Vymena oleje
Vymena oleje
Rikal jsem si, ze si budu menit olej sam - mate nekdo zkusenosti s cerpadlem na olej nebo je lepsi to delat spodem?
Premyslim potichu, jak mam jistotu, kdyz to odsaju horem, ze uz tam nic neni? Ale pocitam, ze olej.filtr jinak nez zespodu nevymenim.
Diky za nazory.
Mike
Premyslim potichu, jak mam jistotu, kdyz to odsaju horem, ze uz tam nic neni? Ale pocitam, ze olej.filtr jinak nez zespodu nevymenim.
Diky za nazory.
Mike
Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Re: Vymena oleje
Já to vypouštím spodem. Filtr je vedle zátky. T-27 2,2 130KW
Auto musim zdvihnout tak jako tak.
J.
Auto musim zdvihnout tak jako tak.
J.
Avensis T27 2,2 D-cat 130KW
Prave resim, kde mam blizko nejakou rampu, kterou bych mohl pouzit, ale o zadne nevim, coz mi trosku to vypousteni spodem komplikuje.
*Brno Černovice*
Navic pocitam, ze pro vypousteni oleje by auto melo byt rovne, ne sikmo?
*Brno Černovice*
Navic pocitam, ze pro vypousteni oleje by auto melo byt rovne, ne sikmo?
Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Teda nechci být štoural,ale pokud řešíš takovéto věci, tak bych se do toho radši být tebou vůbec nepouštěl. Myslím že dát těch cca 200 Kč za výměnu není ekonomicky zničující a máš jistotu že s tím autem odjedeš i po výměně.Mikeson píše:Rikal jsem si, ze si budu menit olej sam - mate nekdo zkusenosti s cerpadlem na olej nebo je lepsi to delat spodem?
Diky za nazory.
Mike
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
Na co rampu, přizvednu hevýrkem předek, lehnu pod auto, povolím zátku, pod autem už mám samozřejmě vaničku na olej, vyndám zátku (v gumové rukavici, potřísnění olejem), spustím auto dolů, nechám vytéct olej (cca 1/2 hod.), nadzvednu auto, vlezu pod něj, povolím filtr (jde to blbě, používám velké sikovky), vyndám filtr, počkám, až dokape zbytek oleje, čistým hadrem otřu přírubu pro filtr, namontuji nový (utahovat jen rukama, gumové těsnění lehce potřít čistým motorovým olejem), utáhnu vypouštěcí zátku, spustím auto dolů, nalévám olej dle měrky, nastartuji, nechám cca minutu běžet, vypnu motor, chvíli počkám, až se ustálí hladina oleje v motoru a doleju olej na střed měrky. takhle to dělám už 8 let, co to auto mám.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Len pre istotu jedna poznámka - olej vypúšťať radšej pri vychladnutom motore. Keď si krepý môžeš sa pri skrutkovaní zátky slušne nahrešiť, keď Ti taký dobrý 70 stupňový natečie do rukáva. 
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
No, předpokládám, že když cloumáš při povolování zátkou, že máš ten předek jištěný podpěrama, případně jinak. On ten hevýrek by mohl "hapinkat" a byla by to pravděpodobně Tvoje poslední výměna oleje. Ale předpokládám, že jo, takže jenom na doplnění. I když na druhé straně, když občas vidím některé "šílence", na čem mají zvednuté auto a lezou pod to, tak nevím....cartmanxv píše:Na co rampu, přizvednu hevýrkem předek, lehnu pod auto, povolím zátku.....
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Novou podložku pod výpustný šroub nedávášcartmanxv píše:Na co rampu, přizvednu hevýrkem předek, lehnu pod auto, povolím zátku, pod autem už mám samozřejmě vaničku na olej, vyndám zátku (v gumové rukavici, potřísnění olejem), spustím auto dolů, nechám vytéct olej (cca 1/2 hod.), nadzvednu auto, vlezu pod něj, povolím filtr (jde to blbě, používám velké sikovky), vyndám filtr, počkám, až dokape zbytek oleje, čistým hadrem otřu přírubu pro filtr, namontuji nový (utahovat jen rukama, gumové těsnění lehce potřít čistým motorovým olejem), utáhnu vypouštěcí zátku, spustím auto dolů, nalévám olej dle měrky, nastartuji, nechám cca minutu běžet, vypnu motor, chvíli počkám, až se ustálí hladina oleje v motoru a doleju olej na střed měrky. takhle to dělám už 8 let, co to auto mám.
AUR 10, OCT II, VER 13

Novou podložku pod výpustný šroub nedáváš
Nedávám, dotáhnu to poctivě a nikdy mi to ani neukáplo.
Olej vypouštím teplý, po předchozím ohřátí jízdou na provozní teplotu, je tekutější a lépe vytéká a vykapává.
Podpěry samozřejmě mám, kdo by taky věřil heveru made in China, že?
Nedávám, dotáhnu to poctivě a nikdy mi to ani neukáplo.
Olej vypouštím teplý, po předchozím ohřátí jízdou na provozní teplotu, je tekutější a lépe vytéká a vykapává.
Podpěry samozřejmě mám, kdo by taky věřil heveru made in China, že?
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
-
Fuzo
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
První dva roky jsem u Avika nechal jeden olej (2004 D4D 85kw kupovaný 2012) Ale poté měním každý rok. najedu tak 10000 a hlavně na dálkach, je to druhé, větší auto v rodině a používá se na dovolené a dlouhé trasy. Vyjedu na rampu se zahřátým motorem, povolím výpustný šroub, nechám vytéct tak 2-4 hod, mám čas, vymontuji filtr a pak dám nový, utáhnu rukou, zašroubuju výpustný šroub. Těsnění vypadá jako nové tak neměním. pak doleju olej do půlky měrky a sjedu z rampy. Po 5 min chcípnu auto. Počkám 20 min a doleju opět na půlku. Olej měním na doporučení profíka každý rok z důvodu životnosti oleje. bez ohledu na kilometry.
Ahoj, jaký olej dáváte do benziňáku?
Toyota Verso 1.8l Valvematic 2012
Ford Focus
Ford Mondeo
Citroen ZX, Favorit, Lada, Moskvič
Ford Focus
Ford Mondeo
Citroen ZX, Favorit, Lada, Moskvič
http://www.123-olej.cz/TOYOTA-FUEL-ECONOMY-5W-30-1L na povolení filtru http://www.aliexpress.com/item/1-2-Squa ... 58966.html ,.bez toho to nejde když to v servisu utáhli nafest a filtr http://www.auto-pilot.cz/vt173549-pt164 ... ry-olejove
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Bych Ti asi omlátil klávesnici o hlavu, za takovýhle radyKocúr píše:Len pre istotu jedna poznámka - olej vypúšťať radšej pri vychladnutom motore. Keď si krepý môžeš sa pri skrutkovaní zátky slušne nahrešiť, keď Ti taký dobrý 70 stupňový natečie do rukáva.
Mmchdm. v Lidlu teď mají odsávačku oleje za krásných 399,- Kč
olej vypouštět jedině teplej, kdo si vypouští olej do rukávu, ať jede raději do servisu.Kocúr píše:Len pre istotu jedna poznámka - olej vypúšťať radšej pri vychladnutom motore. Keď si krepý môžeš sa pri skrutkovaní zátky slušne nahrešiť, keď Ti taký dobrý 70 stupňový natečie do rukáva.
Co se typu oleje týče leju tam už léta Castrol Magnatec 5W/40, API SN/CF
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!