Hezký den všem,
vypadá to, že toyotka po 220 najetých tisících začíná hlásit počínající odchod do starobního důchodu

Začalo mi nějak rachtat v motoru, při přeřazování jsou slyšet občas rázy a tak jsem se vydal do servisu toyoty. Projeli a prý na tuty převodovka. Nová přes 100 tisíc, dá se zkusit prý vyndat, rozebrat a vyměnit to, co bude v pytli, ale mám počítat i tak min 30 tisíc + co se najde. Nebo zkusit sehnat na vrakáči a pak je to loterie, viděl jsem na jednom serveru nic moc vypadající za cca 25 tisíc..
Auto jezdí, vše jinak v pohodě, akorát si holt neotvírám okénka a pouštím rádio, abych moc neslyšel

Nejvíc je patrné na trojku, trochu i 2. a 4., na 5. 6. stupeň je to už v pohodě a nic neslyším. Jelikož jezdím hodně dálnice, tak mi to až tak nevadí... Beru to tak, že takhle silný motor té převodovce dává zkrátka záhul a není to až tak neobvyklý problém. Jako prase s tím nejezdím, ale asi už bylo zaděláno od předchozího majitele.
Chtěl jsem se zeptat zkušenějších, zda se s tím dá jezdit dál až do stavu, kdy mi to začne lézt na nervy, případně se to někde vysype, či jestli máte zkušenosti, jak dlouho se s tím cca dá jezdit (první náznaky byly někde kolem 200 tis.). Pokud to někdo umíte opravit (servis tomas apod.?) jak dlouho to trvá, na kolik by to cca mohlo přijít.. Ideálně Liberec nebo Praha.
Díky za info