kupa jazdeneho aurisa

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
stevo512
Člen Týmu

kupa jazdeneho aurisa

Příspěvek od stevo512 »

Caute toyotaci, idem si kúpiť aurisa z druhej ruky je to dual vvti 1.6 91kw 5st manual
Chcem sa spýtať na ake chyby si mam dávať pozor pri obhliadke
cital som ze na prvých aurisoch hrdzavel spodok motora keďže nemali kryt a este nejaké veci od spodu, krivé brzdové kotúče, pískajúce brzdy, co be na tom pravda? Pri koľkých km sa menia rozvody?
Hlavne veci konkrétne na tomto modeli a motore, na ktore si treba dávať pozor? Pripadne kde sa moze objaviť korózia? Oplatí sa sa za tu cenu? Vďaka za odpovede.
Link na auto:
http://www.autobazar.sk/9681679/toyota-auris-1-6-vvti/
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: kupa jazdeneho aurisa

Příspěvek od Luke_Luke »

Tento model pred faceliftem je nejspolehlivejsim ze vsech Aurisu a never nikomu, kdo ti bude tvrdit cokoliv jineho :-)
Rocnik 2007 je nejvice rizikovy, bylo tam nekolik zavad, ktere nebyly jeste odstranene, lepsi je poohlidnout se po modelech z druhe poloviny roku 2008, nebo lepe 2009.

U tech prvnich rocniku byl problem s tahlem radici paky, resp s tim kloubovym mechanismem, na kterem je uchycena, on rad rezavi a pak jde razeni ztuha, tezko to ale poznas, protoze se k nemu spatne dostanes. Nicmene ted v zime pujde ve velkem mrazu prevodovka ztuha i tak, takze zkouset az po zahrati auta.

Vyzkousej si, jestli po zastaveni z pomalych rychlosti jde dobre zaradit zpatecka.

Piskajici brzdy se v zime taky projevuji jinak, toto se mi vice projevilo v lete.
Idealne si nech zvednout auto a otacej se zadnimi koly, jestli kotouc chyta v jednom miste vice nez v jinem, bude potreba zmerit jejich hazivost, ale existuji i kusy, kterym kotouce nehazi, ale presto v jednom miste vyrazne vice skrtaji, je to kvuli odskoku desticek a konstrukci rucni brzdy, nektere vozy to ale maji nadmerne tak, ze pri stredne velkem brzdeni(rozumej tak, ze nebrzdi jen predek, ale ze podstatne zabira i zadek), tak se cukani projevuje do celeho auta v pravidelnem rytmu podle rychlosti, presne 1x za otoceni kola, takze +/- co 2m.

Zkontroluj ridici tyc, jestli nema velkou vuli a jestli v koncovych polohach natoceni volantu moc neklape, byla na to svolavacka.
Zkontroluj, jestli v zavazodlovem prostoru, kdyz oddelas obe vnitrni zaslepky na boku u kazdeho svetla neni vlhko, jestli tam nezateka.

Over si vrzani interieru, nejlepe vzit studene auto ted v zime a pozorovat, co bude delat pri zahrivani interieru.
Zapni si bezpecnostni pas sebe i spolujezdce a poslouchej, jestli v zatackach nevrzou predpinace pasu.

Otestuj, jestli spravne funguji drzaky na piti(ale to asi neni vada, kvuli ktere by sis auto nekoupil).

Pokud motor nevydava zadne divne zvuky ani vibrace pri poslechu, taky se neprenasi zadne vibrace do spojkoveho ani brzdoveho pedalu, necitis spatne spaleny benzin, pak je velka pravdepodobnost, ze motor bude ok, je to kvalitni kousek.

Mozna si jeste na neco vzpomenu...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kylian
Člen Týmu

Příspěvek od Kylian »

Auris 1.2009 1.4 vvt.i
stevo512
Člen Týmu

Příspěvek od stevo512 »

Inak kupil som aurisa 10/2008 1.6 dual vvti v dobrom stave, bol som aj na kontrole v toyote a nic nezistili, povedali ze je vo vybornom stave (neviem ci je to nahoda ale najprv mi odisla lava zadna obrysova potom predna lava neskora teraz stretavacia prava bola tam h8, 35w neviem preco, dal som tam h11 co som mal v sade 55w (ake tam maju original ist? Predpokladam ze h11)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Žiarovky odchádzajú to nieje postatné.. podstatné je či si sa s výmenou trápil alebo nie... či si to vymenil bez demontáže polovice motorového priestoru ako v niektorých autách... žiarovky máš v knižke alebo na stránke osram ti nájde aké potrebuješ...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
stevo512
Člen Týmu

Příspěvek od stevo512 »

Vymena bola bezproblemova do 5 minut
Odpovědět