D-Cat 130kW - převodovka asi odchází do věčných lovišť

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Honza K.
Manager Týmu

D-Cat 130kW - převodovka asi odchází do věčných lovišť

Příspěvek od Honza K. »

Hezký den všem,
vypadá to, že toyotka po 220 najetých tisících začíná hlásit počínající odchod do starobního důchodu :) Začalo mi nějak rachtat v motoru, při přeřazování jsou slyšet občas rázy a tak jsem se vydal do servisu toyoty. Projeli a prý na tuty převodovka. Nová přes 100 tisíc, dá se zkusit prý vyndat, rozebrat a vyměnit to, co bude v pytli, ale mám počítat i tak min 30 tisíc + co se najde. Nebo zkusit sehnat na vrakáči a pak je to loterie, viděl jsem na jednom serveru nic moc vypadající za cca 25 tisíc..
Auto jezdí, vše jinak v pohodě, akorát si holt neotvírám okénka a pouštím rádio, abych moc neslyšel :) Nejvíc je patrné na trojku, trochu i 2. a 4., na 5. 6. stupeň je to už v pohodě a nic neslyším. Jelikož jezdím hodně dálnice, tak mi to až tak nevadí... Beru to tak, že takhle silný motor té převodovce dává zkrátka záhul a není to až tak neobvyklý problém. Jako prase s tím nejezdím, ale asi už bylo zaděláno od předchozího majitele.

Chtěl jsem se zeptat zkušenějších, zda se s tím dá jezdit dál až do stavu, kdy mi to začne lézt na nervy, případně se to někde vysype, či jestli máte zkušenosti, jak dlouho se s tím cca dá jezdit (první náznaky byly někde kolem 200 tis.). Pokud to někdo umíte opravit (servis tomas apod.?) jak dlouho to trvá, na kolik by to cca mohlo přijít.. Ideálně Liberec nebo Praha.

Díky za info
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
dizzydent
Člen Týmu

Re: D-Cat 130kW - převodovka asi odchází do věčných lovišť

Příspěvek od dizzydent »

Sice až v Popradě, ale minimálně ví, jak to opravit za míň než 100k..
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 491&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 491&type=3
doporučuju tyto stránky sledovat, občas zajímavé opravy
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Dozzy, děkuju, do Popradu ale fakt nepojedu, já to auto potřebuju a že bych si chtěl udělat cca týdenní dovolenou a čekat, až to dají dohromady, to asi ne.
kalimero2012
Člen Týmu

Příspěvek od kalimero2012 »

Čus mam něco bodobného motor 2.2 dcat 130KV mam problém zřazením 1 2 3 rychlostní stupeň 4 5 6 v pořádku při přeřazování je cítit jak to škrtá o zuby a řadí se stuha naštívil jsem servis ale ne Toyota špatné zkušenosti:Auto má najeto jen skutečných 144 000 km projeli se dva mechanici nezávazně na sobě aby spolu mluvili a výsledek překvapivě stejná reakce!!! toyoty a japonce dělaj už několik let takže jim věřím už proto že kamrádovi dělali propadlý blok motoru plus hlavu atd a je velice spokojen a cena nebyla ani vysoká za práci si řekli jen 10 000coš jsem čumněl jak blázen!! + tedy cena hlavy nějakejch 6000 ale dál ktématu zchodli se že je špatný setrvačník tedy dvohmota k převodovca prý bude v pořádku nevím jestli ti to pomohlo ale řešil bych to rači ve vícech servisech nezávazně na sobě víc názorů od vice mechaniků
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Dík, dobrý nápad nechat to skouknout ještě někde jinde. S řazením nemám absolutně žádné problémy, skáče to tam jak v novém autě :) Akorát se ozývá z motoru rachtání jakoby kov na kov. Rozdíl je i na volnoběh při sešlápnuté spojce (tam je to jakoby ok) a když jí vyšlápnu, tak se ty zvuky změní..
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

podľa toho opisu so spojkou to vyzerá jednoznačne na dvojhmotu ;)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

vandal píše:podľa toho opisu so spojkou to vyzerá jednoznačne na dvojhmotu ;)
Taky si myslím. Ale že by to v servise Toyoty nepoznali???????
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

V servise nepoznaji nic. Kdysi jsem tam daval svoje auto, ze to za studena blbe radi, bylo to cim dal tim horsi - "zavada se neprojevila", vsechno podle nich v nejlepsim poradku. Servisovano pravidelne u nich. Bylo to takovy, ze jsem mel problem vyjet rano z parkoviste, kdyz jsem musel couvat. Vymenil jsem si brzdovku sam, odvzdusnil a ejhle, zacalo to radit vyrazne lip. Tolik k odbornosti autorizovanyho servisu.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Demon píše:
vandal píše:podľa toho opisu so spojkou to vyzerá jednoznačne na dvojhmotu ;)
Taky si myslím. Ale že by to v servise Toyoty nepoznali???????
Prý tam měli nedávno někoho, kdo měl úplně stejný problém a převodovka... Ta dvojhmota by asi dělala problém v závislosti na otáčkách ne? Mě přijde, že to rachtání je jenom na 2, 3, trochu 4 stupeň a prakticky v celém režimu otáček. Zkusím to natočit na mobil, aby to bylo jasný...
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Mne zlobila prevodovka, vibrovala na 6 a za chvili maly hluk, ktery se projevoval asi stejne jako tobe pri volnobehu na miste, vyslapnuta seslapnuta spojka. Nekde dohledate, psal jsem to tu podrobne. Nejpravdepodobnejsi se zdalo nejake lozisko, ktere se pry toci jen pri vyslapnute spojce, pry je spatne mazane a odchazi. Nakonec to bylo neco jineho, ale mohl by ti byt tvuj pripad. Dvojhmota je taky pravdepodobna. Asi bych to dlouho netrapil, od problemu v prevodovce muzou litat spony a ty ti muzou poskodit i jine casti.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jen pro info, co je nového... Příznaky se postupně trochu zhoršovaly, až došlo k tomu, že při cestě do Prahy a jízdě na šestku se z ničeho nic šestka rozsypala, prostě jak když najednou vyřadíte a byl slyšet randál jak když se sesypou zuby v kolečku a bylo o kolečko míň :) Naštěstí se jakoby zázrakem všechny ostatní problémy vyřešily, myslel jsem, že budu muset do odstavného a zavolat pomoc, ale když jsem přeřadil na pětku, jelo se v pohodě dál... A navíc zmizely ty divné zvuky na 1 - 3 stupni, takže jsem od té doby jezdil na 1 - 5. Nicméně po nějaké době už začly zvuky při studeném motoru a bylo to čím dál horší, takže jsem zajel do servisu, kde objednali komplet převodovku a dneska mi jí tam montujou.. Jak to dopadne, uvidím, zítra by to prý mělo být hotové, čekám cenu okolo 25.000 Kč plus mínus. Snad to bude pak už ok...
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Tak hotovo, dneska jsem si auto vyzvedl a jsem nadšený, auto je jak nové, řadí skvěle, převodovka tichounká, spojka jak nová, cena 26.500 Kč. Pokud bych měl mít na dalších 150 - 200 tisíc of toho pokoj, tak naprostá spokojenost. Kdyby někdo z okolí Liberce chtěl reference, rád předám kontakt.
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Tak to gratuluju! Mne stala oprava 43 tis. a bohuzel se nepodarilo odstranit drobne vibrace. V te dobe mi toy nabidla novou prevodovku za 180tis.kc!!!! No a pouzite na webu pouze polsko a nemecko, nasel jsem dve, vsechny kolem 2t.Eur.... tak uplne vejram, ze nekdo da funkcni prevodovku i s vymenou do 30. To gratuluju a preju aspon tech 200k km :-)
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

karlos76 píše:Tak to gratuluju! Mne stala oprava 43 tis. a bohuzel se nepodarilo odstranit drobne vibrace. V te dobe mi toy nabidla novou prevodovku za 180tis.kc!!!! No a pouzite na webu pouze polsko a nemecko, nasel jsem dve, vsechny kolem 2t.Eur.... tak uplne vejram, ze nekdo da funkcni prevodovku i s vymenou do 30. To gratuluju a preju aspon tech 200k km :-)
Dík, vezlo se prý z Francie od někoho, s kým ten servisák obchoduje už přes 10 let a věří mu. Jestli je to dobrá převodovka, to ukáže až čas, ale vypadá to fakt dobře... Jsem příjemně překvapený přístupem k práci i cena je pro mě velmi dobrá.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“