám, jazdím- žena jazdí
úplne rovnako ako s iným autom, na spotrebu nepozerá-me, či to bude 4.5 alebo 6.5 je jedno, displej s tokmi energíí si pozriem niekedy.... výborný prepad ceny u zánovného auta a kedže už viem že naj náklady niesú na benzín ale na to "okolo" myslím že je to rozumná voľba. Jaj to kúrenie máš pravdu ale plánujem elektrický predohrev a najviac čo ma serie je stredový tunel bez možnosti dať si fľašu medzi sedadlá... inak vôbec nemám pocit kompromisu...

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
souduzi, nepište sem takovýhle nesmysle...jezděte si v benzinu a nemotejte hlavy lidem kravinama...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
- nezmyselný je tvoj koment lebo si nenapísal nič k téme...maxwell píše:souduzi, nepište sem takovýhle nesmysle...jezděte si v benzinu a nemotejte hlavy lidem kravinama...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kcheml píše:Vždy mě baví číst tyhle rozumy o HSD od lidí, kteří o tom nic neví. Například při couvání neví vůbec důvod k tomu, aby naskakoval spalovací motor, couvá to normálně na elektromotor, který se roztočí opačně. Úplně mimo je srovnávání se start-stop systémem, spalovací motor je před zážehem roztočen pomocným elektromotorem na cca 900 otáček, tedy startuje již ve volnoběžných otáčkách a zcela plynule. Postávání v kolonách je na hybridu to úplně nejlepší - klimatizace běží na elektriku z trakční baterie, takže na palubě pěkně klídek, pohoda a příjemná teplota (na rozdíl od běžných aut, která buď smrdí na volnoběh nebo se lidi uvnitř potí). Když energie dochází, motor se na chvíli spustí, dobije baterii a zase se vypne. U topení jsem taky problém nezaznamenal, spalovací motor běží dokud se nezahřeje a pak topí normálně. Pravou je, že v zimě na krátkých trasách to zvedá spotřebu (to se pak jezdí třeba i za sedm litrů na 100km).
Zdravim a ma reakce - ze se do toho motam, z onech duvodu co tady pises jsem silne uvazoval o koupi hybrida a pro mne osobne tam byly i dalsi vyhody. A proc jsem nakonec od toho upustil??? No nevim ja s tim autem jel - ale zrychleni se mi teda nezda spickove, samozrejme kazdy jezdi jinak ale tak nejak obecne a subjektivne se mi to zdalo tragicke... nejsem zavodnik,mam rodinu ale toto fakt nee. Ja si predstavuji jizdu a zrychleni trosku jinak.... Skoda jinak to neni spatne auto. Asi zustanu u avensise. Asi.
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Samozřejmě nelze někomu vnucovat, jakou má mít potřebu zrychlení. Ale možná bude problém v tom subjektivním vnímání... já taky při zkušební jízdě na okresce předjížděl kamion, pocit nic moc, jen na konci manévru jsem měl 140km/h na tachometru. Uznávám, že (už) nejsem žádný závodník, ale několikrát se mi stalo, že jsem předjížděl společně s nějakým spěchálkem a když jsem na to dupnul, tak jsem musel zase jít na brzdu, protože tomu přede mnou to nejelo či co...
I nějaká měření vyznívají ve prospěch hybridu:
http://magazin.automodul.cz/toyota-yari ... ty-aut_amd
http://www.auto.cz/kia-ceed-sw-1-6-crdi ... brid-78998 viz třetí tabulka - Naměřené hodnoty - pružnost.
Já při koupi nového auta nad hybridem ani nepřemýšlel, pak jsem na to kouknul jen ze zvědavosti, zaujalo mě to, tak jsem četl a četl... a teď jsem spokojeným zákazníkem... a asi by mi v budoucnu docela vadilo hybrid nemít.
I nějaká měření vyznívají ve prospěch hybridu:
http://magazin.automodul.cz/toyota-yari ... ty-aut_amd
http://www.auto.cz/kia-ceed-sw-1-6-crdi ... brid-78998 viz třetí tabulka - Naměřené hodnoty - pružnost.
Já při koupi nového auta nad hybridem ani nepřemýšlel, pak jsem na to kouknul jen ze zvědavosti, zaujalo mě to, tak jsem četl a četl... a teď jsem spokojeným zákazníkem... a asi by mi v budoucnu docela vadilo hybrid nemít.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
.... ked idem dole kopcom na bežnom aute stále ma napadne Ako by teraz dobre rekuperovalo.... chýba mi ten pocit že časť energie viem uchovať....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000