zamrzl sterač

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
avalance
Člen Týmu

zamrzl sterač

Příspěvek od avalance »

AHoj všem,

mám takový banalní problem, na T25 me dnes pres noc asi zamrzl sterač (bylo -10C), rano jsem vyjel, samozřejmě auto očistil, pustil rozmrazovaní lišty steračů, ale po cca 10km jsem potřeboval sterače, stěrač u spolujezdce chodí normálně, ale stěrač u řidiče jen dojel do horní polohy a konec...dolu šel dát lehce ručně, ale už nestírá - ten u spolujezdce ano...nevite prosím co s tím? Do servisu se mě s tím nechce a nejsem žádný "automechanik" (jen uživatel) pro to mám Toyotu :D---fakt dík moc za všechny rady...
Toyota Avensis combi 2,0D-4D 93kw 2008
Toyota Corolla 1,4VVt-i r.v.2003
aczasa
Věčnej rejpal

Re: zamrzl sterač

Příspěvek od aczasa »

Je na sroubu a tisicihranu. Oddelat cepicku a hura do toho... Bud upadl sroub, nebo se ojel tisicihran.. coz je sice zvlastni, ale mrkni... Nebo jsi utrhnul tahlo od motoru pod kapotou...
Back in Czech.
Kuchta
Řidič

Re: zamrzl sterač

Příspěvek od Kuchta »

To se mi stalo taky ale u spolujezdce. Samozřejmě sem u sebe neměl klíč kterým bych to dotáhl.Druhý den jsem povolil matku a sundal stěrač. Očistil jsem tisícihran (byl to kužel bez drážek), nasadil jsem stěrač,pořádně dotáhnul a do dnes to drží. Ale fakt to chce ten tisícihran pořádně vyčistit jinak se ti to stane znova a pak už by to mohlo být neopravitelný. Pak jen koupit někde na vrakovišti ramínko stěrače.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“