zápis hybridního pohonu do TP

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
homluk
Člen Týmu

zápis hybridního pohonu do TP

Příspěvek od homluk »

Měl bych dotaz, zda a jak zapsat hybridní pohon do velkého TP. Auto je už 5 let v ČR , žádný problém a teď na STK chtějí dodatečný zápis hybridního pohonu. Jde to? Díky
mida
Manager Týmu

Re: zápis hybridního pohonu do TP

Příspěvek od mida »

Onehdá jsme koupili auto - nový vůz objednaný na zakázku do výroby. Auto přišlo, doplatili jsme, autosalon nám vyřídil značky a vyjeli jsme. 4 roky jsme jezdili na veškeré prohlídky a opravy pouze do tohoto jediného dealerství, kde jsme vůz koupili. Po 4 letech jsme v rámci předepsané servisní kontroly nechali zároveň udělat i první technickou. Vše v pořádku, autem jsme další 2 roky jezdili a veškerý servis byl stále realizován v tom jediném autorizovaném dealerství. Po dalších 2 letech nadešel opět čas STK, tak jsme auto odvezli do tohoto našeho dvorního servisu (znovu podotýkám, že absolutně veškerý servis se realizoval stále v tom jediném značkovém autorizovaném oficiální dealerství, kde se to auto objednalo, koupilo a převzalo). Ze servisu odpoledne volají, že mají nějaký problém s STK - při kontrole technik v STK "odhalil" že u auta byl přeražený VIN!!!
1 - auto bylo zakoupeno u oficiálního autorizovaného dealera v ČR
2 - auto bylo zadáno na zakázku do výroby - žádná skladovka
3 - auto bylo celou dobu řádně servisováno v tom samém dealerství, v jakém bylo zakoupeno
4 - auto po 4 letech od prvního uvedení do provozu prošlo bez sebemenšího problému kontrolou na STK
5 - auto nebylo nikdy bourané
Importér nám asi po týdnu vydal dobrozdání, že ve výrobě došlo vinou poruchy k chybnému vyražení VIN a tento kód byl okamžitě ve výrobním závodě přeražený znovu a pod tímto VIN byl celou dobu řádně evidován. Zaplatili jsme 100,- Kč kolek k dodatečnému zápisu do TP a na základě toho jsme obdrželi řádný protokol z STK, že je auto OK.
Zeman není můj prezident
homluk
Člen Týmu

Příspěvek od homluk »

Tak vyřešeno :-) chybu udělala jak STK, tak úřad. Na úřadě zapsali jen typ paliva, ale né písemně, že vozidlo má od výroby hybridní pohon a na STK si nevšimli, že je tam i jiný druh paliva. No hlavně, že je to OK a vesele se jezdí :-)))
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a teba to stalo KOLOK :-)
Obrázek
homluk
Člen Týmu

Příspěvek od homluk »

no když nepočítám zbytečný den dovolené, čekání na úřadech, nový den dovolené a cestu Praha - Příbram - Praha , tak vlastně nic :-))))
Honza5
Člen Týmu

Příspěvek od Honza5 »

Já jsem koupil nový v Německu (kvůli ceně) a dovezl.

Do TP mi napsali:
"Vozidlo je vybaveno hybridním pohonem - elektromotorem."

Při sepisování údajů pro TP byly problémy:
- Převodovka CVT - nechtěli uznat. Prý je jen automat / manuál
- chyběly převodní poměry jednotlivých rychlostí (to má i automat), smáli se mi, když jsem říkal, že to má jen 1 rychlost
- emisní kontrolu nechtěli udělat, že to prý nejde, to byl rok 2008 a v Říčanech (dodnes to tam nedělaj)
Odpovědět

Zpět na „Prius“