1. Zajímalo by mne, kdybys vypalování třeba v polovině (50% DPF accumulation ratio) úmyslně přerušil, jak by se to pak chovalo při příští jízdě (při dalším studeném startu).dambi píše:Regenerace z celého cyklu ukrojí cca 10% - takže na dálnici něco mezi 10-15km, jak kdy. Je to přibližně vidět i na té "pile" v grafu. Bylo by určitě zajímavé srovnat s náměry na starším motoru a vidět, jak se ten algoritmus změnil.
Jestli by se začalo s vypalováním záhy po startu, nebo by se počkalo až se motor prohřeje na nějakou teplotu, nebo by se dokonce počkalo, až opět dosáhne 100% DPF Accumulation ratio.
2. Zajímalo by mne, jak by to dopadlo, kdybych přerušil vypalování DPF jen na chvíli - krátká zastávka na cestě.
3. Zajímalo by mne, jestli by šlo nějak zanalyzovat navýšení okamžité spotřeby v závislosti na DPF acumulation ratio. Jednak v průběhu zanášení, jednak během vypalování DPF (pokud se vůbec spotřeba 5. vstřiku někde počítá).
Kdysi jsem četl studii (od nějakého OEM výrobce), že navýšení spotřeby kvůli DPF je minimální. Na druhou stranu na netu se vyskytuje spoustu názorů, jak brutálně se sníží spotřeba (prý o 0.6l-0.8l/100km) po kastraci DPF filtru (možná lobby poskytovatelů kastrace...). Tak to by snad něco mělo jít vypozorovat na grafech....
Kdyby jsi měl výše uvedené poznatky, tak se o ně prosím poděl ...