Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
No nejde tam ten háček přidělat, tak jak vpravo. Musíš trochu improvizovat.
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Servisák vracel, že ten háčik je nejaký zacvakávací, nieje na nejakú skrutku a maticu a že on to tam montovať nebude. Lebo som chcel, že vyrobím nejakú náhradu výstuže vo forme povedzme štvorcového tvrdého plastu hrúbky cca 5mm, rozmery 100mm x 100mm ktorý priložím pod tapec v mieste uchytenia háčiku na rozloženie hmotnosti zavesenej igelitky aby nevytrhla kus tapecu v zákrute. Moc sa mu to nezdalo. A ten samotný vešiačik stojí bratu 19,20Eura bez DPH 

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Já bych se zeptal... Všude se píše, že u nové corolly "si člověk pro výkon musí dojít". Když si tedy pro něj dojdete, co to udělá se spotřebou a ustojí to podvozek? Zajímá mě hlavně verze s manuálem. Děkuji.
Já jsem to řešil obdobně jak jsi popsal, nic jsem nevrtal, jen jsem to vše nalepil. Pak je tady ještě jedna možnost - háček zacvaknout v místě, kde je příchytka, která drží tapecírunk, ale ta je dost nízko. 

Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Myslené je tým to, že ak chceš prudšie zrýchliť potrebuješ ho dostať do otáčok. Príklad - ideš so zaradenou 6kou rýchlosťou 60km/h za Aviou, chceš predbehnúť. Otáčok máš možno 1500, už neviem lebo manuál som dlhšie neriadil. Čiže ho potrebuješ povedzme podradiť do trojky, nech máš aspoň 3500 otáčok aby auto zabralo hneď po vyšliapnutí plynu, nech sa nezrazíš s oprotiidúcim vozidlom. A čo to robí so spotrebou? No to závisí pravdaže od toho ako často predbiehaš. Ja jazdou bez akéhokoľvek obmedzovania som mal s manuálnou 1,6 corollou 6,6l/100km. Podvozok bez akýchkoľvek pripomienok. Treba vyskúšať, je to atmosférický motor nie turbobenzín, práve tak sa chová.benziner píše:Já bych se zeptal... Všude se píše, že u nové corolly "si člověk pro výkon musí dojít". Když si tedy pro něj dojdete, co to udělá se spotřebou a ustojí to podvozek? Zajímá mě hlavně verze s manuálem. Děkuji.
Jj, chápu, co tím je myšleno. Právě mě zajímala ta "jízda bez omezování se", takže za to díky. Turbo jsem nikdy neměl a ani nechci. Zvažuji nový vůz a rozhoduju se mezi corollou a mazdou3. Pro corollu hovoří celková sympatie ke značce a její pověst, pro mazdu3 nové technologie skyactiv. Plus to, že je tam "konzervativnější" poměr objemu a výkonu. Ale na druhou stranu, kdoví, jak se to bude umět popasovat s rostoucím podílem biosložek v benzínu. Nakonec stejně rozhodne to, do které se vlezu (200 cm bez přidávání
). Každopádně díky za odpověď.

Ak teda môžem poznámku k porovnávaniu Mazdy 3 v sedane a Corolly - v mazde je pre nás ako rodinu zúfalo málo miesta, sme dlháni. Corolla má prekvapujúco kráľovský priestor na kolená pre cestujúcich vzadu a to aj keď šoférujem ja, čo mám 187cm a sedadlo mám nastavené fest na pololežmo, ja sa rád vyvaľujem v aute. Do mazdy za mňa vlezie len beznohý veterán po redukčnej diéte. Treba skúsiť ak ste dlháni.
Ale ten dvojliter Skyactive je super, aj podvozok sedí.
1,6ka je zo začiatku lenivšia, ale ona sa časom preberie. Mám už druhú a u oboch to tak bolo. Až mám tak v kútiku duše podozrenie, že tá počiatočná lenivosť je takto nastavená v riadiacej jednotke výrobcom zámerne. Ale to môže byť len moja paranoja.
Ale ten dvojliter Skyactive je super, aj podvozok sedí.
1,6ka je zo začiatku lenivšia, ale ona sa časom preberie. Mám už druhú a u oboch to tak bolo. Až mám tak v kútiku duše podozrenie, že tá počiatočná lenivosť je takto nastavená v riadiacej jednotke výrobcom zámerne. Ale to môže byť len moja paranoja.

Zpráva pro Olomouc a okolí:
V Olomouci bude od června opět oficiální zastoupení TOYOTY
http://www.toyota-zlin.cz/articles/t-motor-olomouc
V Olomouci bude od června opět oficiální zastoupení TOYOTY

http://www.toyota-zlin.cz/articles/t-motor-olomouc
Naposledy upravil(a) Luigi65 dne stř 04.05.2016, 10:39, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Kocúr: to určitě můžeš, protože jen uvítám zkušenosti podobně "postižených"
. Vměstnat se do auta střední třídy je pro mě za trest a vzhledem ke pravidelným cestám cca 950km se nad tím nehodí mávnout rukou, neb to umí zkazit radost z jízdy. Měli byste někdo odkaz někam, kde je víc technicky probraný 1,6 VVTi, který je v corolle?

Len poopravím, nie 1,6VVTi ale 1,6Valvematic.
ahoj.benziner píše: Měli byste někdo odkaz někam, kde je víc technicky probraný 1,6 VVTi, který je v corolle?
oficialne sa ten motor 1.6 v corolle, ale tiez aj pre auris, verso a avensis - nazyva Valvematic. Je to vlastne dalsia generacia vyvoja systemu vvti; ide o prakticky neustalu regulaciu casovania + po novom aj zdvihu ventilov. tympadom moze byt skrt. klapka prakticky stale otvorena a dokonca tieto motory ani nepouzivaju egr ventil. Myslim, ze plusom je aj to, ze vstrekovanie je klasicke sekvencne, teda do sania - nepriame (na rozdiel od skyactive u mazdy).
Na druhej strane, ten mechanizmus je uz velmi zlozity a teda aj nachyl-nejsi na poruchu a jeho vymena nebude lacna... na nete je uz dost skusenosti s tym, ze byva pocut jeho "klepanie"... Menit by sa mal najneskor sucasne s rozvod. retazou (a jej prislusenstvom). A z pohladu "uzivatelskej privetivosti" urcite hlavne tej 1.6-ke nepomoze ani to, ze povodne isiel na trh este pre euro 4, ale aktualne uz plati euro 6 ...
nieco na pocitanie :
http://toyota-club.net/files/faq/12-11- ... ne_eng.htm
http://www.motor-talk.de/blogs/unsere-m ... 32048.html
Chlape, hergot, nestraš.
Na auto som hypochonder, chytím všetky neduhy o ktorých sa dozviem že môžu byť.
Na auto som hypochonder, chytím všetky neduhy o ktorých sa dozviem že môžu byť.
Děkuji za odkazy... Já si právě na současném autě výtahl toho černého petra. Taky je to předělávka z E4 na E5. Tou výměnou myslíš co? Ten "motorek" co to ovládá, nebo celé vačky...? Jinak právě velmi oceňuji nepřímé vstřikování a absenci egru.
Teď koukám na ten odkaz v aj... Tak ona je ta kontrolní jednotka taky vevnitř mazaná motorovým olejem. Takže výměny pěkně po 10tis km, žádné LL!
A interval na rozvody je...???
Teď koukám na ten odkaz v aj... Tak ona je ta kontrolní jednotka taky vevnitř mazaná motorovým olejem. Takže výměny pěkně po 10tis km, žádné LL!
Tak som nechtiac "mystifikoval" - pri vymene rozvodov by sa mal vymenit mechanizmus vvt-i, teda na casovanie ventilov. iste to nebude lacne (jeden pre kazdu vacku), ale zrejme lepsie nez ten extra zlozity valvematic "aktuator" na opacnej strane, hoci ten je iba na vacke pre nasavacie ventily.benziner píše: Ten "motorek" co to ovládá, nebo celé vačky...?
http://toyota-club.net/files/faq/12-11- ... ic_eng.htm
Interval na rozvody podla mna nie je urceny, teda neviem o ziadnom vyrobcovi, kt. by pri retazi urcoval kedy ju menit... jednoducho "lifetime" - podobne ako napr. olej v prevodovke

o problemoch s valvematicom - tu na fore som nasiel jedno vlakno : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=34904 ale snad na tom medzicasom kucí sikmookí zapracovali...
O "klepani" za studena je na nete toho dost a dost, nieco aj tu na fore - vo vlakne pre avensis.
+
este prilepim obrazok - je to dost vyhladeny graf s krivkami vykonu a krutaku pre motor 1zr-fae, ale aspon pre predstavu
- Přílohy
-
- 1zr-fae__1.6-valve_leistung-und-drehzahl.png
- (204.63 KiB) Staženo 2008 x
Teraz čo je teplo a auto nabehalo nejakých 13000km mi šla spotreba trochu dolu, o cca 0,5litra na stovku. Na 6,9.
Stále ma prekvapuje ako vie flexibilne spolupracovať motor s automatickou prevodovkou samozrejme vďaka vyladenému softvéru riadiacej jednotky v závislosti od práce s akcelerátorom a pedálom brzdy. Toto je u tejto CVT prevodovky podstatne variabilnejšie ako pri dvojspojkovej DSG v golfe, tam radilo rýchlosti, ako by som to povedal, fixne. Proste pri konkrétnych otáčkach preradilo, vždy rovnako. Režim Sport to len posunul o čosi vyššie a zas radilo fixne. Ja moc na autá niesom ani technicky to nejako popísať neviem, tak pardon ak to píšem nezrozumiteľne.
Stále ma prekvapuje ako vie flexibilne spolupracovať motor s automatickou prevodovkou samozrejme vďaka vyladenému softvéru riadiacej jednotky v závislosti od práce s akcelerátorom a pedálom brzdy. Toto je u tejto CVT prevodovky podstatne variabilnejšie ako pri dvojspojkovej DSG v golfe, tam radilo rýchlosti, ako by som to povedal, fixne. Proste pri konkrétnych otáčkach preradilo, vždy rovnako. Režim Sport to len posunul o čosi vyššie a zas radilo fixne. Ja moc na autá niesom ani technicky to nejako popísať neviem, tak pardon ak to píšem nezrozumiteľne.