Koupe Corolly ...

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Orbb
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Koupe Corolly ...

Příspěvek od Orbb »

Zdravim, Zrovna koukam po novem autu neb Felicie mi po mensi bratrove uprave doslouzila, a po procteni nekolika desitek clanku o spolehlivosti toyot jsem se zhledl v Corolle (Yaris moc malej :) ) Nicmene moc jiste to jeste neni takze Vas zkusenejsi poprosim o radu. Na auto mam +-150000, potrebuji spolehlive (na felicii mi 3x odrezl chladic, uhnil predni tlumic, uhnili zadni dvere a dalsi hafo jinych zavad, byvale firemni auto ...) vybavene (minimum je klima+abs+servo), velke alespon jako byla Felda (kufr se mi tam libil :-) a za dobre penize, idealne se serviskou ... Doporucte :-) Dalsi otazka abychom zustali u Coroll. Je velky rozdil u 8 generace pred a po faceliftu ? Ma VVT-i nejake skutecne znatelne vyhody ? Vyplati se za nej dat o cca 30k vic ? Jak je to u toyot s korozi ? Co si myslite o bazaru JapanCar ? Kde koupit ? (AAAAUTO NE ! :) ... Jeste mam asi milion dalsich otazek ale nechci se nechat vyhodit za spam :-)) Diky moc vsem ochotnym za rady.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Ahoj,
ani nevim jak zacit. Nejdriv asi takhle: Jakakoliv Toyota bude lepsi nez Felicie, ver mi. Yaris je super auto, ale kazdopadne Corolla je vetsi. Nevim, jestli 8.generaci myslis E11.. asi jo:o) Co se tyce faceliftu, je rozdil na predku, detaily vevnitr a motory VVT-i. osobne si myslim, ze prvni VVT-i nejsou zase az tak moc povedene, aby se vyplatilo za ne davat o 30 000 vic. Myslim si, ze stare dobre 4AFE, 4EFE jsou opravdu postacujici.
Co se tyce koroze.. obecne je antikorozni ochrana u Toyo super. Muze se stat, ze na lemech vzadu se zacne neco mensiho vytvaret, ale skutecne se nemusis bat tragedii viz Felicie, vazne se to srovnat neda. Jedine, ze by auto bylo zcasti (nebo zcela) lakovane, to uz je zase neco jineho.

O bazaru Japan Car nevim nic, ptej se dal:o)

U AAA a podobnych super firem bych si osobne nekoupil ani trikolku. Pokud u Toyoty vyberes dobre, uz nikdy nebudes chtit nic jineho:o))

Tak se mej moc hezky a preji Ti dobrou ruku pri vyberu:o)
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

To Tygr: Podle čeho soudíš, že první VVTi nejsou povedené?? Z osobní zkušenosti musím říct, že v nich nevidím žádný problém a oproti novým i žádný extrémní rozdíl. Mám v rodině jak první VVTi tak i poslední a oba šlapou jak hodinky..
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
KUBAJZZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUBAJZZ »

Orb: mám na prodej YARISE 1.0 VVT-i, stříbrná met., 5dveř, najeto 73 000km, ABS, centrál s dálkou, airbag řidič + spolujezdec, imobilizer, radio.servo. Cena: 145.000,-
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Orbb: nevím jak chceš staré auto, ale za ty peníze bych se možná poohlédnul po Carině nabo Avensisu. Prostor a pohodlí je oproti Corolle zase trochu jinde.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

To Slam: Soudím to podle stiznosti popr. reklamaci klientu (kupodivu).
Nadmerna spotreba oleje, např. Je to kus od kusu, to ano, ale jsou-li nekdy stiznosti na novejsi Toyo, je to u prvních VVTi na motory.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

BRunner píše:2 Orbb: nevím jak chceš staré auto, ale za ty peníze bych se možná poohlédnul po Carině nabo Avensisu. Prostor a pohodlí je oproti Corolle zase trochu jinde.
Pravdu díš :wink:
Orbb
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Carina nebo Avensis ...

Příspěvek od Orbb »

No auto idealne po roce 2000 (hezke cislo :-) ) Nechci nejak moc stare (felda byla 98 a katastrofa, je mi jasne ze asi Toyota bude nekde jinde ale prece jen 7 let je tak akorat :-) Nechci diesel (nekde jsem cetl ze benzinove toyoty jsou velice povedene, diesely uz zas tolik ne a po traktoru zase az tolik neprahnu) a Nechci obsah vetsi nez 1.8 kvuli povinemu ruceni a spotrebe ... A prece jen Avensis uz precuhuje tech 150k ...
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Tygr píše:To Slam: Soudím to podle stiznosti popr. reklamaci klientu (kupodivu).
Nadmerna spotreba oleje, např. Je to kus od kusu, to ano, ale jsou-li nekdy stiznosti na novejsi Toyo, je to u prvních VVTi na motory.

Tak v tom případě mám asi štěstí.. Se svou Corollou nemám žádný problém. MMusím to zaklepat na dřevo.. :lol:
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

Slam píše:To Tygr: Podle čeho soudíš, že první VVTi nejsou povedené?? Z osobní zkušenosti musím říct, že v nich nevidím žádný problém a oproti novým i žádný extrémní rozdíl. Mám v rodině jak první VVTi tak i poslední a oba šlapou jak hodinky..
slam Tygr ma pravdu, tie informacie som zozbieral aj ja o prvych VVTi, paradoxne sa to tykalo podla vsetkeho len 1.6iek. S 1.4kami som sa nikde nedocital ani nedozvedel (mechanici+nejaky ten vlastnik) zeby mali problemy. Ale ktohovie ako to je. Niekde som nasiel info ze u niektorych prvych 1.6 menili v zaruke motor alebo jeho sucasti kv. spotrebe oleja, pripadne niektori ludia si to nevsimli a zadreli motor.
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Moje Corollka je vyrobená na podzim 2000 v Belgii, do provozu uvedena v lednu 2001. Podle dokladů, co jsem s ní dostal byla před dvěma roky v servisu kvůli únikům oleje (měnily se pístní kroužky a ještě něco), o rok později, těsně předtím, než jsem ji koupil, ji asi majitel zadřel, protože se loni v lednu měnil blok motoru včetně pístů.
Loni v březnu jsem ji koupil a zatím je (ťuky, ťuk na dřevo) všechno v nejlepším pořádku, jezdí jako vítr, spotřeba akorát (v létě 7 a teď v zimě 7,5 litru), olej nikde nemizí.

Závady jsem měl tři:
- průsak oleje guferem mezi motorem a převodovkou. Po několika dnech se v tom místě vytvořila kapka oleje, která pak ukápla. S tím už jsem auto koupil a byl jsem na závadu upozorněn. V autorizovaném servisu Toyota v Brně si vzali 3100Kč za práci a 1370Kč za gufero.
- při stáhnutí a vytáhnutí okna spolujezdce se vždycky odchlípla vnější lišta. V servisu to za dvě stovky nějak natvarovali a od té doby to drží.
- čas od času se stalo, že špatně ukazoval tachometr. Potíž byla v tom, že se to stávalo zřídka, takže v servisu to zkoumali celkem dvakrát, protože se jim to neprojevovalo. Nakonec po vyčištění kontaktů čidla tachometru se to umoudřilo.

Zkušenosti po necelém roce mám pouze kladné. Auto jezdí dobře, jen podvozek je trochu tvrdší a motor o sobě od cca 2700 otáček dává dost vědět, jinak není prakticky slyšet. Liftback má docela velký kufr, jen místa na zadních sedadlech nejsou pro příliš vysoké lidi. Pro nohy je místa habaděj, ale nad hlavou a vedle hlavy je to bída. Měřím 180cm a když jsem si sednul dozadu, abych vyzkoušel, jaké to tam je, hlavou jsem se skoro dotýkal stropu a těsně u hlavy jsem měl sloupek. Nicméně vzadu nejezdím, tak mi to nevadí :)
Jinak proti E11 nic negativního nemůžu říct.

Jo, ještě jsem si vzpomněl, že i po téměř roce mám pořád pocit, že to auto malinko hůř brzdí. Přitom brzdy mi testovali a jsou v pořádku. Jsem z firemních Fabií zvyklej, že stačí na pedál jen trochu šlápnout a už mám nos na skle, v Corollce se na to musí víc dupnout. Je to asi věc zvyku, přesto si radši nechávám v koloně větší odstup :)
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Tomáš
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš »

Po zoufalých zkušenostech s Reanaulty jsem šel jen za Corollou podle testů spolehlivosti. Vybral jsem 1999 1,2l (nejlevnější povinné!) kombi a jsem moc spokojený, jen se se 3 dětmi v zimě trochu mačkáme, ale frčeli jsme 140km/hod s rakví - trochu problémy s péry. Do Japan Caru jezdím na servis a jsem spokojený - spíš mě vidí tak 1x za rok. Hodně štěstí hlavně při výběru od koho a v jakém stavu bude karoserie.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“