Rav Hybrid 2016 - 2018
- treid
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rav Hybrid
No já se zas tak moc nedivím, vozy které se teď objednávají mají doručení konec roku 2016 nebo začátek 2017.
Takže se RAV4 Hybrid prodavá více než skvěle.
Takže se RAV4 Hybrid prodavá více než skvěle.
|| Toyota RAV4 HYBRID 2016 AWD ||
Jj, je o ně zájem, zajímalo by mě porovnání FWD vs AWD, protože bych ji výhledově rád a myslím, že by mi FWD bohatě stačila ("hory" neřeším a kupuju zimáky). Nemá někdo poznatky naživo
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Dám vám sem doplněnou tabulku skutečné spotřeby (tankování do plné) po 3 tis. km.
Dálnice 70% město 25% okresky 5%. Město většinou ve dvou, dálnice celá rodina - plná zátěž.
Celoroční pneu.
Dálnice 70% město 25% okresky 5%. Město většinou ve dvou, dálnice celá rodina - plná zátěž.
Celoroční pneu.
- Přílohy
-
- image.png
- (104.73 KiB) Staženo 1303 x
2016 Toyota RAV4 Hybrid 2WD Lounge (Executive)
2007 Peugeot 307 SW 1.6 HDi 80 kW
2001 Škoda Octavia kombi 1.9 TDi 81kW
2007 Peugeot 307 SW 1.6 HDi 80 kW
2001 Škoda Octavia kombi 1.9 TDi 81kW
Daviddd: Nevim, jak hybrid, ale v obyc ravce bude 4x4 asi stejne k hovnu. Cas 6:20 https://youtu.be/sIexQBNl7iM
RAV4 HSD FWD
Jj, asi neřešit, zbytečnost...kadel píše:Daviddd: Nevim, jak hybrid, ale v obyc ravce bude 4x4 asi stejne k hovnu. Cas 6:20 https://youtu.be/sIexQBNl7iM
Mám hybrida 4x4. Tak jsem slavnostně najel prvních 1100km, převážně po silnicích I a II třídy, něco málo po dálnici (dálnice je teď na mrtvici). Spotřeba 6,1 -6,3 při ECO.
Auto super, snad už jsem pochopil jízdní asistenty. Tempomat užívat jen ve vsi, jinak jde spotřeba mírně nahoru. V testu si ztěžovali na vysoké otáčky při velkém přidání plynu - to je pravda, ale jen na ECO, při SPORTU řazení úplně v pohodě. Asi by se pán měl naučit s hybridem. Dále se prý nedá vypnou protiskluz - samozřejmě dá, ale proč?
L.H.
Auto super, snad už jsem pochopil jízdní asistenty. Tempomat užívat jen ve vsi, jinak jde spotřeba mírně nahoru. V testu si ztěžovali na vysoké otáčky při velkém přidání plynu - to je pravda, ale jen na ECO, při SPORTU řazení úplně v pohodě. Asi by se pán měl naučit s hybridem. Dále se prý nedá vypnou protiskluz - samozřejmě dá, ale proč?
L.H.
Láďa
Oni spis to tlacitko protiprokluzu nenasli a je fakt, ze takhle ho mohl umistit jen dement.
Jinak aspon nejakej s 4x4. Hele, proc se zapojuje zadni motor i kdyz to neni potreba? Zil jsem v tom, ze se zapoji az kdyz zacnou prokluzovat predni kola. I kdyz ono je to asi dobre, ze se zapojuje i kdyz neni treba, aspon vic pomaha spalovaku, takze ve finale mozna 4x4 bude jezdit za min ze predokolka.
Jinak aspon nejakej s 4x4. Hele, proc se zapojuje zadni motor i kdyz to neni potreba? Zil jsem v tom, ze se zapoji az kdyz zacnou prokluzovat predni kola. I kdyz ono je to asi dobre, ze se zapojuje i kdyz neni treba, aspon vic pomaha spalovaku, takze ve finale mozna 4x4 bude jezdit za min ze predokolka.
RAV4 HSD FWD
Ahoj Kadle,
zadní motor se zapojuje automaticky, když je potřeba. Zatím se mě zapojil jednou na rozbitý silnici v zatáčce a na chalupě do kopce na trávě.
L.H.
zadní motor se zapojuje automaticky, když je potřeba. Zatím se mě zapojil jednou na rozbitý silnici v zatáčce a na chalupě do kopce na trávě.
L.H.
Láďa
Laicky (a z informací pána co jezdil s RXem jak FWD tak AWD) zadek pomáhá při prudší akceleraci (nejen při adhezní potřebě připojení), takže třeba lepší zrychlení, možná maximálka a ten rozdíl ve spotřebě že byl spíš zanedbatelný, ale nepatrně ve prospěch FWD. Ale mám to z druhé ruky a spíš půjde o nohu a hlavu (imho).
RAV4 HSD FWD
V návodu uvádějí, že spolupracují jen spalovací a přední elektro. Výkon se udává taky jen společný u těchto dvou. Zadní se má přidávat automaticky jen v případě, že je to nutné a neudává se výkon všech tří najednou. Až pojedu, kouknu se na grafiku a zkusím, zda se bude měnit. Ono to strašně odvádí od řízení.
Zdravím L.H.
Zdravím L.H.
Láďa
Zadní el. motor se běžně nepřipojuje ani při prudkém rozjetí. Pořád mě to ukazuje jen předek.
Láďa
- treid
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to že k připojení motoru dojde ve chvíli kdy dojde k prokluzu předních kol, takže na mokru, sněhu, ledu.
Za určitých okolností zvyší bezpečnost jízdy připnutím i při běžné jizdě na mokru. A pak samozřejmě za situace aktivace "launch control"
Za určitých okolností zvyší bezpečnost jízdy připnutím i při běžné jizdě na mokru. A pak samozřejmě za situace aktivace "launch control"
|| Toyota RAV4 HYBRID 2016 AWD ||