airbagy Takata

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
pantom
Člen Týmu

airbagy Takata

Příspěvek od pantom »

Ahoj,
Tak jsem podleh médiím a zavolal do toyoty.cz, kde jsem se dozvěděl, že i naše Ravka spadá do akce výměny vadných airbagů, přesněji airbag řidiče..(2004, 2.0vvti)
Čekají prý na díly a jakmile budou ,pošlou doporučený dopis s pokyny.
Máte někdo podobnou informací?
Také bude zajímavé,jak potom budou servisy stíhat a kolik bude celkem vozidel.k opravě .
[attachment=0]2015-06-02_16-23-33.png[/attachment
Přílohy
2015-06-02_16-23-33.png
(60.47 KiB) Staženo 2275 x
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: airbagy Takata

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:44, celkem upraveno 1 x.
kenda
Navigátor

Příspěvek od kenda »

pantom píše:Ahoj,
Tak jsem podleh médiím a zavolal do toyoty.cz........
mohl bys o tom napsat více? o co jde? je to pouze 2004?

také mám 2.0 VVTi ale 2003.
RAV4 2.0 VVTi 2003 AT
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

Ahoj,
Nevím co víc napsat-protože všude byli jen všeobecné informace, tak jsem si našel kontakt na toyotu.cz a zavolal jsem na infolinku, kde mi velice ochotně poskytli všechny informace. Podmínka je samozřejmě VIN vozidla.
Paní říkala, že to lze vyřešit i přes mejl, protože jsem musel nějakou minutu na telefonu počkat, než se načtou informace.
Na jiné ročníky jsem se neptal, protože to může být kus od kusu jiné.
Rav4, 2.0 vvti ,2004
silvercord
Člen Týmu

Příspěvek od silvercord »

Dnes mi prišla odpoveď na moju otazku. Zaslal so otazku na info@toyota.cz s VIN číslom auta.

Vážený pán Silvercord,

děkujeme za Váš dotaz.

Můžeme potvrdit, že vozidlo XXXXXXXXXXXXXXXX je zahrnuto v aktuálně vyhlášené speciální servisní kampani výrobce vozidel Toyota na kontrolu/výměnu airbagu řidiče. V současné době čekáme na dodávky potřebných komponentů pro vykonání této kampaně. Vzhledem k faktu, že vozidlo nebylo dodáno naším prostřednictvím, nemáme k dispozici Vaše korespondenční údaje. Prosíme Vás tedy o jejich poskytnutí, abychom Vás mohli informovat, jakmile budou potřebné komponenty dostupné.

S přáním hezkého dne

Radmila Mecerová

Oddělení péče o zákazníky

TOYOTA CENTRAL EUROPE – CZECH s.r.o.

Bavorská 2662/1

155 00 Praha 5

Czech Republic

www.toyota.sk

IČ: 60198435, DIČ: CZ60198435

Společnost je evidována v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 24834

Phone: +0800700400 ze Slovenska

info@toyota.cz
Toyota Rav4 2005 2.0 vvti 4x4 M5
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

Tak od doby mého příspěvku se zatím nikdo z Toyoty neozval a není žádné nové info ohl. výměny airbagů. To jsem zvědav jestli k tomu vůbec dojde.

Jen nevím kam s tím pojedeme, protože v OL nám Toyota již nedělá svolavací akce ani záruční opravy. :D
Jestli potom třeba proplatí cestu...., nebo budou dělat mrtvého brouka ? Normální člověk přes týden pracuje.....to si budu muset vzít dovolenou, abych auto zavezl třeba do Brna...nebo kde bude nejbližší servis?
Vím, že zacházím asi do extrému, ale není přece moje vina, že mám ve voze vadný díl od výrobce (ten to uzná a udělá svolavaci akci) a pokud není servis ve městě, tak se tam vůz musí nějak dostat.
Při klasické reklamaci máte také nárok na prokazatelně vynaložené náklady.( vezl jsem do Ikee troubu a také mi bez řeči proplatili cestu)

A zvládnou to třeba během dopoledne, nebo to bude nedejbože druhý den? Aby si nevzali moc a potom to třeba nestihli v termínu !!
Rav4, 2.0 vvti ,2004
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

zadal jsem dotaz do poradny d-testu a zde je odpověď:

Dobrý den,
děkujeme Vám za využití online poradny časopisu dTest.
Dle § 1923 zákona č. 89/2012 sb., občanský zákoník máte právo na opravu, respektive odstranění vady. Dle § 1924 téhož zákona máte nárok i na úhradu nákladů účelně vynaložených při uplatnění výše uvedeného práva. Proplacení nákladů můžete tedy požadovat, je třeba prokázat jejich výši. Pokud je možné vyměnit airbagy pouze u autorizovaného servisu, který je vzdálený od Vašeho bydliště, pak máte určitě nárok na proplacení nákladů vynaložených na zavezení vozidla do servisu. U proplacení ušlé mzdy by bylo třeba posuzovat, zda se jedná skutečně o účelně vynaložený náklad, zda nebylo možné například zajet do servisu po pracovní době.
Věříme, že Vám tato informace pomůže. V případě potřeby další konzultace kontaktujte prosím naši poradenskou linku na telefonním čísle 299 149 009.
S přáním příjemného dne
Časopis dTest
objektivně * nezávisle * bez reklam
Upozornění:
Rady a postup navržený poradcem odráží Vámi popsaný skutkový stav věci a s ohledem na tuto skutečnost dTest nenese odpovědnost za případný neúspěch navrženého řešení. Poradenství poskytované dTestem nemůže nahradit odbornou pomoc advokáta. Online poradenství se řídí Pravidly spotřebitelského poradenství, které naleznete na http://www.dtest.cz.
Rav4, 2.0 vvti ,2004
silvercord
Člen Týmu

Dobrý deň,
tak som mal dnes cestu okolo Toyoty v Žiline a bol som som sa opýtať
na zvolávaciu akciu na výmenu airbag vodiča.
Ihneď si to overili, zaregistrovali a zaslali požiadavku na schávlenie
servisnej opravy.
Takže asi netreba čakať na email alebo telefonát, ale treba ísť do Toyoty.
Uvídim za ako dlho sa ozvú.
A dám sem vedieť.

Silvercord
silvercord
Člen Týmu

Zdravím,
v piatok 12.2. mi vymenili chybný airbag vodiča. Trvalo to cca 2 mesiace od objednania dielu.
silvercord
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

Tak už jsem se také objednal a prý tak týden :-) ,jenom už jsou to týdny tři, a jsem zvedavej jak dlouho jim to bude trvat.
Tak to vypadá, že v době objednání se v servisu jsou kovové části ještě ve formě rudy a musí se na výrobu vytěžit ..... :D :D
Rav4, 2.0 vvti ,2004
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

dnes 10.3 jsem dojel do servisu a Airbag vyměněn cca během 20 minut, jen škoda té dlouhé doby čekání na ND.
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“