Co vydrzi brzdy.....
Co vydrzi brzdy.....
Tak je to tady. Prvni vymena brzd. Cekaji me ted co nejdrive komplet zadni desky a kotouce. Mam najeto 85k km. Predni jsou jeste v cajku. Co vy? kolik vam vydrzi brzdicky?
Back in Czech.
Re: Co vydrzi brzdy.....
...na poslednim servisu mi hlasili ze jsem zatim obrousil 2mm... Po 76 tis. km... Takže u mě dobrý. Brzdi víc dynamem... 

he he he... dobra rada nad zlato..... ale MG mi moc nepomaha v kopcich, kde jezdim..
A pri svizne jizde.... I kdyz dost casto radim B... 

Back in Czech.
"B" jsem zařadil jen dvakrát... Jednou abych zkusil, co to dělá a podruhý, abych to ukázal přitulkyni... Jinak i ja bydlim v kopcích a při plném brždění na dynamo, to už musí být kopec, aby to nebrzdilo... Jezdim s P+
aaano, jsou to kopce jako ... no, jako kopce.. .
treba skuhrovsky, a nebo ze Zhore do ceske trebove..... proste relativne kratke, ale prudke.

Back in Czech.
Chlapci servisujete brzdy nejako " pravidelne "? predné? zadné? Myslím nejaké vyčistenie, premazanie 1-2 x sezonne kvôli tomu že v hybride menej pracujú? Vzadu mi jedna doštička ostala visieť, skoro celkom sa spotrebovala a musel som meniť, celkom drahé boli origo pliešky - cca 30E... alebo nechať tak a čakať?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kontroluji mi to při každém servisu... Tj. Každých 15 tis. km... Takže tak jednou-dvakrát za rok...
Najezdím 40 tis. km ročně, při každé servisní prohlídce mi nabízejí promazání brzd, ale vždy to odmítnu právě proto, že s takovým nájezdem se ty brzdy nestihnou přidřít. Kdo ale jezdí málo, tak tam to doporučuji.slabostka píše:Chlapci servisujete brzdy nejako " pravidelne "? predné? zadné? Myslím nejaké vyčistenie, premazanie 1-2 x sezonne kvôli tomu že v hybride menej pracujú? Vzadu mi jedna doštička ostala visieť, skoro celkom sa spotrebovala a musel som meniť, celkom drahé boli origo pliešky - cca 30E... alebo nechať tak a čakať?
Jinak moje brzdy jsou při současných cca 165 tis. km stále původní, což mne na druhou stranu nepřekvapuje.
Zeman není můj prezident
ja som mal do cca 120 000 tiež pôvodné ale pri výmene kolies sa prezreli brzdy a jedna doštička vzadu úplne preč... nájazd bol cca 35 000 ročne, dokonca bol na tej brzde aj robený nejaký servis - aspoň podľa servisky
... našiel som video a ak nebude problém uvolniť skrutky mohol by som zvládnuť aj doma... premazať silikonovou vazelínou? nejaký typ na značku -model? zatial som na sk shopoch našiel od Liqui Moly, celkom drahá...

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Na Priusa II maju originalne zadne dosticky hrubku tusim 6mm. Ked som si bol pre ne v Toyote, tak som si sprvu myslel, ze mi dava nejake pouzite. Moje mali po 160 000km hrubku 4mm, tak som si povedal, ze ich vymenim a teda az v Toyote som zistil, ze zbytocne
Brzdi to vobec zadnymi brzdami?

Zdravím všechny,jsem nový mající od loňského ledna Priuse III.generace na kterém jsem k dešnímu dni najel něco kolem 17tis.km.Můžu Vám poradit ohledně činnosti brzd.Vzhledem k tomu,že jsem dlouholetý majitel různých typů Toyot tak mám velikou zkušenost s jejich brzdami. Slabost Toyot je nefunkční pohyb třmenů na vodicích čepech,které je nutné téměř každých 6 měsíců kontrolovat. Bohužel to je i případ Priuse. Na zadní nápravě je to schopen si téměř každý udělat. Znamená to povolit tyto vodicí čepy ,vyndat je a namazat nejlépe sprejem na brzdy,někdo též doporučuje mazivo na bázi mědi.Jen se vyvarujte mazáním na bázi grafitu ,neboť ten rozežírá gumu a po určitém čase gumové chráničky těchto čepů změknou a praskají/rozdrolí se/. U přední nápravy je to u Priuse trochu horší, neboť ve vypnutém stavu je to zabržděno elektr.brzdou a kolo nelze otočit,ale i tam zkušenější si dokáže poradit.
Na vodicí čepy je tato vazelina přímo od výrobce brzd ATE:http://maziva.heureka.cz/ate-plastilube ... 0wodglwCKQ
Grafitové, nebo měděné mazivo je pouze na kovovou čast destiček, mezi pístek a destičku nebo třmen a destičku. Samozřejmě že si nesmíš nanést žádné mazivo na styčnou plochu destičky , nebo kotouč. U brzd plati že raději požit méně maziva než více.
Grafitové, nebo měděné mazivo je pouze na kovovou čast destiček, mezi pístek a destičku nebo třmen a destičku. Samozřejmě že si nesmíš nanést žádné mazivo na styčnou plochu destičky , nebo kotouč. U brzd plati že raději požit méně maziva než více.
AUR 10, OCT II, VER 13

... načo potrebujem točiť kolesom vpredu? Čo som videl tak dali dole strmeň a potom sa dostali k tým čapom - niečo mi ušlo: https://www.youtube.com/watch?v=zwxOzc8 ... cbUKPmE2-K .... od nich je tam celkom slušné množstvo základných servisných úkonov aj pre iné toyoty aj iné značky...
to ATE u nás nevidím v predaji na nete..... našiel som...
zadné brzdy - určite to brzdí, čo môjho servismena prekvapilo že pôvodne nebrzdilo celou plochou doštičky, na vonkajšej ploche kotúča sa vytvorila taká hrana, ale po nahodení nových doštičiek sa to zbrúsilo, možno sme mohli ten kotúč stiahnuť na sústruhu....
a keď už brzdy: v servis knižke mám že menili pri prehliadkach po 0.5l brzdovky - zrejme taká "postupná" výmena kvapaliny? pokračovať v tom alebo nechať a urobiť komplet výmenu? tam už treba diagnostiku?
to ATE u nás nevidím v predaji na nete..... našiel som...
zadné brzdy - určite to brzdí, čo môjho servismena prekvapilo že pôvodne nebrzdilo celou plochou doštičky, na vonkajšej ploche kotúča sa vytvorila taká hrana, ale po nahodení nových doštičiek sa to zbrúsilo, možno sme mohli ten kotúč stiahnuť na sústruhu....
a keď už brzdy: v servis knižke mám že menili pri prehliadkach po 0.5l brzdovky - zrejme taká "postupná" výmena kvapaliny? pokračovať v tom alebo nechať a urobiť komplet výmenu? tam už treba diagnostiku?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Dnes so skontroloval vodiace čapy vzadu a vyzerá to tak že pravidelný servis je-bude nutný... jeden čap s vrstvičkou starej zaschlej vazeliny jazdil zťažka, druhý suchý bez vazelíny už s vrstvičkou oxidov na povrchu ten nejazdil skoro vôbec. Vazelinu na doporučenie ATE plastilube, vzadu netreba ani odpájať bateriu... takže doporučujem na hybridoch premazávať pravidelne, je to lacnejšie ako nové dostičky.... otázka: tie protibordelové gumené harmoniky sú tam napevno - ako sa dajú vymeniť?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Zpráva pro slabostku.
ty "protibordelové gumové harmoniky" se běžně vyměňují. Objednat se dají na servisu Toyoty- náhradní díly. Třeba na Corollu Verso na jedno kolo /2 ks/ vyšli na nějakých 240 Kč.Mění se jsou-li prasklé nebo měkké jako "houba".
ty "protibordelové gumové harmoniky" se běžně vyměňují. Objednat se dají na servisu Toyoty- náhradní díly. Třeba na Corollu Verso na jedno kolo /2 ks/ vyšli na nějakých 240 Kč.Mění se jsou-li prasklé nebo měkké jako "houba".