Koupě nového Aurisu
Re: Koupě nového Aurisu
Zdravím tak auto jsem si včera přivezl domů Auris TS 1,6 benzín manuál,executive,dark blue.Jediné co můžu zatím hodně vyzdvihnout jsou led světla,opravdu svítí výborně.Jinak motor jsem ještě moc neprověřil,ale prodejce říkal že ho nemám moc šetřit,že jinak bude líný.Až budu mít více km tak hodím nějaké poznatky.A nebo se ptejte kdyby jste něco chtěli vědět.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
tak jak jste spokojeny? uvazuji o Aurisovi kombi 1.2 nebo 1,6 tak by me zajimalo jak se vam jezdi s 1,6reniha píše:Zdravím tak auto jsem si včera přivezl domů Auris TS 1,6 benzín manuál,executive,dark blue.Jediné co můžu zatím hodně vyzdvihnout jsou led světla,opravdu svítí výborně.Jinak motor jsem ještě moc neprověřil,ale prodejce říkal že ho nemám moc šetřit,že jinak bude líný.Až budu mít více km tak hodím nějaké poznatky.A nebo se ptejte kdyby jste něco chtěli vědět.
- erwestquestworks
- Řidič
Je zajímavé, jak každý prodejce doporučuje něco jiného, mě doporučili, dle návodu prvních 2000 km to hezky šetřit a netočit a teprve potom to pořádně protahovat. A někteří prodejci naopak doporučují to od začátku točit, že by jinak motor zlenivěl. Tak kde je tedy pravda?! Raději postupuji dle návodu, než si ničit motor od začátku a přijde mi nesmysl, že by měl motor takto nějak lenivět, když od začátku nebudu atakovat 6000 rpm.reniha píše:Zdravím tak auto jsem si včera přivezl domů Auris TS 1,6 benzín manuál,executive,dark blue.Jediné co můžu zatím hodně vyzdvihnout jsou led světla,opravdu svítí výborně.Jinak motor jsem ještě moc neprověřil,ale prodejce říkal že ho nemám moc šetřit,že jinak bude líný.Až budu mít více km tak hodím nějaké poznatky.A nebo se ptejte kdyby jste něco chtěli vědět.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Zdravim. Tak gratuluji k převzetí! Hlavně spoustu km a ať jezdí a slouží jak má bez jakýchkoliv problémůreniha píše:Zdravím tak auto jsem si včera přivezl domů Auris TS 1,6 benzín manuál,executive,dark blue.Jediné co můžu zatím hodně vyzdvihnout jsou led světla,opravdu svítí výborně.Jinak motor jsem ještě moc neprověřil,ale prodejce říkal že ho nemám moc šetřit,že jinak bude líný.Až budu mít více km tak hodím nějaké poznatky.A nebo se ptejte kdyby jste něco chtěli vědět.

Já jsem si motor lehce zajížděl do 5000 km a potom jsem začal přidávat.Motor šlape jak hodinky.Mám najeto 14000 a za 14 dní jdu na první garančku.Jinak jsem velmi spokojený. 

Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
- erwestquestworks
- Řidič
To já to budu dělat také tak, ale někteří prodejci mě tímto přístupem zaráží :-/jjara píše:Já jsem si motor lehce zajížděl do 5000 km a potom jsem začal přidávat.Motor šlape jak hodinky.Mám najeto 14000 a za 14 dní jdu na první garančku.Jinak jsem velmi spokojený.
5000km se zajížděla auta před 20 lety (Felicie). To už dneska podle mě nebude potřeba. V manuálu je 1000km. Mám najeto cca 800km za týden a musím říct, že se hodně držím, abych nešlápl na plyn. Můj plán je takový, že prvních 1000 až 1200km budu jezdit kliďánko. ( Nad 3000 se dostanu velmi sporadicky a to spíše omylem ( CVT )) Potom nato začnu postupně přiměřeně šlapat a už konečně vyjedu i na dálnici a nad 2000 tisíce mu budu zase chvíli nakládat. Z toho, co jsem se o zajíždění auta dočetl to je dobrý postup.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
No ja neviem...
V manuali je presne napisane ako treba chodit s novym autom - vyrobca to hadam vie najlepsie. Podla toho som chodil aj ja a auto chodi ako gula (1,6 manual, Auris TS 2014)
V manuali je presne napisane ako treba chodit s novym autom - vyrobca to hadam vie najlepsie. Podla toho som chodil aj ja a auto chodi ako gula (1,6 manual, Auris TS 2014)
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
A to bylo ve Tvém případě jak? V mém manuálu je část o zapnutí pásu delší než o tom, jak ten motor zajet.prsut píše:No ja neviem...
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
Souhlasim s názorem, že těch min prvních 1000km by to mělo být klidné (né ale přehnaně) zajíždět tak na vršku menší poloviny otáčkového spektra. Po těch 1000km - 1200km občas trochu vytočit ať se to čistí a zvyká si to na větší výkon.
Teďko už se auta nezajíždění jako tenkrát, ale je to hlavně z důvodu, aby si součástky na sebe zvykly.
Teďko už se auta nezajíždění jako tenkrát, ale je to hlavně z důvodu, aby si součástky na sebe zvykly.
Zdravím tak zatím jsem spokojený velice taky mám kombíka,ale mám najeto teprve 130 km takže zatím není co moc hodnotit.Taky jsem uvažoval o té 1,2 ale prodejce mně od toho tak nějak odrazoval,né že by to byl špatný motor,to určitě ne jel jsem s ním a jízda byla perfektní,ale že je to novinka a není to pořádně odzkoušené a že se můžou zpočátku vyskytnout nějaké problémy,tak jsem šel do osvědčené atmosféry a zatím nelituji ale jak píšu nahoře mám najeto jen pár km,to se uvidí časem.Jinak s tím zajížděním,prodejce mi neříkal že ho mám vytáčet do 5000 ot/min. ale jezdit s ním v širokém spektru otáček,sem tam tomu šlápnout ať si motor zvyká,že potom uvidím jak je to živý motor.Jediné čeho jsem si všimnul tak když jsou na cestě kamínky tak se mi zdá že to hodně tluče do podběhů a v autě to jde docela dost slyšet.Jinak je auto tiché i na zimních pneu 17".To je asi vše.Kdyby ses chtěl na něco zeptat,rád odpovím.sellma píše:tak jak jste spokojeny? uvazuji o Aurisovi kombi 1.2 nebo 1,6 tak by me zajimalo jak se vam jezdi s 1,6reniha píše:Zdravím tak auto jsem si včera přivezl domů Auris TS 1,6 benzín manuál,executive,dark blue.Jediné co můžu zatím hodně vyzdvihnout jsou led světla,opravdu svítí výborně.Jinak motor jsem ještě moc neprověřil,ale prodejce říkal že ho nemám moc šetřit,že jinak bude líný.Až budu mít více km tak hodím nějaké poznatky.A nebo se ptejte kdyby jste něco chtěli vědět.
- erwestquestworks
- Řidič
Hluk od kamibku se resi i ve vedlejsim tematu. Je to hrozne. U zadneho jineho auta, co jsem mel, to nikdy tak hlasity zvuk nedelalo. 

No to jo,to je opravdu hodně slyšet a asi ani nic nepomůže.Vždycky se musí něco najít,člověk to na té předváděčce ani nezaregistruje.Teď už s tím asi nic nenaděláme.
…..
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:58, celkem upraveno 1 x.
- erwestquestworks
- Řidič
Cital som na webe, ze prenosu hluku od kamienkov/cesty cez podblatniky sa da ciastocne minimalizovat dodatocnou montazou/nalepenim bitumenasfaltovych hmot.
O něčem podobném jsem taky uvažoval, ale ta hlučnost by se snad dala posuzovat i jako vada výrobku, občas nebylo ani slyšet rádio.
O něčem podobném jsem taky uvažoval, ale ta hlučnost by se snad dala posuzovat i jako vada výrobku, občas nebylo ani slyšet rádio.