Je dojezdová pneu povinná?
Je dojezdová pneu povinná?
Vzhledem k mnoha názorům na věc bych rád věděl jestli je dojezdová rezerva u Yarise 2005 povinná nebo se dá nahradit lepící sadou a kompresorem. Tu sadu nemyslím tu dojezdovou, ale tu co se používá na trvalé zalepení v servisech?
Je mi jasný že dojezdovka je dojezdovka, ale v případě yarise je o palec menší než ostatní 14" kola, takže IMHO moc použitelná stejně není. Tu sadu si chci pořídit a vozit tak jako tak...
Případně pokud máte někdo s nějakou sadou dobrou zkušenost tak sem s ní...
Je mi jasný že dojezdovka je dojezdovka, ale v případě yarise je o palec menší než ostatní 14" kola, takže IMHO moc použitelná stejně není. Tu sadu si chci pořídit a vozit tak jako tak...
Případně pokud máte někdo s nějakou sadou dobrou zkušenost tak sem s ní...
Yaris 1.0 2005
-
- Věčnej rejpal
Re: Je dojezdová pneu povinná?
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:11, celkem upraveno 1 x.
Ale o statistiku ci kryti se nikdo moc nezajima. Pokud bylo auto schvaleno s dojezdovou ci nahradni pneu a diskem, tak musi byt v aute a musi byt nafouknuta dle platnych predpisu. Nelze ji zamenovat za lepici sadu pokud nebyla schvalena alternativa prave pro tuto verzi v homologaci... 

Back in Czech.
Toho se právě bojim. A taky nevim jak je to v zahraničí. Počítám že bych stejně většinou vozil obojí. Ale na delší cesty do zahraničí mi ta rezerva překáží ve spací úpravě vozu a místo by se mi hodilo na vodní rezervoaraczasa píše:Ale o statistiku ci kryti se nikdo moc nezajima. Pokud bylo auto schvaleno s dojezdovou ci nahradni pneu a diskem, tak musi byt v aute a musi byt nafouknuta dle platnych predpisu. Nelze ji zamenovat za lepici sadu pokud nebyla schvalena alternativa prave pro tuto verzi v homologaci...

Jinak u mě je skóre na cca 50k Km 3x píchlá a jednou proražená 10cm včetně disku

Yaris 1.0 2005
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Muze byt otravny. a ma pravidlo o roce vyroby, kdy byla pripustna sada.... takze pokud bude chtit otravovat, tak muze,,... navic ma databazi v aute....
Back in Czech.
A jak je to v jinejch zemích Evropy?
Má někdo doporučení na nějakou dobrou sadu? Ty spreje se prodávaj všude. Ty opravdový sady moc ne...
Jinak většina nehod byla v terénu a jedna na zimních pneu ve Španělsku. Tam chtěli za opravu 17 éček šmejdi a to jsem jim tam přines kolo a odnes kolo.
Má někdo doporučení na nějakou dobrou sadu? Ty spreje se prodávaj všude. Ty opravdový sady moc ne...
Jinak většina nehod byla v terénu a jedna na zimních pneu ve Španělsku. Tam chtěli za opravu 17 éček šmejdi a to jsem jim tam přines kolo a odnes kolo.
Yaris 1.0 2005
Na co ti bude sada ,když poskodis gumu jak píše cuki a není sám . Ostra hrana na obrube chodníků je dnes v každé druhé vesnicí je to móda ostrůvků. Kolega ji chytil ve sněhu a sadu si můžeš víš co
. Rezerva je rezerva co usetris bez ní , je to eko komedie kvůli váze auta a emisim . Lidi jsou stále linejsi . Nakonec budou volat asistenční službu i na tu blbou gumu protože ji nemaj.

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:07, celkem upraveno 1 x.
Ono je problém to že je to vesměs prostě pracnější. Když jsem tu pneu prorazil i s diskem, tak jsem na tom radši dojel domu a rovnou vyměnil za novou. Ono je sice hezký tahat rezervu, ale když jsem si spočítal že bych ji musel vyměnit dojet domu, pak ji zase tu rozervu umejt a vrátit do auta...
Yaris 1.0 2005