Avensis 1.8 vyber medzi T25 a T27
-
- Člen Týmu
Re: Avensis 1.8 vyber medzi T25 a T27
... a ešte u T27 je pruženie tvrdé, trasiace a robí to z vozenia po meste vytriasadlo. T25 má o triedu komfortnejšie pruženie.
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím souhlasím. Taky bych asi bral o rok starší T25. Budeš mít sice generačně a vizuálně starší auto, ale podle mě lépe zpracované a celkově bytelnější.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
T27 je nieco tvrdsia ako T25, ale po facelifte este viac. T27 FL ma tvrdsie pruzenie a strmsie riadenie.
T27 sa ani za cenikovu cenu nepredavala, aj tak sa toho malo predalo. Toyota akosi zabuda, ze kupec Avensisu nie je krcmovy Passatnik ani zhuleny Bawornik s udenou klobasou v zadku. Statistika to len potvrdzuje.
Avensis ma taky chaby vyber motorov ako zahradna technika ... v strednej triede toto ??? Tam kde Avis konci, tam ini zacinaju.
Ale stale tvrdim, ze motor, prevodovka, brzdy, svetla a NAVI ma lepsie T27 ako T25.
Kvoli vychadzajucemu slnku nevidia, ze po autobahne lieta ina paleta kombi.
T27 sa ani za cenikovu cenu nepredavala, aj tak sa toho malo predalo. Toyota akosi zabuda, ze kupec Avensisu nie je krcmovy Passatnik ani zhuleny Bawornik s udenou klobasou v zadku. Statistika to len potvrdzuje.
Avensis ma taky chaby vyber motorov ako zahradna technika ... v strednej triede toto ??? Tam kde Avis konci, tam ini zacinaju.
Ale stale tvrdim, ze motor, prevodovka, brzdy, svetla a NAVI ma lepsie T27 ako T25.
Kvoli vychadzajucemu slnku nevidia, ze po autobahne lieta ina paleta kombi.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ještě musím potvrdit, že na T27, alespoň na tom mém faceliftu, je lak dost bída. Člověk se na to jen trochu špatně podívá a hned je tam škrábanec. Prakticky neustále pozoruji nové mikroškrábance a dírky a to jsem na to opravdu opatrný. Bohužel je to na té mé tmavé vínové hodně vidět. To klasická perleťová na T25 sice byla trochu nudná, ale po deseti letech vypadala pořád perfektně.
-
- Člen Týmu
Môžem hodnotiť iba D4D, Benzín som nemal.
2.2 D4D 130kW (pri najazdených cca 85000 km) išla ako strela kopec - nekopec, motor tichý ako šešťvalec benzín ale tá spotreba
dlhodobo 7,8 s citlivou nohou.
2.0 D4D 93kW (pri najazdených cca 115000 km) dole pod 1800 ot.min takmer mŕtva ale vrch cca 2500-3000 dobrý ťah, spotreba cca 6,6
2,0 D4d 91kW (pri najazdených cca 80000 km) ťahá aj od 1500 ot min ale vrch nemá taký hutný ako 93kW, spotreba cca 6,2 (vonku 5,8), a ešte spodné prev. stupne príliš dlhé
Veľký problém je na východoeurópskych cestách prehnane tvrdé pruženie !
Možno ako celok je T27 lepšia ako T25, ale chýba u nej pocit kvalitného automobilu. U T25 som cítil seriózny záujem výrobcu urobiť automobil strednej triedy. U T27 mi zostala pachuť z dojmu, že výrobcovi išlo hlavne o ziskovosť na každom kuse vozidla. Ale voziť sa na tom dá
2.2 D4D 130kW (pri najazdených cca 85000 km) išla ako strela kopec - nekopec, motor tichý ako šešťvalec benzín ale tá spotreba

2.0 D4D 93kW (pri najazdených cca 115000 km) dole pod 1800 ot.min takmer mŕtva ale vrch cca 2500-3000 dobrý ťah, spotreba cca 6,6
2,0 D4d 91kW (pri najazdených cca 80000 km) ťahá aj od 1500 ot min ale vrch nemá taký hutný ako 93kW, spotreba cca 6,2 (vonku 5,8), a ešte spodné prev. stupne príliš dlhé
Možno ako celok je T27 lepšia ako T25, ale chýba u nej pocit kvalitného automobilu. U T25 som cítil seriózny záujem výrobcu urobiť automobil strednej triedy. U T27 mi zostala pachuť z dojmu, že výrobcovi išlo hlavne o ziskovosť na každom kuse vozidla. Ale voziť sa na tom dá

-
- Navigátor
Lak u T27 bych tak tragicky rozhodně neviděl. Proti Priusu 2.gen. (2008) a asi i Corolle Verso (2007) je to jako nebe a dudy, tam jsem se na něj blbě podíval a hned tam byl škrábanec, nebo ťukanec. Ale bylo to taky hodně způsobené tím , že Prius byl černý. Porovnávat stříbrnou (a její odstíny) barvu třeba s vínovou a jinou tmavou barvou vůbec nejde. Stejný skrábanec bude na stříbrné neviditelný a na vínové jako pěst na oko. Když jsem se rozhodoval pro koupi T27, chtěl jsem kvalitní auto s benzínovým atmo motorem, ale to auto se mi taky muselo líbit. A na designu T25 je dnes už bohužel stáří hodně vidět, a to jak z venku, tak uvnitř, byť není pochyb o tom, že je to kvalitní auto. Naopak T27 má myslím design velice povedený, možná se dá říct i nadčasový. Osobně se mi líbí auta z r. 2009-2015 rozhodně víc, než ten přeplácaný paskvil, co se prodává (nebo spíš neprodává) teď ( vyjma palubní desky, ta se mi líbí).
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
-
- Navigátor
A nejde hlavně o to, že jak sám píšeš ,,ako celok je T27 lepšia ako T25"? Není to to nejdůležitějšívfisch2202 píše:Môžem hodnotiť iba D4D, Benzín som nemal.
2.2 D4D 130kW (pri najazdených cca 85000 km) išla ako strela kopec - nekopec, motor tichý ako šešťvalec benzín ale tá spotrebadlhodobo 7,8 s citlivou nohou.

-
- Člen Týmu
,,ako celok je T27 lepšia ako T25"? Není to to nejdůležitější
?
... mal som na mysli všetky tie serepetičky okolo - bezkľúčový vstup - bluetooth - MP3 konektor ... a modernejší design.
Ďaľšie chyby na kráse T27 - úboho nízka kvalita čalúnenia v kufri, tá ekokoža (spíš umelina) na sedačkách (okrem alcantary), prelomená manžeta okolo Řadičky po 80000 km a troch rokoch používania ??? Tých šmejdovín je moc!
Navonok to pôsobí T27 oproti T25 suprovo, ale pod povrchom na ňu (na T25-ku) nemá. T27 rýchloobrátkový tovar ako všetko nové okolo nás.

... mal som na mysli všetky tie serepetičky okolo - bezkľúčový vstup - bluetooth - MP3 konektor ... a modernejší design.
Ďaľšie chyby na kráse T27 - úboho nízka kvalita čalúnenia v kufri, tá ekokoža (spíš umelina) na sedačkách (okrem alcantary), prelomená manžeta okolo Řadičky po 80000 km a troch rokoch používania ??? Tých šmejdovín je moc!
Navonok to pôsobí T27 oproti T25 suprovo, ale pod povrchom na ňu (na T25-ku) nemá. T27 rýchloobrátkový tovar ako všetko nové okolo nás.
-
- Věčnej rejpal
Já osobně se přikláním k poslednímu ročníku T25, jak se tady psalo, u T25 se ještě platilo za kvalitu zpracování a použitých dílů, jak v interiéru (neberu v potaz designový vzhled) tak i v exteriéru.......
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
-
- Navigátor
Já mám interiér po 90000 km jako nový. A to doslova. Ani stopa po opotřebení jak na řadicí páce, tak na čalounění i plastech.vfisch2202 píše:,,ako celok je T27 lepšia ako T25"? Není to to nejdůležitější?
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mali sme 2xt25 a 1xt27:
t25 - ako tu bolo uz x krat popisane - solidne auto, ktoremu nic okrem konektivity, HF, navi a automatu nechybalo. podvozok sa nevytlkal, chodilo to ako drak, zralo to malo. U benzinu by mi asi chybala sestka, ale s benzinom som nejazdil.
t27 - viditelne odflaknutejsie (aspon predfacelift), vymenili sme na nom 3 volanty v zaruke, ako sa supali. na to o co to bolo novsie to vrzgalao, interier sa opotrebovaval.
t25 - ako tu bolo uz x krat popisane - solidne auto, ktoremu nic okrem konektivity, HF, navi a automatu nechybalo. podvozok sa nevytlkal, chodilo to ako drak, zralo to malo. U benzinu by mi asi chybala sestka, ale s benzinom som nejazdil.
t27 - viditelne odflaknutejsie (aspon predfacelift), vymenili sme na nom 3 volanty v zaruke, ako sa supali. na to o co to bolo novsie to vrzgalao, interier sa opotrebovaval.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Ahojte,ako tak citam tak sam neviem ci mam ist do T27 nakolko mam T25 1.8 hatchback 2004 a rozmyslam nad T27 1.8 cca 2010 a citam co tu pisete ....... tak neviem neviem ci nemam si nechat ten model co mam ... som snim velmi spokojny,ziadne investicie a podobne.... ale laka ma ten novy model aj koli vzhladu a priestoru vo vnutri ..... ta 2004 ako uz bolo pisane je na nej vidiet ten 12 rocny design .... a novsie auto je novsie auto si myslim a od toyoty neni co pokazit si myslim ci ?
-
- Člen Týmu
Mám T25 benzin 2.0, 108 kW. A moje pozorování k předchozí diskuzi jsou tato:
- Fakt nechápu argument o krytech v motorovém prostoru. Podle mě je přílišné zakrytování motoru k ničemu. Jako estetický dekl mi dostačuje kapota. Když zvednu kapotu, mají být věci snadno přístupné. Vyměnit žárovku u T25 znamená sundávat další dva dekly, bez šroubováku to nejde, a když to člověk dělá někde po cestě za tmy, celkem si zanadává.
- Také jsem původně chtěl auto s 6kvaltem. Ale u toho dvoulitru mi fakt šestka nechybí - tedy snad jen v Německu na dálnici. Převody jsou dost dlouhé a při tachometrových 130 km/h (reálných 120) to točí jen asi 3200 ot/min.
- U T25 jsou velkou slabinou světla a jejich životnost. Oprava jde dost do peněz. Při koupi ověřit jejich stav!
- Oproti jiným se nad ergonomií nerozplývám. Posez a ovládání je sice OK, ale řada věcí je celkem daleko od zorného pole (klima, rádio, palubní počítač). (Zušenost jsem jinak měl s francouzskými auty - aniž bych je chtěl nějak zvlášť vychvalovat, v tomto byla chytřeji udělaná).
- Moje T25 je fajn mimo město - pohodlná a příjemně jede. Ve městě s ní jezdím nerad - je taková neohrabaná, těžká.
Srovnání s T27 nemám.
Z T25 mám celkově dobrý pocit - působí festovně a pohodlně mě přepraví z A do B. Krasavice to není. Ale je to prostě normální auto, které příliš nezlobí. Nic víc ani nic míň.
- Fakt nechápu argument o krytech v motorovém prostoru. Podle mě je přílišné zakrytování motoru k ničemu. Jako estetický dekl mi dostačuje kapota. Když zvednu kapotu, mají být věci snadno přístupné. Vyměnit žárovku u T25 znamená sundávat další dva dekly, bez šroubováku to nejde, a když to člověk dělá někde po cestě za tmy, celkem si zanadává.
- Také jsem původně chtěl auto s 6kvaltem. Ale u toho dvoulitru mi fakt šestka nechybí - tedy snad jen v Německu na dálnici. Převody jsou dost dlouhé a při tachometrových 130 km/h (reálných 120) to točí jen asi 3200 ot/min.
- U T25 jsou velkou slabinou světla a jejich životnost. Oprava jde dost do peněz. Při koupi ověřit jejich stav!
- Oproti jiným se nad ergonomií nerozplývám. Posez a ovládání je sice OK, ale řada věcí je celkem daleko od zorného pole (klima, rádio, palubní počítač). (Zušenost jsem jinak měl s francouzskými auty - aniž bych je chtěl nějak zvlášť vychvalovat, v tomto byla chytřeji udělaná).
- Moje T25 je fajn mimo město - pohodlná a příjemně jede. Ve městě s ní jezdím nerad - je taková neohrabaná, těžká.
Srovnání s T27 nemám.
Z T25 mám celkově dobrý pocit - působí festovně a pohodlně mě přepraví z A do B. Krasavice to není. Ale je to prostě normální auto, které příliš nezlobí. Nic víc ani nic míň.
Avensis wagon (T25), 11/2006 (po FL), 2.0 vvti
Zdravim s odstupom casu, uz je tomu 9 mesiacov, co som hrdym majitelom Avensis Combi T27 03/2009, 1.8 Valvematic. Dal som ju doviezt z DE, na SK bol v tychto parametroch slaby (nijaky) vyber. Kupovana so 109tkm, teraz sa blizim k 119tkm, navstevovala autorizovany servis v DE, ukony predpisane podla manualu Toyoty. Zatial som velmi spokojny, Avik je pohodlne a priestranne rodinne presuvadlo a vzhladom na to, ze mam vodicsky preukaz relativne kratko je aj motor pre mna primerane zivy (ziadne zihadlo trhajuce asfalt). Suhlasim s nazormi na fore, 1.6 je na toto auto uz prilis malo, 1.8 je akurat a 2.0 za ten chlp vykonu navyse nestoji. Dlhodoba spotreba mi kolise okolo 6.8 podla PP, sedi aj prepocitane podla tankovania, da sa jazdit aj pod 6 pri 100km/h na dialnici s prazdnym autom, ale to je uz extrem. Jedina zavada je gombik na nastavenie teploty automatickej klimy, ktory pri otacani preskakuje o niekolko stupnov, planujem cely modul vybrat a precistit, inak nic! Chystam sa na prvy vacsi servis - vymenit vsetky kvapaliny a filtre, ked pozeram cennik autorizovaneho Toyota servisu (PPC Team BA), tak radsej niekam inam, 58.80€ za hodinu prace trochu prehnali.
Spozorovane minusy:
- stierace (uz objednane Bosch AeroTwin)
- chybajuci trojblik
- trochu smiesny klakson
- tucny stlpik medzi dverami a prednym sklom (dan za bocny airbag)
- spracovanie plastov v interieri (lahsie sa poskriabu)
- 140km/h na dialnici uz dost pocut (na druhej strane dialnice na SK nie su ziadna slava a tiez pneumatiky by sa dali kupit tichsie)
Spozorovane minusy:
- stierace (uz objednane Bosch AeroTwin)
- chybajuci trojblik
- trochu smiesny klakson
- tucny stlpik medzi dverami a prednym sklom (dan za bocny airbag)
- spracovanie plastov v interieri (lahsie sa poskriabu)
- 140km/h na dialnici uz dost pocut (na druhej strane dialnice na SK nie su ziadna slava a tiez pneumatiky by sa dali kupit tichsie)
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Co se stěračů týká, tak jsem si už i na jiných autech tolikrát vylámal zuby se všemožnými značkami, že než zkoušet kde co levného, rovnou koupit Bosch. Jak se říká: "Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci". Osobně bych nedával aero stěrače na auto, kde jsou standardně ty klasické (určitě T25, ale nevím, jak to má T27 před FL), musí se tam dávat redukce a pak to nevypadá dobře.
K trojbliku jen tolik, že já záměrně blikám čtyřikrát :-)
Ohledně hluku na dálnici a vůbec v Avensisu obecně, podběhy nejsou moc dobře utlumené (na rozdíl třeba od motoru, který není prakticky slyšet). Já jsem to vyřešil tak, že jsme koupil na zimu Dunlopy, které měly velmi dobré hodnocení co se týká hlučnosti a musím říct, že rozdíl je dost znát. Na dálnici teď slyším jen aerodynamický "hluk". Paráda.
K trojbliku jen tolik, že já záměrně blikám čtyřikrát :-)
Ohledně hluku na dálnici a vůbec v Avensisu obecně, podběhy nejsou moc dobře utlumené (na rozdíl třeba od motoru, který není prakticky slyšet). Já jsem to vyřešil tak, že jsme koupil na zimu Dunlopy, které měly velmi dobré hodnocení co se týká hlučnosti a musím říct, že rozdíl je dost znát. Na dálnici teď slyším jen aerodynamický "hluk". Paráda.