Na co se zaměřit před koupí Corolla Verso 2005?
Na co se zaměřit před koupí Corolla Verso 2005?
Ahoj, přemýšlím o tom, že bych vzal Corollu Verso. V jednom bazaru jsem si vyhlédl celkem slušně zachovalou z roku 2005 s 1.8 motorem a v automatu. Víte o něčem na co si dát pozor při koupi tohoto modelu? Samozřejmě ho odvezu před koupí na prohlídku do autorizovaného servisu. Ale je něco na co vyloženě trpí tento model? Nebo něco na co bych se měl zaměřit při prohlídce?
Moc díky za rady
Moc díky za rady
Re: Na co se zaměřit před koupí Corolla Verso 2005?
1.8 potencialne nebezpecny motor na spotrebu oleje a pruchod klikovky blokem.....
Jinak asi jen bezne veci a koroze spodku.

Back in Czech.
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na to či je to klasický automat, alebo poloautomatická (MMT) prevodovka. Ak je to MMT tak to neber, bývali s tým dosť problémy. Ďalší problém je hrdzavý podvozok a nádrž (hrozí dokonca prehrdzavenie nádrže, kedysi sa to dalo vymeniť v rámci záruky).
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Díky za rady. Bohužel je to poloautomat. Bazarář samozřejmě tvrdil, že to problémové není
Pod auto jsem se díval a rez jsem neviděl. No ještě je ve hře Avensis v kombiku. Ten měl normální automat.
Je to docela fuška sehnat auto, když člověk hledá konkrétní model.

Je to docela fuška sehnat auto, když člověk hledá konkrétní model.
ono.... corola verso byla takovy zvlastni model.... Ja teda mel Avensis verso a bylo to sice divne, ale super auto. Avensis kombi je docela fajn, ale zas 1.8ma je nachylna....
Back in Czech.
Ten avensis je 2.0. A vypadá i méně opotřebovaně, teď myslím v interiéru, než ta Corolla Verso. Jediné co mě v podstatě odrazuje je bazar ve kterém jsem se na auto koukal. Bazarář se moc nezajímal. Fouknul mi do ruky klíče ať se jdu do něj posadit, že on nemá čas. Testovací jízdu prý udělá až budu opravdu chtít auto koupit, to servisu nepojede ať si přivezu mechanika do bazaru a podobné kecy. Jinak auto bylo fajnové.
Konkrétně je to tedy tento model. http://www.bdkauto.cz/karta-auta/av260- ... n-automat/ (doufám že to není proti nějakým pravidlům, že sem házím i link)
Konkrétně je to tedy tento model. http://www.bdkauto.cz/karta-auta/av260- ... n-automat/ (doufám že to není proti nějakým pravidlům, že sem házím i link)
Nevypada zle...... Projed to.,.. jestli nekope automat, tak je to asi vecne auto..
Back in Czech.
Tak bohužel. Na avensis jsem se byl podívat s mechanikem a je na něm vidět, že je po bouračce 

Zdravím.
Pokud mohu do cizího vlákna.
Pokud vše dopadne dobře tak budu taky kupovat Corollu Verso 2005 1.8 (údajně 135.000km - to budu ověřovat) v automatu, ale protože jsem nikdy neměl, ani se nezajímal o automaty, tak nevím jak poznat, zde je v konkrétním autě klasický automat, a nebo poloautomatická (MMT).
Přikládám fotku "fofrklacku" jestli lze dle toho poznat.
Dále poprosím o info, na kolik vyjde výměna oleje + filtru? a zda to zvládne běžně zručný člověk (hever, nebo kanál není problém)
Kolik km vydrží taková převodovka než 100% nastane její úmrtí, za předpokladu nešizeného servisu?
A co se týče nádrže, jde také výměnu zvládnout samostatně?
Omlouvám za možná pro Vás hloupé dotazy, ale s toyotama a s automatama nemám vůbec zkušenosti. Snažím se domluvit si člověka, co by mi to prohlídnul v Německu, něco mám rozjednané, ale ať vím zda se o to vůbec zajímat.
Předem díky za pomoc
Pokud mohu do cizího vlákna.
Pokud vše dopadne dobře tak budu taky kupovat Corollu Verso 2005 1.8 (údajně 135.000km - to budu ověřovat) v automatu, ale protože jsem nikdy neměl, ani se nezajímal o automaty, tak nevím jak poznat, zde je v konkrétním autě klasický automat, a nebo poloautomatická (MMT).
Přikládám fotku "fofrklacku" jestli lze dle toho poznat.
Dále poprosím o info, na kolik vyjde výměna oleje + filtru? a zda to zvládne běžně zručný člověk (hever, nebo kanál není problém)
Kolik km vydrží taková převodovka než 100% nastane její úmrtí, za předpokladu nešizeného servisu?
A co se týče nádrže, jde také výměnu zvládnout samostatně?
Omlouvám za možná pro Vás hloupé dotazy, ale s toyotama a s automatama nemám vůbec zkušenosti. Snažím se domluvit si člověka, co by mi to prohlídnul v Německu, něco mám rozjednané, ale ať vím zda se o to vůbec zajímat.
Předem díky za pomoc
Fakt nikdo nic? Budu opravdu vděčný za každou radu.