Spodní ochranný kryt benzínového motoru
Spodní ochranný kryt benzínového motoru
Nevíte náhodou někdo jestli se dá sehnat spodní ochranný plech,kryt motoru? V servise v Ostravě mi řekli,že by se motor nedostatečně chladil a tudíž se nemontuje. Myslím si,že dieslové motory ho mají tak nevím.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
taky myslim, ze ho maji viz dlouhodoby test Autotipu...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 22&start=0
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 22&start=0
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Infro od meho bratra (dela ve Skodovce), ma starsi Corrolu (1997):
--- citace ---
U skodovek je to presne taky tak (diesel ma pod celym motorem kryt a benzin jen kraje a vpredu).
- z diesela se casem stane strasna olejnicka takze to trochu zabranuje uniku oleje na silnici, olej chcije vsude mozne i z turba apod.
- kryt trochu tlumi to dislacky chrochtani
- diesel toliko netopi jako benzin, takze nehrozi nejaky protaveni skrz, je totiz zvykem a to zrovna u toyot (nevim jak to mas ty), ze vyfukovy potrubi je vpredu a tim padem to jde ze svodu dolem okolo olejovy vany a uz by se tam ten kryt nevesel(protavilo by ho to). u naftaku je motor vetsinou otocenej o 180 stupnu a sani ma zepredu a vyfukovy potrubi zezadu + je na nej napojeny turbo takze se to tam krasne vejde.
Jedina moznost je koupit "paket pro horsi cesty" - to znamena koupit plechovej kryt zespoda (ten se nepropaly, to je jasny), ale nevim jestli to toyota u nas nabizi, urcite to montuje pro auta do ruska, jako skodovka ale tady si to muzes na prani dat taky, ale cena je taky fajnova, na skodovku to je kolem 9 tisic, obycejnej plastovej kryt na diesela stoji 4 tisice, takze abys vedel kolik asi to bude stat.
--- konec citace ---
Ja myslim, ze toyota na benzin nic nenabizi a ikdyby jo, stalo by to tolik penez, ze by si to clovek stejne rozmyslel.
--- citace ---
U skodovek je to presne taky tak (diesel ma pod celym motorem kryt a benzin jen kraje a vpredu).
- z diesela se casem stane strasna olejnicka takze to trochu zabranuje uniku oleje na silnici, olej chcije vsude mozne i z turba apod.
- diesel toliko netopi jako benzin, takze nehrozi nejaky protaveni skrz, je totiz zvykem a to zrovna u toyot (nevim jak to mas ty), ze vyfukovy potrubi je vpredu a tim padem to jde ze svodu dolem okolo olejovy vany a uz by se tam ten kryt nevesel(protavilo by ho to). u naftaku je motor vetsinou otocenej o 180 stupnu a sani ma zepredu a vyfukovy potrubi zezadu + je na nej napojeny turbo takze se to tam krasne vejde.
Jedina moznost je koupit "paket pro horsi cesty" - to znamena koupit plechovej kryt zespoda (ten se nepropaly, to je jasny), ale nevim jestli to toyota u nas nabizi, urcite to montuje pro auta do ruska, jako skodovka ale tady si to muzes na prani dat taky, ale cena je taky fajnova, na skodovku to je kolem 9 tisic, obycejnej plastovej kryt na diesela stoji 4 tisice, takze abys vedel kolik asi to bude stat.
--- konec citace ---
Ja myslim, ze toyota na benzin nic nenabizi a ikdyby jo, stalo by to tolik penez, ze by si to clovek stejne rozmyslel.
Auris 1.6, r.v. 2008
ferdak píše:Infro od meho bratra (dela ve Skodovce), ma starsi Corrolu (1997):
--- citace ---
--- konec citace ---
Má pravdu v Hrabové mi řekli že to stoji 5200 kč a skládají se ze dvou části
Taktiez aj ja zhanam spodny kryt motora, kvoli macke, ktora sa mi zo spodu dostane do motoroveho priestoru a spi na nom. Obavam sa, aby mi tam neprekusala nejaku kabelaz.
Este minuly tyzden som pisal mail do Toyoty, ale zial este sa im neuracilo mi odpisat.
Este minuly tyzden som pisal mail do Toyoty, ale zial este sa im neuracilo mi odpisat.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Kryt
koukněte sem: http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/ai ... 0944-0.pdf
Re: Spodní ochranný kryt benzínového motoru
Tak ako je to teda? Moze mat ten benzinovy agregat kryt motora v celku? Pretoze ako som zistil a citam aj tu v tejto teme tak motor je chraneny tak na 50%.
Ma zmysel teda dako spekulovat alebo sa mam zmierit s tym ,ze motor odspodu v benzinovej verzii je vstrede takmer nechraneny?
Je to s tou teplotou ozaj tak tragicke?
Ma zmysel teda dako spekulovat alebo sa mam zmierit s tym ,ze motor odspodu v benzinovej verzii je vstrede takmer nechraneny?
Je to s tou teplotou ozaj tak tragicke?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
-
- Navigátor
http://allegro.pl/toyota-auris-hybryda- ... 92082.html
Nevidim dovod preco by nemohol mat cely spodny kryt motoru, myslim ze hybrid ho ma.ale to neviem na isto. Ja ho mam na aurise druhy rok. - no problem. Pouzite mali na allegro.pl.Myslim ze by mohol pasovat aj z inych modelov (corolla) treba porovnat vyrobne cisla.
Nevidim dovod preco by nemohol mat cely spodny kryt motoru, myslim ze hybrid ho ma.ale to neviem na isto. Ja ho mam na aurise druhy rok. - no problem. Pouzite mali na allegro.pl.Myslim ze by mohol pasovat aj z inych modelov (corolla) treba porovnat vyrobne cisla.
Auris, 1,6 5MT
hybrid plastový kryt má... je to výhoda aj nevýhoda, radosť urobia plastové klipy ktoré nevydržia večne a nestoja málo, plast praskne tu a tam, pri výmene oleja len s heverom to tiež robí radosť - pod autom je tesno, kryt pod olej vanou je malý, otvára sa protismeru jazdy takže pri výmene oleje je to nahovno.... keby bol upevnený tak že ho dáš dole nejakým bajonet systémom ok ale na tie klipy to geniálne celkom nieje.... tak najlepší by bol plecháč s inteligentnou montážou bez náradia...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Pre ziveho boha alebo OMG.slabostka píše: radosť urobia plastové klipy ktoré nevydržia večne a nestoja málo,...

naucte sa kupovat na eBay
http://www.ebay.com/itm/371607556489?_t ... EBIDX%3AIT
Nechapem preco zivit štát a nenažraných podnikatelov.
To máš jeden kus za korunu? Slušná cena.farnell píše:Pre ziveho boha alebo OMG.slabostka píše: radosť urobia plastové klipy ktoré nevydržia večne a nestoja málo,...![]()
naucte sa kupovat na eBay

- Rolling Dog
- Řidič
ked sme pri tych plastovych klipoch, neporadite mi do Corolly potrebujem clipy,
co drzia ten plast nad chladicom a bateriou. aky ma rozmer ?
ktory z toho mnozstva co ponukaju cinania je ten spravny ?
vdaka, vdaka...

co drzia ten plast nad chladicom a bateriou. aky ma rozmer ?
ktory z toho mnozstva co ponukaju cinania je ten spravny ?
vdaka, vdaka...

Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Zmeraj si priemer toho otvoru no vo vacsine pripadov je to do 8mm takze tie co su v mojom prispevku vyssie su pre Toyota a maju 7mm a mali by vyhovovat aj tebe.
Pokial je tam otvor s vacsim priemerom ako 8mm tak mam doma kupene aj take.
Edit:
Prave som tieto skusal http://www.ebay.com/itm/371607556489?_t ... EBIDX%3AIT
a drzia uzasne pevne.
Pokial je tam otvor s vacsim priemerom ako 8mm tak mam doma kupene aj take.
Edit:
Prave som tieto skusal http://www.ebay.com/itm/371607556489?_t ... EBIDX%3AIT
a drzia uzasne pevne.
- Rolling Dog
- Řidič
farnell : dakujem, idem si to odmerat. 

Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
ak by si mal tie vacsie tak sa mozme dohodnut. kupil som ich bohuzial 100.