Parkovací senzory

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
reniha
Řidič

Parkovací senzory

Příspěvek od reniha »

Zdravím chlapi dneska jsem si všimnul při parkování že mi zvuková signalizace hlasitěji pípá na předních čidlech než na zadních.Když mám před a vedle auta nějakou překážku tak to řve hlasitě ale když couvám a je vzadu něco tak to jde slyšet jenom málo,nevíte jestli je to normální,nebo jestli by to mělo pípat stejně hlasitě jak vpředu tak vzadu nebo se musí někde něco nastavit,nebo to vzadu pípá slaběji protože je tam kamera.Děkuji za odpovědi
Naposledy upravil(a) reniha dne sob 30.01.2016, 09:39, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Zvukové znamení

Příspěvek od Jimmi »

A není to tím, že máš hlavu otočenou dozadu......? :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A zajimave by bylo sledovat o kolik se dopplerovym efektem posune hladina slyseneho tonu z prednich a zadnich cidel pri pohybu hlavou ustalenou rychlosti 3 m/s pri otaceni hlavou kvuli dosazeni optimalni opticke drahy ke smeru parkovani. :-)))))
Back in Czech.
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

Neviem, ci ti to pomoze, ale mam Peugeot 407 a tam ide zvuk hlasnejsie z toho repraku, na ktorej strane je senzor najblizsie k prekazke. Ked mam napr. blizko prekazku v pravom prednom rohu, ide najhlasnejsie pipanie z praveho predneho repraku a z ostatnych ide potichu. Je to super vychytavka, niekedy ani nemusim pozerat na display a podla zvuku viem na ktorej strane som nadoraz, Mozno to tak funguje aj na Auris-e.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Hlavu otočenou dozadu nemám,dobrý vtip.Nezkoušeli jste to někdo jak vám to signalizuje,jestli stejně jak vzadu tak i v předu.Myslím hlasitost.Mně ty přední senzory pískají dost hlasitě ale ty zadní jdou slyšet opravdu malinko.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Tak chlapi mohl by to někdo vyzkoušet ať nejedu zbytečně do servisu-Děkuji všem :bigups: Nevím jak to pípalo,když to bylo úplně nové.
Peetrs
Navigátor

Příspěvek od Peetrs »

Ano je to tak správně.. Zádní tolik neřvou a zvuk je jemnější a opravdu kvůli tomu, že na zadek líp vidíš (zrcátka, kamera). Předek řve o něco víš, vzhledem k tomu, že není tolik vidět. Kvůli tomuhle servis určitě navštěvovat nemusíš :)
Naposledy upravil(a) Peetrs dne pát 29.01.2016, 19:10, celkem upraveno 1 x.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Tak to ti mockrát děkuji,to jsi mně potěšil.Dva dny jsem nad tím doumal :-D
reniha
Řidič

Re: Parkovací senzory

Příspěvek od reniha »

Dneska mi poslali email z Prahy ohledně parkovacího asistenta,psal jsem jim co mi to dělá,že zadní jde slyšet míň než přední.Tak teď nevím.

Dobrý den pane ,

Doporučuji s vozem navštívit náš servis a posoudit funkci park. asistenta.
Po předchozí domluvě na níže uvedeném telefonu lze provést kontrolu v pracovní dny od 8:00 do 16:00h.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Peetrs píše:Ano je to tak správně.. Zádní tolik neřvou a zvuk je jemnější a opravdu kvůli tomu, že na zadek líp vidíš (zrcátka, kamera). Předek řve o něco víš, vzhledem k tomu, že není tolik vidět. Kvůli tomuhle servis určitě navštěvovat nemusíš :)

Dneska mi poslali email z Prahy ohledně parkovacího asistenta,psal jsem jim co mi to dělá,že zadní jde slyšet míň než přední.Tak teď nevím.Kdyby to bylo normální tak napíšou že to tak má být a ne mně zvát do servisu.

Dobrý den pane ,

Doporučuji s vozem navštívit náš servis a posoudit funkci park. asistenta.
Po předchozí domluvě na níže uvedeném telefonu lze provést kontrolu v pracovní dny od 8:00 do 16:00h.
jerky15
Člen Týmu

Příspěvek od jerky15 »

reniha z Teba musia mat v Toyote radost, ako si to tu tak po dlhsom case vsetko citam :biggrin: priznaj sa, kolkokrat si tam uz bol od prevzatia ? :D
Toyota Auris TS (06/2015) 1,6 Valvematic Executive
http://www.spritmonitor.de/en/detail/713505.html
Toyota Auris (09/2012) 1,6 Valvematic Luna
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/547201.html
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

No to jo,já jsem pořád nespokojený.Ale v servise jsem byl jenom jednou,jinak je bombarduji emailama.
Odpovědět

Zpět na „Auris“