Zkušenosti
Re: Zkušenosti
botecka gratuluju! 

kluci co říkate na nový Prius??
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
To Švihák: Díky moc.
To Matus69: Čo sa týka hluku, tak pri vyšších rýchlostiach je trocha hlučnejšie ak to porovnám s mojim predchodcom BMW 520d, ale ak to porovnám s RAV4 tak rozhodne hlučnejši nie je.
Samozrejme, ide o to s akým autom to porovnáme. Čo sa týka odchýlky tachometra, tak na margo tvojho príspevku som to zmeral - pri rýchlosti do 70km/h je odchýlka +6km/h.....nad 70km/h je odchýlka +7km/h. Nepríde mi to nijak strašné pokiaľ o tom vodič vie.
To David P: Nový Prius je osobitné vozidlo. Dizajn výrazne nadčasový, ale k tomu autu to proste patrí. Mne sa páči.
Vytkol by som len výraznu podobnosť s vodíkovým Mirai.
Toyota Prius Commercial - reklama na neho je rozhodne zaujímavá. Zaujímavá je aj spotreba 2,5L. Uvidíme v praxi.
https://www.youtube.com/watch?v=MYeM-8hO3hM
Keď už sme pri dojazde - môj Plug-In má dojazd cca 18km čiste na elektrinu. A to výrobca písal až 25km. (Asi sa to v lete zmení). Spotrebu mám 2,5L/100km priemer. Jazdím pol mesto a pol po dialnicnom obchvate a stezkách. Denne najazdím asi 35-50km.

To Matus69: Čo sa týka hluku, tak pri vyšších rýchlostiach je trocha hlučnejšie ak to porovnám s mojim predchodcom BMW 520d, ale ak to porovnám s RAV4 tak rozhodne hlučnejši nie je.

To David P: Nový Prius je osobitné vozidlo. Dizajn výrazne nadčasový, ale k tomu autu to proste patrí. Mne sa páči.

Toyota Prius Commercial - reklama na neho je rozhodne zaujímavá. Zaujímavá je aj spotreba 2,5L. Uvidíme v praxi.

https://www.youtube.com/watch?v=MYeM-8hO3hM
Keď už sme pri dojazde - môj Plug-In má dojazd cca 18km čiste na elektrinu. A to výrobca písal až 25km. (Asi sa to v lete zmení). Spotrebu mám 2,5L/100km priemer. Jazdím pol mesto a pol po dialnicnom obchvate a stezkách. Denne najazdím asi 35-50km.
Toyota Prius PLUG-IN
No na obrázcích dobrý, ale chce to vidět in natura.David P. píše:kluci co říkate na nový Prius??
V úterý jsem na Aktuálně.cz četl recenzi z novinářské prezentace z jihu Evropy (Španělsko nebo Portugalsko?) Na importu to prý pořád nemaj - dle mého kecaj!
Zeman není můj prezident
Prius 4 je nádherný, pocity jsem popsal už ve Frankfurtu. Chci ho!
..ta "prezentace" je ze Španělska - z okolí Valencie....mimochodem/ a podle mě/ docela fádní.
Duo reportérů Českého rozhlasu a Světa motorů...hlavně ten časopis,který brzo odhlásím - pravidelné "nezávislé testy " : ŠKODA versus zbytek světa.. je skoro ve všem nejlepší - kdyby na dveře od kozího chlívka přicvakli boleslavské logo,asi taky vyhrají...
Asi je škoda,že tam nemají nějakého většího fandu hybridů - takže jsou jen vždy velmi rezervovaní - nedivím se moc - jednorázové projížďky kolem 100 -200 km moc neřeknou,a když jsou povětšině zvyklí jezdit s chrochťáky...
V článku se zmiňují že se poprvé v Priusu objevuje průhledový displej na čelním skle....Myslí tím HUD ?
..který už má třetí generace ? dál adaptivní tempomat..hm....
Mida : s prohlídkou naživo -to bych taky bral...píšou, že české zastoupení Toyoty moc nepočítá s velkými nákupy - ani se není co divit - prý se zatím prodalo celkem 450 Priusů....
Takže jen nějaké firmy pro zaměstnance a na operativní leasing....s cenou kolem 10 tis...
Koukám na ty fotky - asi fakt zvláštní - zvlášť ta pasáž okolo zadních dveří směrem na kufr - taková trochu pasáž jako Fiat Multipla vpředu...
Ale musí se to vidět...já osobně dlouho dlouho polykal,než si zvyknul na ty tvary II a III.....teď bych asi s ničím neměnil..
Švihák : já bych taky chtěl....a moc...ale prachy na něj už asi nikdy nebudou - a ojetého se v mém věku těžko dočkám...
Duo reportérů Českého rozhlasu a Světa motorů...hlavně ten časopis,který brzo odhlásím - pravidelné "nezávislé testy " : ŠKODA versus zbytek světa.. je skoro ve všem nejlepší - kdyby na dveře od kozího chlívka přicvakli boleslavské logo,asi taky vyhrají...
Asi je škoda,že tam nemají nějakého většího fandu hybridů - takže jsou jen vždy velmi rezervovaní - nedivím se moc - jednorázové projížďky kolem 100 -200 km moc neřeknou,a když jsou povětšině zvyklí jezdit s chrochťáky...
V článku se zmiňují že se poprvé v Priusu objevuje průhledový displej na čelním skle....Myslí tím HUD ?
..který už má třetí generace ? dál adaptivní tempomat..hm....
Mida : s prohlídkou naživo -to bych taky bral...píšou, že české zastoupení Toyoty moc nepočítá s velkými nákupy - ani se není co divit - prý se zatím prodalo celkem 450 Priusů....
Takže jen nějaké firmy pro zaměstnance a na operativní leasing....s cenou kolem 10 tis...
Koukám na ty fotky - asi fakt zvláštní - zvlášť ta pasáž okolo zadních dveří směrem na kufr - taková trochu pasáž jako Fiat Multipla vpředu...

Ale musí se to vidět...já osobně dlouho dlouho polykal,než si zvyknul na ty tvary II a III.....teď bych asi s ničím neměnil..
Švihák : já bych taky chtěl....a moc...ale prachy na něj už asi nikdy nebudou - a ojetého se v mém věku těžko dočkám...

U testu nového Priusu na Auto.cz bych měl být.
Gratuluji ... a tiše zavidimšvihák píše:U testu nového Priusu na Auto.cz bych měl být.

Zeman není můj prezident
Nový Prius v interiéru vychytal mouchy, které jsme ve trojce ani nevnímali. Příjemná sedadla, ještě větší prostor a do kufru jsem se taky vešel
Nikdy jsem se tolik netěšil na jízdu nějakou novinkou jako na čtyřku Priuse!

Nikdy jsem se tolik netěšil na jízdu nějakou novinkou jako na čtyřku Priuse!
Něco málo o Priusech jsem kromě moje.auto.cz napsal i na blog iDnes, ale zasloužilo by si to časem více propracovat: http://svihak.blog.idnes.cz/c/460568/to ... bridu.html
Současný stav naší "hybridní ulice": 4x Prius, 2x Auris, 1x Yaris, 1x Civic
Současný stav naší "hybridní ulice": 4x Prius, 2x Auris, 1x Yaris, 1x Civic

cize do 70km/h je to 8.5% a pri 100vke okolo 7%botecka píše: To Matus69: Čo sa týka hluku, tak pri vyšších rýchlostiach je trocha hlučnejšie ak to porovnám s mojim predchodcom BMW 520d, ale ak to porovnám s RAV4 tak rozhodne hlučnejši nie je.Samozrejme, ide o to s akým autom to porovnáme. Čo sa týka odchýlky tachometra, tak na margo tvojho príspevku som to zmeral - pri rýchlosti do 70km/h je odchýlka +6km/h.....nad 70km/h je odchýlka +7km/h. Nepríde mi to nijak strašné pokiaľ o tom vodič vie.
![]()
Normalne hodnoty su polovicne.
Po pravde na žiadnom aute som to doteraz neriešil, ale čo som čítal tak vraj Toyoty majú bežne väčšiu odchýlku na tachometri než iné značky. Možno u Priusu je to tým, že je to také "výnimočné auto" a preto má výnimočne väčšiu odchýlku.matus69 píše:cize do 70km/h je to 8.5% a pri 100vke okolo 7%botecka píše: To Matus69: Čo sa týka hluku, tak pri vyšších rýchlostiach je trocha hlučnejšie ak to porovnám s mojim predchodcom BMW 520d, ale ak to porovnám s RAV4 tak rozhodne hlučnejši nie je.Samozrejme, ide o to s akým autom to porovnáme. Čo sa týka odchýlky tachometra, tak na margo tvojho príspevku som to zmeral - pri rýchlosti do 70km/h je odchýlka +6km/h.....nad 70km/h je odchýlka +7km/h. Nepríde mi to nijak strašné pokiaľ o tom vodič vie.
![]()
Normalne hodnoty su polovicne.

Toyota Prius PLUG-IN
Ano,m je to tak..... I muj Prius+ ma +6km do cca 100ky a +7 nad sto. Nemeni se to s rychlosti (az pod 20km/h se to srovna) takze to vypada na primo jasny pozadavek kompjutru.... Nikoliv za nejake neco spatne.
Back in Czech.
Uz som to tu niekde cital, ale neviem to najst.... Co tankujete do svojich priusov a preco?
Ma zmysel tankovat premiove viac oktanove napr maxx motion alebo v power?
Shellka ma tiez nieco ako fuelsave. Dik
Niekedy aj zabudnem co tankovat ked tam idem raz za mesiac.neuron píše:Uz som to tu niekde cital, ale neviem to najst.... Co tankujete do svojich priusov a preco?

Toyota Prius PLUG-IN