Auris Bi halogenová světla. HIR 2 Mýtus zbořen

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
ts1990
Manager Týmu

Re: Auris Bi halogenová světla. HIR 2 Mýtus zbořen

Příspěvek od ts1990 »

Na to ai pozor dej, ale cerviky drzej docela dobre po tom, co jsem jim provedl, jen to nespis jako ja povolovat a utahovat mini sroubovakem :D
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Takže u LED 7 generace v provedení H11 nelze posunou ohnisko směrem "do paraboly". Je tam osazení, které tomu brání.
Nicméně, musel jsem dát zpátky žárovky H11, ty LEDky prostě netopí a ani napatlání světel tekutými stěrači nezabránilo usazování sněhu. Prostě se tam ta vrstva vytvoří velice rychle a klidně do tloušťky cca 5 mm a pak to svítí pouze po stranách, před autem je temno. Prostě světla na Aurisu I jsou konstrukcí předurčena k tomu, že se jakýkoli bordel usazuje u masky. Věřím, že Auris II s čočkami více na bocích a na sešikmené části světlometu bude v tomhle o hodně lepší.
Takže LED nechávám až na jaro, až nebude sněžit. A zkusím přes léto nabastlit nějaké ostřikovače světel, protože jinak svítí LEDky fakt pěkně.
Ještě možná zkusím xenony, ale zase nevím, kam nacpu ty balasty...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Co otocit ventilator u tech led? Foukalo by to tak teplo na parabolu a mohlo by to pomoci pri stani nebo pomale jizde k ohrati svetel celkove. :-) Pripadne provest usmerneni odvodu tepla nejakou sikovnou trubici vedle svetel a poustet pak ten odpadni teply vzduch na svetla takto.. :-) S tim, ze v lete potom opet preklopit usmerneni jinam...
Back in Czech.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

aczasa píše:Co otocit ventilator u tech led? Foukalo by to tak teplo na parabolu a mohlo by to pomoci pri stani nebo pomale jizde k ohrati svetel celkove. :-) Pripadne provest usmerneni odvodu tepla nejakou sikovnou trubici vedle svetel a poustet pak ten odpadni teply vzduch na svetla takto.. :-) S tim, ze v lete potom opet preklopit usmerneni jinam...
No člověče, už jsem taky přemýšlel jak dostat teplo do paraboly, ale LEDky 7 generace nemají ventilátor. A bastlit nějaký přívod teplého vzduchu od motoru na to se můžu vyprdnout. Na jaře udělám ty ostřikovače, prolezu vrakárny, ale zrovna ty z Porsche 911 tam asi nebudou :-). A přitom by se hodily, protože jsou malinký...
A nebo si konečně koupím nový auto :biggrin:
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

To maj asi na Aurisu 1 nedomysleno...pred rokem, kdyz jsme ho menili za Yarise, co mam ted, tak jeste LED byly pro provoz nepouzitelny a tak jsem nestihnul zadny experimenty :D U sebe sem napatlal ty tekuty sterace a i mlzeni je minimalni :) Tenhle test me aspon ujistil, ze 7. generace ma skutecne svitivost blizici se xenonum. https://www.youtube.com/watch?v=p1SCzz9cV8s
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

kdyz tedy posledni generace..... Co je ted asi nejlepsi do celnich svetel? prolezl jsem vcera ebay a nejak v tom mam zmatek. :-) Ruzne svetelne toky od cca 2000lm na zarofku az po 5020lm na zarovku... :-) Tak co ted nejlepe poridit, aby to svitilo alespon trochu jako puvodni vlaknovka?
Back in Czech.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Prvni otazkou je, zda mas projektor nebo klasickou parabolu..pak bych Ti uvedl, co je ted nejdostupnejsi reseni
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

projektorova svetla.
Back in Czech.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Patice se vyrabeji prakticky vsechny typy a co se tyce 7.generace, tak tu znam pouze od sebe v provedeni H4 a osmou generaci v projektoru budu mit k testu az 4.2., ale vykonem jsou nastejno...v osme generaci bylo udajne vylepseno uchyceni. Ja s tou sedmou jsem max. spokojeny, svitivost srovnatelna a prestavbovou sadou, bezva viditelnost v mlze i za mokra. Udelal jsem v dnesnich mrazech rychlo video, ale po ruce byla jen vybehova kamera, ale pro predatavu to staci. Az se mi v unoru vrati kvalitnejsi kamera, mohu zopaknout.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Not bad... Ja mam H11 a 55w HID - 5000K nejsou uplne ono, protoze toyoti vlaknovka sviti o hodne lip. Takze odkaz? :-) Preci jen od tebe objednavat nebudu, protoze sem do USA mi to stejne zadara neposles.. :-)
Back in Czech.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Hodim Ti odkaz v praci. Ja objednavam primo od firmy U-light sidlici v Guangzhou :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

oukej, diky diky.....
Back in Czech.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

aczasa píše:Not bad... Ja mam H11 a 55w HID - 5000K nejsou uplne ono, protoze toyoti vlaknovka sviti o hodne lip. Takze odkaz? :-) Preci jen od tebe objednavat nebudu, protoze sem do USA mi to stejne zadara neposles.. :-)
Ahoj za Velkou louži :-)
Hele fakt se ti zdá, že HID sada svítí hůř než žárovky H11? Já jí nikdy neměl, jen H11-ky v různých verzích od Osramu a GE (vše ty svítivější), ale vždy to dopadlo tak, že to rychle praskalo.
P.S.: Pak jsem zkusil LEDky a na zimu se musel vrátit k H11 (tentokrát Hella Blue) z důvodů, které jsem tady uváděl (zůstával na světlech sníh, LEDky netopí). Proto jsem ještě chtěl zkusit sadu H11 HID, ale 4300K. Začal jsem ale řešit ostřik světel, ale tam mám zase problém, že trysky, které by asi bylo nejlepší použít jsou z Porsche 911 a jsou pěkně mastný...
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

Mám dotaz - má smyslu nechat si vyměnit světla na Toyotě Auris 2013, je nové provedení světel výrazně lepší? Hlavně mě trápí výhled do boku při odbočování. Autu bude pomalu končit záruka a přemýšlím jestli to mám řešit nebo je to zbytečné. Nechal jsem vyměnit hlučný výfuk a po pár tisících kilometrech je to stejné, ne-li horší.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
Odpovědět

Zpět na „Auris“