Kabinový filtr
Kabinový filtr
Ahoj, prosím o radu... U Carinky 1.6 16v 85kW jsem nenašel kabinový filtr, dotazem u mechanika jsem zjistil že mi tam chybí ta věc do který se vkládá... Nevím jak to má vypadat, neválí se vám někomu v garáži, nebo nevíte kde sehnat, třeba i nový ? Díky moc za tipy
Re: Kabinový filtr
Nepíšeš zda Carina E nebo cCarina II. ale zde je video návod na Carinu E
https://www.youtube.com/watch?v=w2W_VQKH-ds
https://www.youtube.com/watch?v=w2W_VQKH-ds
Jj, Carina E. Díky, mrknu na yt až budu na pc. Děkuju !!!
Já si to dělal doma sám za 10 min
Levné filtry měli např na vasedily24.cz
Levné filtry měli např na vasedily24.cz
Měl jsem ji na opravě, lemy, dveře, dutiny a brzdy a říkal jsem mu ať udělá i ten filtr, že jsem ho nenašel. Koupil tedy filtr a řekl mi že to bude v motorovým prostoru ale že tam něco chybí a že ten filtr tím pádem není do čeho dát...jak jsem psal v dotazu. Ať to okouknu u někoho s Carinou. Nikoho neznám a tak jsem se zeptal tady. Jestli to je takhle i u mojí tak moc děkuju za videjko. Jak přestane lejt tak se tam jdu podívat, tady bych to tedy nenašel ani omylem
Nejprve tam jde jeden menší a ten vložíš a dáš směrem nahoru a hned pod to druhou rukou dáš ten větší.
To video je perfektní. Tehdy kdysi dávno, když jsem si poprvé jen chtěl cvičně vyčistit kabinový filtr, tak to byla makačka bez návodu ty filtry dostat zpátky!
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Akurat mam taku otazku,co mi nejde celkom do hlavy. Takisto ,ako v tom videu,aj mne vzdy vypadne furik listia a ineho bordelu. Rozmyslam kade to tam vlastne putuje. Vsak mriezka pod oknom je husta jak cert. Celkom nechapem ako sa to tam dostava.
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, bývá tam listí. Dostane se tam mezerou vedle pantů kapoty a pak taky vnitřkem blatníků - pod podběhy a pak mezi plechama pod plast pod oknem. Je dobrý jednou za půl roku povolit ty tři šroubky, co drží dole pod kastlíkem ventilátor a z tama to listí vybrat. Já loni na podzim při opravě udělal tenhle tuning, kterej za mě listí vyřešil
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Stane, tak jsi mě inspiroval k vyčištění přívodu vzduchu a chtěl jsem odšroubovat ventilátor. Ty tři šroubky jsou asi ty, co jsem označil na obrázku, že ano? Ale nepřišel jsem na to jak odendat tu krabičku pod třetím šroubkem. Jak na to?Stan píše:.... Je dobrý jednou za půl roku povolit ty tři šroubky, co drží dole pod kastlíkem ventilátor a z tama to listí vybrat.......]
Mám taký dojem,že je tam len nejak nasunuta alebo naklapnuta . Už som to mal dole, ale nepamätám si že by som nejak krabicku riešil...
Civic FD7 2006 TR R18A2
ex.Carina AT191L 1996 UK
ex.Carina AT191L 1996 UK
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Gammo ta krabička je řidicí jednotka klimy a měla by tam být jen nějak nasunutá a připojená velkým konektorem. Zítra zkusím mrknout. Jo a ty šroubky si označil moc hezky
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Stane, přemýšlím, jestli to s tím hezkým označením není ironie . OK, mrkni na to, prosím - ty rozebereš všechno