Corolla E12/13 nefunkční osvětlení topení + výstražné

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
ladaf
Člen Týmu

Corolla E12/13 nefunkční osvětlení topení + výstražné

Příspěvek od ladaf »

Jedná se o Toyotu Corolla 2005 kombi, nefunguje podsvícení topení (nejprve přestala fugnovat jedna strana, teď nesvítí ani jedna), také odešla žárovka podsvícení výstražných blinkrů.

Hledal jsem na foru ale odpovědi jsem nenašel. Pokud to někde je tak se předem omlouvám.

Mám pár dotazů a budu vděčný za radu.
- Povedlo se mi najít jak se dostat k žárovkám ovládání topení, nevím ale jak je dostat ven - viz obrázek v příloze.
- Sice nevím jaké žárovky tam jdou ale jak je dostanu ven tak koupím stejné. Pokud byste to někdo věděl z hlavy jaké tam patří, budu jenom rád.
- Jak se dostanu k žárovce výstražných blinkrů? Plochým šroubovákem vypáčit? Ve kterých místech?

Díky moc
Laďa
Přílohy
20160203002821_resize.jpg
(241.13 KiB) Staženo 2002 x
majkycz
Navigátor

Re: Corolla E12/13 nefunkční osvětlení topení + výstražné

Příspěvek od majkycz »

mám sice aut. klimu, ale bylo to podobné (jen máš o 1 šroubek víc)

jakmile to sundáš, odpoj konektory a vytáhni to ven
pak by měla jít odmontovat zadní strana, kde máš přístup přímo k samotným žárovkám
ex. Corolla T-Sport Obrázek
ex. Lexus IS250 - "Pursuit of Perfection" Obrázek
ladaf
Člen Týmu

Příspěvek od ladaf »

Ahoj, díky, tohle jsem našel (mám to rozdělané), žárovky jsem nakonec vytáhl pinzetou - co mám na obrázku výše.

Teď ale nevím jak rozdělat tlačítko s výstražným trojuhelníkem - zda násilím :-D
majkycz
Navigátor

Příspěvek od majkycz »

Tak ono japonský auta obecně jsem taková skládačka, takže bych to prvně zkusil hlavou, než silou :D
Kdybys vzal ten panel zezadu, tak si myslím, že by to šlo pěkně. Po vyloupnutí už by se mohlo stát, že to zpátky nedáš.
ex. Corolla T-Sport Obrázek
ex. Lexus IS250 - "Pursuit of Perfection" Obrázek
ladaf
Člen Týmu

Příspěvek od ladaf »

Žárovka od topení byla T5 12V 1,2W W2.1x4.6d (autokelly pár Kč a jsou tam 2ks - jdou tam ale špatně nasadit, je to divně z boku, šlo to nakonec bužírkou).

Žárovka na výstražných blinkrech - ta je na tlačítku z boku a je se zvláštní paticí, v kelly nikdy neviděli, tak koupit jedině originál ale už bylo zavřeno .. Tak zitra další pokus :-)

Majkycz díky za snahu, i to se cení :-D
box
Člen Týmu

Příspěvek od box »

Dobry den,
budem Vam vdacny za Vasu skusenost pri vymene podsvetlenia tlacidiel. Nam podsvietenie odislo v poradi otocne ovladace - spinace, akurat ja som pri vymene podsvietenia otocnych ovladacov pochoval dve nahradne ziarovky v kulise radenia... Hned na to prestalo svietit podsvietenie vystraznych blinkrov a A/C - obavam sa retaze dalsich udalosti :-) a preto som aj zvedavy, ako sa Vam podarilo odobrat kryty na tlacidlach, aby som zas nieco nepokazil.
ladaf
Člen Týmu

Příspěvek od ladaf »

Jak jsem měnil ty 2 skleněné žárovičky (v prvním příspěvku na obrázku), tak taky někam 2 spadly :lol: Jedna stála cca 9 CZK takže to nevadí.

Tlačítko výstražného trojuhelníku se nemuselo rozdělávat. Jak byl sundaný ten prostřední panel tak z boku tlačítka je zastrčená žárovka - taková (viz příloha). Sehnat v autodílech se mi ji nepovedlo, koupil jsem ji originál v Toyotě (cca 100 CZK / +- 3,70 €).
Přílohy
IMG-20160203-WA0003.jpg
(55.17 KiB) Staženo 1897 x
box
Člen Týmu

Příspěvek od box »

Dakujem, toto mi moc pomohlo, vybral som na zaklade Vasej info tie ziarovky a dokonca v toyote mi tam vymenili len tie sklenene banky s nozickami za asi 1eur/ks. Dufam, ze to vydrzi dalsich 10 rokov :)
ladaf
Člen Týmu

Příspěvek od ladaf »

Super, kdo by to byl řek, že nakonec já někomu pomůžu, to jsem sem šel jenom pro radu :D
lakerss
Člen Týmu

Příspěvek od lakerss »

Chlapi, je prosim tady nekdo z Prahy, pripadne pobliz, kdo by mi byl ochoten pomoci vymenit ty zarovky pod regulatory teploty a foukani? Viz prvni obrazek. Rozebrat jsem to svedl, ale nedokazal jsem vysunout zarovky. Jedna mi problikavala a pak prestala svitit. Kdyz jsem se snazil ji pinzetou vytahnout, prestala podezrele svitit i ta druha zarovka (mozna zkrat). Vic jsem se neodvazil delat. Materialne/financne se odvdecim. Dekuji
ladaf
Člen Týmu

Příspěvek od ladaf »

Bohuzel, Olomouc.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“