Předělávka avensise z N1 na M1

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Maximsoon
Člen Týmu

Předělávka avensise z N1 na M1

Příspěvek od Maximsoon »

Ahoj,
neřešil někdo z vás tento problém? Že by měl avensise s mřížkou (tím pádem 4místný nákladní vůz) a chtěl ho předělat na 5ti místné osobní auto? Díky za jakoukoliv radu nebo postřeh.
RIP
Řidič

Re: Předělávka avensise z N1 na M1

Příspěvek od RIP »

No, já to řešil, ale to je tak dávno, bezprostředně poté, co to bylo legislativou umožněno, takže si již na detaily příliš nepamatuji. Tehdy to bylo tak, že jsem musel do autorizovaného servisu, kde provedli demontáž, napsali papír - jakési potvrzení, vyjadřovala se mi k tomu také Toyta, zdejší zastoupení - ti to také zpoplatnili, potom na technickou prohlídku, kde bylo další potvrzení a teprve potom na příslušnou evidenci to přepsat a stálo tedy docela dost času a peněz. Ale později to bylo vše výrazně jednodušší. Já bych zašel nebo zavolal do autorizovaného servisu, tam budou vědět určitě více, jak na to....
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Asi 6 let zpátky jsem se o to taky zajímal a tenkrát mi z Toyoty napsali, že pro moje auto to legislativa neumožňuje. I když technicky to není žádný problém - mříž je snadno demontovatelná, takže tu tam nemám a chybějící pasy a opěrku hlavy vzadu uprostřed jsem tam doplnil...
Ale pokud se něco změnilo a přepis z N1 je možný, asi bych to zkusil.
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Tak pardon, :oops: ráno (asi ještě rozespalý) jsem ten Tvůj původní dotaz špatně přečetl. Předělat to na 5. ti místný osobák problém. Ale znovu opakuji, autorizovaný servis, tam budou mít aktuální informace.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Maximsoon
Člen Týmu

Příspěvek od Maximsoon »

Diky za info. Mozna by mi stacilo,kdyby z toho bylo osobni auto a ne nakladni. Jak jsi dodelal ten pas vzadu a operku hlavy. Mam kozeny interier. Diky za info
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

To označení N1 ti v podstatě žádné omezení, nebo náklady navíc nepřináší.....tedy kromě toho, že je to 4 místné auto. Ale on ten Avensis pro 5 lidí zas tak moc pohodlný není.
Od někoho z tohoto fóra jsem sehnal opěrku a pás i se zámkem z bouraného auta. Není problém to tam opět namontovat. Stačí vzadu z opěradla povolit čalounění a vyměnit tu cívku s pásem. Oni tu "přestavbu" dělají tak, že prostě z normálního auta odříznou sponu na pásu a zbytek zůstává v sedadle, seberou středovou opěrku a přidělají mříž. Proto docela nechápu, proč to Toyota nepovolí přepsat zpět, když u některých jiných automobilek to jde.
Maximsoon
Člen Týmu

Příspěvek od Maximsoon »

A nemusim s takovym autem jezdit kazdy rok na stk? A kdyz budu mit status nakladniho tak se nedostanu do center kde nakladaky nemuzou. To je dost na prd. Ty 4 mista byxh i zvladl.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

STK je normálně na dva roky.
Ten zákaz vjezdu bývá zpravidla spojen s omezením pro vozidla nad 3,5t. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by mě N1 v TP nějak omezovalo. Však na tom autě to zvenku poznat není, tak proč si dělat starosti s nějakým zákonem, který někdo nedomyslel :wink:
RebelYell
Člen Týmu

Příspěvek od RebelYell »

Zdarec, taky mám N1 a "zpět" (ne teda papírově) jsem si do dodělal stejně jako Xfield (za pomoci jeho rad :) ). Sem tam vezu plnou osádku a zákazy vjezdu náklaďáků neřeším(i co jsem někde četl, že je to všech nákladních, jinak u značky musí být uvedena hmotnost). To by musela být asi náhoda, že by tě zrovna kontrolovaly, resp. spíš za jiný přestupek.
TOYOTA Avensis WG 2.2 D-4D, 110kW, r.v.2007
ex Seat Toledo 1.9 TDI, 66kw, r.v.2000
shediwey
Navigátor

Příspěvek od shediwey »

mám N a v papírech 5 míst, krátce po koupi jsem byl stavěn švestkama a jeden z příslušníků se podivoval, když viděl v papírech počet míst "5", ale jen se kouknul jestli je tam 5 pásů a optal se kde mam mřížku. Moje odpověď, že je ve sklepě ho uspokojila a já byl propuštěn. Na zákazy vjezdu náklaďáků z vysoka s... a zatim bez problémů.
Taky jsem se krátce po pořízení zajímal o možnost přetypování na osobní automobil, ale úředničina spolu s nemalým poplatkem mě od nápadu odaradila
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback

už tam budem? jo, je to blízko!
Odpovědět

Zpět na „Avensis“