Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
xmirekp
Věčnej rejpal

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od xmirekp »

Kayman píše:
rr_ píše:Ahoj všem,
jsme doma tak nějak rozhodnuti pro Aurise TS 1.6 M, ale potřebovali bychom poradit spíše s výběrem výbavy. Mám pár otázek, jestli mi prosím někdo odpoví. Třeba jste to řešili také.Rozhodujeme se mezi Active s pakety nebo Executive
1) jak se vám jezdí na sedmnáckách? - osobně mám problém se 17" koly u Executive verze ohledně děr a spotřeby. A nechce se mi hned po nákupu prodávat kola, kupovat 16" a skoro hned 15" zimní. U Toyoty to měnit nechtějí.
2) jak jste spokojeni se sedačkama v Active a Executive? Mi spíše sedla Active, sedačky z Ex mne tak nějak sevřely až nepříjemně (jsem rozložitej)
3)Je opravdu velký rozdíl ve světlech obou verzí - rád jezdím v noci (no spíš jsem k tomu často přinucen) a kvalitní světla jsou pro nás důležitá
4) je ještě něco důležitého, co má člověk zvážit mezi těmito verzemi a nejde to dokoupit případně paketem - o dvouzónové klimatizaci vím, a dalších drobnostech, spíš mi jde o podstatné provozní věci.

Díky
Ahoj, som majitelom Auris TS 1.6 Executive ani nie 1 tyzden, ale doplatok 1000eur za Executive absolutne nelutujem...

11 dovodov :)

- LED svetla
- bezklucove odomykanie a startovanie (neviem ako som mohol bez toho doteraz byt, uzasna vec :)
- 2-zonova klima ( vo verzii Active ani za priplatok! )
- parkovacie senzory
- krajsi interier
- dvojite dno
- vyhrievane sedacky
- maksie materialy v interieri
- zatmavovacie zrkadlo
- tempomat
- dazdovy senzor

a 17 kola :) polokožené čalounění
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

xmirekp píše:
Kayman píše:
jsme doma tak nějak rozhodnuti pro Aurise TS 1.6 M, ale potřebovali bychom poradit spíše s výběrem výbavy. Mám pár otázek, jestli mi prosím někdo odpoví. Třeba jste to řešili také.Rozhodujeme se mezi Active s pakety nebo Executive
1) jak se vám jezdí na sedmnáckách? - osobně mám problém se 17" koly u Executive verze ohledně děr a spotřeby. A nechce se mi hned po nákupu prodávat kola, kupovat 16" a skoro hned 15" zimní. U Toyoty to měnit nechtějí.
2) jak jste spokojeni se sedačkama v Active a Executive? Mi spíše sedla Active, sedačky z Ex mne tak nějak sevřely až nepříjemně (jsem rozložitej)
3)Je opravdu velký rozdíl ve světlech obou verzí - rád jezdím v noci (no spíš jsem k tomu často přinucen) a kvalitní světla jsou pro nás důležitá
4) je ještě něco důležitého, co má člověk zvážit mezi těmito verzemi a nejde to dokoupit případně paketem - o dvouzónové klimatizaci vím, a dalších drobnostech, spíš mi jde o podstatné provozní věci.

Díky

Ahoj, som majitelom Auris TS 1.6 Executive ani nie 1 tyzden, ale doplatok 1000eur za Executive absolutne nelutujem...

- LED svetla
- bezklucove odomykanie a startovanie (neviem ako som mohol bez toho doteraz byt, uzasna vec :)
- parkovacie senzory
- krajsi interier
- dvojite dno
- vyhrievane sedacky
- zatmavovacie zrkadlo
- tempomat
- dazdovy senzor

a 17 kola :) polokožené čalounění
17-ky som naschval nepisal, kedze pre niekoho je to vyhoda, pre ineho zasa nie je.
Auris TS 1.6 Valvematic 2016
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Kayman píše:

Díky

- LED svetla
- parkovacie senzory
- krajsi interier
- dvojite dno
- vyhrievane sedacky
- zatmavovacie zrkadlo
- tempomat
- dazdovy senzor

Já tedy nevím, ale když jsem objednával Aurise TS, tak v rámci paketů jsem měl:
- vyhřívané sedačky
- tempomat
- dešťový senzor
- automaticky stmívací zrcátko

A stále rozdíl cca 35.000 Kč do Executive výbavy (bez paketů cca 47.000 Kč), což je více jak 1.000 EUR.

To máte na Slovensku tak rozdílné ceny nebo jsi dostal takovou slevu?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

erwestquestworks píše:
Kayman píše:

Díky

- LED svetla
- parkovacie senzory
- krajsi interier
- dvojite dno
- vyhrievane sedacky
- zatmavovacie zrkadlo
- tempomat
- dazdovy senzor

Já tedy nevím, ale když jsem objednával Aurise TS, tak v rámci paketů jsem měl:
- vyhřívané sedačky
- tempomat
- dešťový senzor
- automaticky stmívací zrcátko

A stále rozdíl cca 35.000 Kč do Executive výbavy (bez paketů cca 47.000 Kč), což je více jak 1.000 EUR.

To máte na Slovensku tak rozdílné ceny nebo jsi dostal takovou slevu?
Na SVK je v oficialnom cenniku 1.6 Active za 17990€, Executive za 18990€, cize ano, rozdiel presne 1000€ :)
Auris TS 1.6 Valvematic 2016
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

V takovem pripade bych se asi take nerozmyslel. 17" kola bych prodal spolu s chromovanymi mrizkami vpredu a mel bych sice par zbytecnosti navic, ktere bych nepouzival a par veci v interieru, ktere se mi nelibi, ale asi bych to prezil.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
rr_
Člen Týmu

Příspěvek od rr_ »

Díky všem za názory. Nám teď do toho začali kybicovat známí a příbuzní a alespoň si prý musím zkusit automat, který jsem z obavy z krátké životnosti vyřadil jako první. Ach jo, jdu se objednat na testovací jízdu. Každopádně díky všem.
Parek
Člen Týmu

Příspěvek od Parek »

rr_ píše:Díky všem za názory. Nám teď do toho začali kybicovat známí a příbuzní a alespoň si prý musím zkusit automat, který jsem z obavy z krátké životnosti vyřadil jako první. Ach jo, jdu se objednat na testovací jízdu. Každopádně díky všem.
Mám 1.6 CVT a už bych neměnil. To neustálé kmitání fofrklackem mi vůbec nechybí. :-D Příplatku za CVT rozhodně nelituju.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

erwestquestworks píše:V takovem pripade bych se asi take nerozmyslel. 17" kola bych prodal spolu s chromovanymi mrizkami vpredu a mel bych sice par zbytecnosti navic, ktere bych nepouzival a par veci v interieru, ktere se mi nelibi, ale asi bych to prezil.
U nás ten rozdíl nebyl taky velký.Určitě správná volba executive,těch 11 věcí co tam vypsal to stojí za to.Výbava executive posunuje auto o stupeň výše.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Určitě CVT doporučuji a za tu cenu se výbava Executive vyplatí už jen kvůli led a těm kolům. Do výbavy Atcive s paketama už bych nešel. Otázka jestli benzin nebo Hybrid je taky docela zásadní pro někoho kdo jezdí hodně město a najede více km.
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
rr_
Člen Týmu

Příspěvek od rr_ »

David P. píše:Určitě CVT doporučuji a za tu cenu se výbava Executive vyplatí už jen kvůli led a těm kolům. Do výbavy Atcive s paketama už bych nešel. Otázka jestli benzin nebo Hybrid je taky docela zásadní pro někoho kdo jezdí hodně město a najede více km.
A to se ty a nikdo ostatní nebojíte problémů s životností CVT?
Načetl jsem toho hodně, hlavně z minulosti, odezev na jetá auta dneska a je to děsběs. Ano, pět let je řešeno, ale co pak? Opravy za 60k minimálně?
Parek
Člen Týmu

Příspěvek od Parek »

rr_ píše:
David P. píše:Určitě CVT doporučuji a za tu cenu se výbava Executive vyplatí už jen kvůli led a těm kolům. Do výbavy Atcive s paketama už bych nešel. Otázka jestli benzin nebo Hybrid je taky docela zásadní pro někoho kdo jezdí hodně město a najede více km.
A to se ty a nikdo ostatní nebojíte problémů s životností CVT?
Načetl jsem toho hodně, hlavně z minulosti, odezev na jetá auta dneska a je to děsběs. Ano, pět let je řešeno, ale co pak? Opravy za 60k minimálně?
Z toho co jsem se o životnosti více méně dočetl, tak z toho vycházelo, že se to moc nehodí na silná auta. Takže v 3.0 TDi 160kw Audi, kde je (plácnu) 500Nm, tak to moc nevydrží.

Ale ta 1.6 má 160Nm, takže já doufám, že vydrží dlouho. A záleží na zacházení, ale to u všech typů.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Přesně tak problém dělá velký krouták takže to u atmosfery 1.6 jaksi nehrozí. Pokazit se ti může každy automat mě se pokazilo v 45tis km 3x 7st DSG nakonec sem dostal novou převodovku v 60tis km. Podle mš CVT vydrží dýl jak to DSG
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak-tak. Mám na CVT momentálne 6500km, vysávačový prejav krásne klesol na hlučnosti. Určite je to aj tým, že som sa naučil narábať s plynom - keď vyrazím z miesta už po pár metroch povolím jemne akcelerátor - riadiaca jednotka si uvedomí že nechcem razantne zrýchľovať a nechá CVT radiť vyšší stupeň, tým klesnú otáčky. Celkom ma to baví sa s tým hrať. CVT z jazdy mestom robí pocitovo také to bloumání okreskami. Taká kochačka. Mám 42, nepotrebujem už vymydliť z križovatky ako prvý a cez zákruty fičať s pískajúcimi gumami. Jazdím tak aby sa mi mohla nerušene manželka zušľachťovať rúžom a šminkami v zrkadielku v slnečnej clone.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne čtv 11.02.2016, 09:49, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“