Moje Corollka je vyrobená na podzim 2000 v Belgii, do provozu uvedena v lednu 2001. Podle dokladů, co jsem s ní dostal byla před dvěma roky v servisu kvůli únikům oleje (měnily se pístní kroužky a ještě něco), o rok později, těsně předtím, než jsem ji koupil, ji asi majitel zadřel, protože se loni v lednu měnil blok motoru včetně pístů.
Loni v březnu jsem ji koupil a zatím je (ťuky, ťuk na dřevo) všechno v nejlepším pořádku, jezdí jako vítr, spotřeba akorát (v létě 7 a teď v zimě 7,5 litru), olej nikde nemizí.
Závady jsem měl tři:
- průsak oleje guferem mezi motorem a převodovkou. Po několika dnech se v tom místě vytvořila kapka oleje, která pak ukápla. S tím už jsem auto koupil a byl jsem na závadu upozorněn. V autorizovaném servisu Toyota v Brně si vzali 3100Kč za práci a 1370Kč za gufero.
- při stáhnutí a vytáhnutí okna spolujezdce se vždycky odchlípla vnější lišta. V servisu to za dvě stovky nějak natvarovali a od té doby to drží.
- čas od času se stalo, že špatně ukazoval tachometr. Potíž byla v tom, že se to stávalo zřídka, takže v servisu to zkoumali celkem dvakrát, protože se jim to neprojevovalo. Nakonec po vyčištění kontaktů čidla tachometru se to umoudřilo.
Zkušenosti po necelém roce mám pouze kladné. Auto jezdí dobře, jen podvozek je trochu tvrdší a motor o sobě od cca 2700 otáček dává dost vědět, jinak není prakticky slyšet. Liftback má docela velký kufr, jen místa na zadních sedadlech nejsou pro příliš vysoké lidi. Pro nohy je místa habaděj, ale nad hlavou a vedle hlavy je to bída. Měřím 180cm a když jsem si sednul dozadu, abych vyzkoušel, jaké to tam je, hlavou jsem se skoro dotýkal stropu a těsně u hlavy jsem měl sloupek. Nicméně vzadu nejezdím, tak mi to nevadí

Jinak proti E11 nic negativního nemůžu říct.
Jo, ještě jsem si vzpomněl, že i po téměř roce mám pořád pocit, že to auto malinko hůř brzdí. Přitom brzdy mi testovali a jsou v pořádku. Jsem z firemních Fabií zvyklej, že stačí na pedál jen trochu šlápnout a už mám nos na skle, v Corollce se na to musí víc dupnout. Je to asi věc zvyku, přesto si radši nechávám v koloně větší odstup