Foto Vašich Aurisek po FL + zkušenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Kcheml
Navigátor

Re: Foto Vašich Aurisek po FL + zkušenosti

Příspěvek od Kcheml »

maxwell píše:O víkendu jsem se taky věnoval údržbě laku...mytí, chemická dekontaminace, clayování a a posílení Protectu....auto svítí víc než bylo nové :D
Je to radost na to koukat. A práce je to taky uklidňující.

Kolik toho clay nasbíral a po kolika najetých km? A čím přiživuješ Protect?
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

mytí-GYEON Q2M BATHE
chemická dekontaminace-DODO JUICE FERROUS DUELLER IRON REMOVER
clay-VALETPRO CONTAMINATION REMOVER ORANGE 100G MĚKKÝ CLAY
lubrikace-DODO JUICE BASICS OF BLING CLAY LUBE
sealant-GYEON Q2M CURE 250ML KERAMICKÝ SPRAY SEALANT
okna-Chemical Guys Glass Cleaner
vnitřek-Chemical Guys INNERCLEAN INTERIOR QUICK DETAILER & PROTECTANT
vůně-Chemical Guys French Vanilla Scent

myslím, že toho hodně sebrala chemická dekontaminace, protože auto bylo celý fialový...až jsem byl překvapenej, kolik tý rzi jsem nachytal(myslím, že za celou dobu co auto mám bude to 2 roky).....při tom clayování už toho tolik nebylo, ale povrch se krásně vyhladil....ten Gyeon Cure to celý završil nádherným sklovitým povrchem....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

Já po cca osmi měsících moc železa na autě neměl, něco bylo na zadních dveřích, zbytek jen sporadicky. Zato clay na předních dveří toho nasbíral docela dost, ale předtím to bylo bez ochrany.

S CUREm taky počítám, už se těším, až se zase pustím do údržby. Zatím jen bezkontaktní mytí v práškové myčce... ale je vidět, že špína hůř chytá a jde i o něco lépe dolů.

Ta vůně od Chemiků se drží? Já od nich vzal sadu osmi vůní a prozatím výdrž dost mizerná (vanilku nemám).
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

vůni mám zatím asi týden a drží...zároveň by to mělo i eliminovat pachy....spotřeba je minimální...jo a na údržbu jsem ještě koupil od chemiků Hybrid V7 - sealant :D
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
kuja53
Člen Týmu

Příspěvek od kuja53 »

Jsem tu první den a první post rovnou do zkušeností.

Včera jsem si přivez svojí první Toyotu a zatím velká spokojenost. Předtím jsem vlastnil Opel Meriva 1.6 CDTi MY2015 a Auris je teda výrazně lepší.

Co jsem pročet toto vlákno, tak nějak nevím, ale zatím nic, co popisujete za chyby nepozoruju. Možná se diesly dělaj trošku jinak :-)

Zatím najeto 150km v kombinaci a jízda na kombíka dobrá. Ergonomie prvků taky celkem dobrá, při používání a zapínání tempomatu mi přišlo lepší, než to mít v tom malým řádku, si dát aktuální rychlost a dle toho to řídit. Krok +/- je 3km, takže se to dá i dobře řídit.

Až najedu víc, dodám další zkušenosti :-)
Přílohy
IMG_0601.jpg
(140.26 KiB) Staženo 2421 x
Toyota Auris Touring Sports 1.6 D4-D Active Trend+ Denim Blue FL 4/2016
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

Facelift made in čajna.
Přílohy
P_20160417_151427.jpg
(246.23 KiB) Staženo 2395 x
P_20160417_151506.jpg
(247.26 KiB) Staženo 2395 x
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák :-)
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

Ahojte,
mám otázku ohľadne navigácie. Je možné zadať navigovať priamo na súradnice a nie na adresu? Dosť často potrebujem navigovať na konkrétne súradnice, pričom sú tieto miesta aj mimo mesta. Vďaka za odpovede.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

jimmi73:
ÁNO...Navigacia TNS 510 navod str .58
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

MiBo: ja sa práve iba rozhodujem či kúpiť Auris aj s navigáciou a toto je pre mňa dosť podstatné. Inak by som používal ako navigáciu mobil. Zatiaľ nemám ani auto a ani návod :) V Aurise je typ navigácie TNS510 (to je označenie pre Toyota Touch 2?)?
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

TNS 510 STARSIA NAVI.- Auris I.gen./ 2006-2012
AURIS II.GEN. pouziva modernejsie navigacie-Toyota Touch atd...
slk
Člen Týmu

Příspěvek od slk »

jimmi73 píše:MiBo: ja sa práve iba rozhodujem či kúpiť Auris aj s navigáciou a toto je pre mňa dosť podstatné. Inak by som používal ako navigáciu mobil. Zatiaľ nemám ani auto a ani návod :) V Aurise je typ navigácie TNS510 (to je označenie pre Toyota Touch 2?)?
Ano je to mozne vid. priloha z manualu k Toyota Touch 2 Navi
Přílohy
Page1.jpg
(48.21 KiB) Staženo 1985 x
Toyota Corolla 1.8 TS Executive
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

dík za odpovede MiBo a slk. takto mi to stačí, už som pre ňu teda rozhodnutý :D
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

Tak blížim sa s mojím Aurisom TS benzín 1.6 Valvematic 6M (2015) k 7000 km, tak tu hodím nejaké moje skúsenosti, pozitíva a negatíva, ktoré ma takto napadajú:

S motorom 1.6 Valvematic som spokojný.. v nízkych otáčkach je dosť utlmený, ospalý, treba držať správny kvalt, vo vyšších otáčkach začína pekne rovnomerne ťahať a na trojke prakticky ťahá ďaleko nad 100ku, takže na 3 obehnete prakticky všetko, čo ide po okreske.. Preraďovanie pri predbiehaní prakticky nie je potrebné. Vo vyšších otáčkach je potom trocha hlučnejší, ale dá sa s tým žiť..

Spotrebu mám v zásada stále 7lit.. ale neni som žiadny ospalý šetrič paliva.. na šetrenie paliva je najvhodnejšia rýchlosť okolo 90 km/h na šestke.. naopak v preplnenom meste je to najhoršie..

Hluk v kabíne je k spokojnosti, s autom sa dá isť veľmi ticho a plynule..

Auto je v zásade stabilné, vzhľadom na to, že ide o kombi, pri vyšších rýchlostiach cítiť v zákrutách fyziku.. Pomohlo v tomto smere, že som dal náhradné koleso do kufra, tým sa mi zdá auto o poznanie v zákrutách stabilnejšie..

Sprevodovanie podľa mňa v pohode, radenie pomerne presné, ľahké.. brzdy priemerné, ale kotúče vpredu aj vzadu, dajú sa dobre dávkovať, nesklamali ani pri núdzovejšom brzdení.. na začiatku trocha pískali zadné vpravo, ale zdá sa mi že sadli trocha už alebo mám mávam moc hlasno hudbu... :)

Mám strednú výbavu, som spokojný v tomto smere.. super funguje bluetooth aj usb.. s telefonom sa automaticky sparuje, s volaním nie sú žiadne problémy, počuť dobre.. Mám tempomat aj obmedzovať rýchlosti, ale nepoužívam.. tempomat aj preto že bolo auto ešte v zábehu.. Chýba mi akurát elektrické sklápanie zrkadiel.. to by som ešte chcel.. Kamera zadná je v pohode, ale trocha skresluje, treba si dať pozor, na začiatku som skoro oškrel auto, v kombinácii so spätnými ale nie je čo by som vytkol.. Nemám automatické dialkové svetlá, ani automatické stierače, ani nechcem ani nepotrebujem.. Nemám navigáciu ale kúpil som držiak na mobil na čelné sklo.. V aute sa sedí nižšie, čo mi plne vyhovuje.. sedenie sa dá nastaviť spokojnosti aj pri výške 185 cm.. V zadu ostalo podľa mňa miesta dosť.. super vec je asistent rozjazdu do kopca, to odporúčam všetkým, najmä ženám.. Zvuk audia myslím úplne postačujúci.. Auto vnútri podľa mňa vyzerá dobre, prach je vidno hlavne na „lakovaných“ častiach.. oceňujem zvuk pri zatváraní dverí..

Auto kúri v zime rýchlo, v teple klíma ide tiež rýchlo, ale zatiaľ neboli nejaký vysoké teploty..

Kufor veľký, plne využiteľný, nemám námietky..

Medzi určité negatíva považujem chybajuce dojazdove koleso (to som už poriešil zimnou pneu v kufri), tiež ta roletka v kufri, podľa mňa nie je moc štastne urobená, už som sa s tým naučil robiť, ale dalo by sa to spraviť aj kvalitnejšie.. Ďalej neviem, či to len v mojej výbave, alebo sa to dá poprípade ešte nastaviť, ale nezaviera to okná pri zamknutí auta, ak ich pred vypnutím motora nezavriem sám.. neviem, mala to už 1-tková oktávia.. Tiež stretávacie svetlá som už pár krát zabudol vypnúť a ked som prisiel z obchodu stále svietili.. je tam tuším až 20 minut limit proti vybitiu baterie.. to by mohlo poprípade vypnuť skor.. btw. jednotky svetlá sa mi zdajú veľmi slabučké.. ďialkové ok..

a biela farbu by som už asi nebral.. inak mušky chytá auto pri jazde ako mucholapka.. :)

Tak zatiaľ toľko asi, ocením vaše postrehy, rady...
Pridám aj nejaké foto.. :-)
Naposledy upravil(a) gifty dne stř 18.05.2016, 21:29, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris TS 1.6 2015
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

8)
Přílohy
Toy2.jpg
(66.98 KiB) Staženo 1825 x
Toy1.jpg
(54.48 KiB) Staženo 1825 x
Toyota Auris TS 1.6 2015
brutulus
Člen Týmu

Příspěvek od brutulus »

No nevím. Mě teda místo na zadních sedadlech přijde hodně tragické.
Odpovědět

Zpět na „Auris“