Renovace světel

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
cuba66
Manager Týmu

Renovace světel

Příspěvek od cuba66 »

Ahoj, máte s tím někdo zkušenost? U Aurisu I mi pěkně zežloutly.
Koukal jsem na ty sady na přebroušení a vyleštění, určitě to funguje, ALE - přebroušením se strhne i vrstva ochranného laku, který má UV filtr a měl by zabraňovat žloutnutí (i když už je samozřejmě KO). Jediný systém, kde světlo přebrousí a nakonec nastříkají novým lakem je u Servindu. Ostatní firmy (3M, Carex) to jen vybrousí a pak maximálně navoskují. Máte někdo zkušenost, jak to pak vydrží? Nezežloutne to po roce zase?
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Standa50
Manager Týmu

Re: Renovace světel

Příspěvek od Standa50 »

Už to asi nikdy nebude jako nové.Osobní zkušenost nemám,ale soused renovoval vloni světla touto sadou https://pemi.cz/colormatic-set-na-oprav ... 34?fc=1058 a zatím vypadají pořád velmi slušně.Jak budou vypadat třeba za pět let si netroufám odhadnout.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Standa50 píše:Už to asi nikdy nebude jako nové.https://pemi.cz/colormatic-set-na-oprav ... 34?fc=1058
Díky za tip :-) Ono vlastně celý auto už nevypadá jako nový, ale přední světla výrazně vyčnívají. A než kupovat levný světla z Asie, to raději přebrousím ty Valea :-) Navíc počítám, že auto budu mít už tak maximálně rok (možná dva), takže myslím, že to bude OK.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Jestli plánuješ aurise do dvou let poslat do světa tak to vem pod vodou postupně šmirglem 800, 1200 a 2000 a nakonec použij Xerapol,a nakonec použij vosk nebo bezbarvý lak ve spreji motip.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Buff
Člen Týmu

Příspěvek od Buff »

S úspěchem jsem kdysi použil toto, po vyleštění nepoznáte rozdíl mezi novým a renovovaným světlometem. Žádný ochranný lak jsem nepoužil, zhruba 3-4x do roka při mytí auta světlomety přetáhnu tvrdým voskem který používám na karoserii.

Edit:
Našel jsem nějaké foto z r. 2010 z tehdejší renovace, takto byly zašedlé světlomety po 7mi letech. Teď to vypadá tak, že to bude chtít asi příští rok přeleštit.
Přílohy
yaris2-2.jpg
(50.43 KiB) Staženo 2971 x
yaris4-4.jpg
(62.84 KiB) Staženo 2971 x
DokonalDavid
Člen Týmu

Příspěvek od DokonalDavid »

Co se týče přelakování, tak jsem o víkendu viděl Fabii s totálně zničenýma světlama. Majitel po renovaci chtěl zvýšit ochranu lakováním, ale lak se zažral do pórů a světlo vypadá jako když je do hloubky popraskané. Něco na tom bude, protože Carex upustil od výroby sady na principu lakování - prý z důvodu možnosti nenávratného poškození světlometů, které zjistili při testování (píší to na jejich FB profilu v komentáři). U svého Yarishe jsem zvolil strategii výše popsanou, tzn. pravidelné voskování po renovaci. Předchozí auto jsem dělal Carexem, kde bylo vosku dost málo, nyní jsem koupil Rowax a tam je ho o dost víc. Navíc prý mají kombinovaný karnaubský vosk s nanotechnologií, tak doufám, že by to mohlo mít lepší UV ochranu. Máte někdo zkušenost rozdílu s voskováním a bez?
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
DokonalDavid
Člen Týmu

Nakoupit si tyto přípravky na jedno světlo vyjde dost draho. Ale proto jsem si vybral tu sadu Rowax, protože v balení mají vosk od USA výrobce, což by mohlo být něco podobného jako na tom videu.
https://www.youtube.com/watch?v=aDBGporD3WI
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Ja věřím jen osvědčeným výrobcům třeba http://autokosmetika.heureka.cz/3m-hobb ... vetlometu/ kterou jsem koupil za 460kč a použil před 3 lety na Astru. Světla vydrželi 2 roky hezké, ale teď už začínají zase matnět.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
DokonalDavid
Člen Týmu

3M už podražili a stojí přes 500 Kč. Na druhou stranu někdo chce ušetřit za každou cenu a světla leští hadrem a zubní pastou nebo Tempem...:)
petrs777
Člen Týmu

Příspěvek od petrs777 »

Dobrý den ja narazil tu na clanek http://www.united-c.cz/renovace-svetlometu/ ve kterem je par dalsich tipu jak an to i doma ja premyslim o te nove UV vrstve ma to smysl? dekuji
Odpovědět

Zpět na „Auris“