Repase brzd Rav4 II 2003
Repase brzd Rav4 II 2003
Zdravím, při promazávání vodících šroubů na předních brzdičích jsem si všiml, že pístek na jedný straně již téměř neexistuje. Nechápu, jak mohlo z 8mm šlechtěné oceli zmizet téměř 5mm, který jsem doslova odloupal, přičemž na druhé straně auta je jen lehce orezlej. Takže budu měnit pístek, dělal jste to někdo, něco na co bych se měl připravit nebo si dát pozor? Možná to budu dělat i vzadu a tam jsem četl, že se pístky kvůli parkovací brzdě, musí nějak "šroubovat", ale nevím jestli se to týká i Ravky, protože na fotkách mi přišel pístek stejný jako vpředu, jen menší. Díky za rady...
Re: Repase brzd Rav4 II 2003
Protože je to vysoceuhlikova ocel a ta koroduje rychle. je třeba udržovat pistky v nové vazeline a s krásnou prachovkou..
Back in Czech.
Hmmm to zřejmě paní, co to měla předemnou neřekli a v origo servisu to vloni v létě při výměně destiček "radši" přehlédli .
Servis to nedela, protoze je to moc prace.. Ma narizeni od Toyoty delat to 1x az 2x rocne bez ohledu na to jestli se delaji desticky nebo ne... ale jeste jsem nevidel servis, ktery by to udelal.. )))
Back in Czech.
Tak což o to, prachovka je v pohodě i pístek pod prachovkou vypadá taky čistej, ale shnil z tý vnější viditelný části . Ale minimálně jí na to měli upozornit, místo toho to teď musím vyměnit já .
Ach tak..... jeste tohleto.. No to je teda pekne... Ale zase kdybys byl drson, tak bys to nechal, protoze to stale bude fungovat a i kdyz se to "odloupne", tak jen do zdraveho materialu a ten bude fungovat take.. ))) Ale to je samozrejme v rovine teoreticke.. )))
Back in Czech.
No popravdě mě to napadlo jen pořádně odrbat a natřít třeba alkytonem, aby to dál nevyhnívalo, protože co si pamatuju třeba ze Škodovky, tak ty pístky byli ještě z tenčího materiálu origo a fungovali normálně . Ideální by byla výměna za duralový, ale ty netuším jestli se dají nějak rozumně sehnat...
Vytočit na soustruhu. Ale dural je křehký.. když rezne, tak se rozpadá strašlivě rychle... ocel je ocel..
Back in Czech.
Ten dural byl spíš jen nápad, že jsem to někde viděl. Nejjednodušší bude buď koupit novou opravnou sadu i s pístkem, nebo zkusit zachránit ten stávající nátěrem, musím se ještě až budu přezouvat pořádně kouknout jak na tom je a uvidím . Spíš mi šlo o to, jestli mě nemůže při výměně pístku překvapit nějaká toyoťácká specialitka, jako že by tam bez spešl udělátka nešla dát prachovka, nebo tak něco .