Legalizace swapu?
MR2 SW30 podvozek
Zdravím, pořídil jsem si MRku spyder a chtěl bych se místních majitelů zeptat na pár věcí. Auto mi přijde hodně tvrdé, na sériovku až moc. Máte to taky tak? Koukal jsem na pružiny a vypadají dost nově, tak tam možná dal někdo tvrdší, tak by mě zajímalo, jak to máte ti z vás, kteří mají sériový podvozek. A ještě bych se zeptal, řešil jste tu někdo výztuhy? Na kterých místech se to nejvíc vyplatí apod., abych měl představu kde to bude nejlepší. Díky za názory a poznatky
Toyota Corolla TS
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: MR2 SW30 podvozek
Doporučuji turo firmu. http://www.ultraracinguk.co.uk/info-par ... art+Number měl jsem s tím "oblečenou" corollu ae92gti ta se kroutila tak,že dělala pomalu 4 stopy. Po namontování,perfektní tuhost a podvozek začal dělat to co má. Jinak koukám si zůstal věrný značce a pořídil ještě větší radost než TS. Tak ať dělá jen radost!
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Dam ti moje snizeny pruziny
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano,lze to. Já sice řešil trošku něco jiného u DEKRY(instalaci turba a brzd) a přesto si myslím,že typová zkoužka pro záměnu dílů motoru (ZZ family) by měla stačitGoldies píše:Kdyz uz tady resime swap, je realne prohnat do Dekrou? Na kolik to cca vyjde?
http://www.dekra-automobil.cz/doc/tunin ... motoru.pdf a cena cca 50000.
50000 za co? Jen za to že si zlegalizuji swap tak zapltim 50k?? :-O Jinak asi pro toto založím nové téma...začalo to podvozkem a končíme u legalizace SWAPu Tak já založím téma asi v sekci Tuning docela rád bych se tam taky přidal do diskuze..zajímá mě to
Toyota Corolla TS
Legalizace swapu?
Zakládám toto téma, protože se takové záležitosti řeší na více místech, tak aby se to sjednotilo do jednoho vlákna . Jak je to tedy s legalizací swapu ať už ,,podobných" motorů (1ZZ-2ZZ) nebo i zcela jiných. Dá se to nějak legálně zapsat do TP?
Toyota Corolla TS
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Legalizace swapu?
Uvodem si pročti tohle. Oficiálně lze zlegalizovat jak přestavbu na turbo,výměnu motoru,řídící jednotky zkrátka skoro vše na co si vzpomeneš. http://www.dekra-automobil.cz/index.php ... tuning.php tady si vybereš to co chceš legalizovat - legislativní požadavky . a tady dle typového listu třeba E6 víš jaké zkoušky jsou třeba a co budou stát. http://www.dekra-automobil.cz/doc/tunin ... -cenik.pdf Po provedení zkoušek Ti vše zapíší do VTP.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Důležité je hlavně toto :
!..Přestavbou však není zásah do konstrukce vozidla v rozsahu změny nebo úpravy více než jedné
podstatné části vozidla.
Podstatnou částí vozidla se rozumí: karoserie, motor, podvozek
V případě, že dojde k většímu zásahu, jedná se o výrobu vozidla (stavba). .."
je třeba si uvědomit, že zároven v jiném odstavci s epíše, pokud je navýšení výkonuvyšší jak 20 % je nutné doložit použitelnost brzd, případně jejich uprva ( čímž se ale okamžite dostáváme z položky přestavba na ukon stavba a to je už zase další desetitisíce + jiné legislativní kolečko ).
!..Přestavbou však není zásah do konstrukce vozidla v rozsahu změny nebo úpravy více než jedné
podstatné části vozidla.
Podstatnou částí vozidla se rozumí: karoserie, motor, podvozek
V případě, že dojde k většímu zásahu, jedná se o výrobu vozidla (stavba). .."
je třeba si uvědomit, že zároven v jiném odstavci s epíše, pokud je navýšení výkonuvyšší jak 20 % je nutné doložit použitelnost brzd, případně jejich uprva ( čímž se ale okamžite dostáváme z položky přestavba na ukon stavba a to je už zase další desetitisíce + jiné legislativní kolečko ).
V tomto jsem amatér, chápu to tedy správně že v rámci swapu by byl to byl list E6 a zkouška výkonu, emisí a hluku? Tzn. podle toho ceníku někam ke 20 000? A pak bych to tedy měl v TP?
Toyota Corolla TS
No jo ale navýšení je tam víc jak 20% takže brzdy atd...tak potom je to komplikovanější no...
Toyota Corolla TS
Secti si vsechny polozky E6 a nebudes stihat
Btw ja legalizaci opravdu nehodlam podstupovat... Nemam dalsich 100K na papir
Btw ja legalizaci opravdu nehodlam podstupovat... Nemam dalsich 100K na papir
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz jsem starý a moc poctivý na to aby se po mne někdo vozil. Kazilo by mi to požitek z jízdy abych se neustále ohlizel jestli mne nestaví policajt a kdyz se mu něco nebude zdát pošle mne na nejbližší stk a to vůbec nemluvim o tom,ze bych to do někoho poslal. Těch 50 koní za to nestojí, alespoň mne ne. To ze z 1zz udělám 2l nikdo nezjistí a cenově je to při vlozkovani motoru stejné.
no starý snad ještě tolik nejsem ale mám to stejně jako Libor..navíc mám smůlu že já budu ten jedinej v ČR kterej bude podezřelej a začali by se v tom rejpat . Tak že by 1ZZ a kompresor? i když to by se mě zase týkalo to přeplňování
Toyota Corolla TS
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Plnící tlak lze samozřejmě ovlivnit a vejít se tak i do 20% nárůstu výkonu, což ve výsledku ovlivní i částku za legalizaci. A potom mluvime o tech cca 50k za které, když uz bych se do toho pustil,to stálo .
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Když uz jsme u toho motoru tak se vyhni akceleračním silentblokum motoru od speed source - jsou to pak na volnobeh a v nizkych rpm dost nepříjemné vibrace. Co určitě dej jsou pouzdra do radicich lan a short shift od trd.