Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Dnes jsem byl na STK:) V první STK v Petřvaldu (Orlová) rovnou řekli, že hybridy nedělají. Druhá STK v Karviná se snažila aspoň půlhodinu, ale emise se jim nepodařilo naměřit. Když jsme zvládli vytočit motor (i když jen na cca 2500 ot), čidlo dodané do motoru neumělo otáčky měřit přesně. Při použití OBD diagnostiky to otáčky měřilo přesně, ale zase to neumělo načíst teplotu z motoru a tak celý jejich systém nedovolil emise naměřit.
Nu, zítra zkusím v Ostravě.
Prius II 2008
Je obecně známo, že Priuse umí jen některé STK. První bych se zeptal ve zn. servisu Toyoty, kam s tím jezdí oni. Bez toho je to jen zbytečná ztráta času.PetrPH píše:Dnes jsem byl na STK:) V první STK v Petřvaldu (Orlová) rovnou řekli, že hybridy nedělají. Druhá STK v Karviná se snažila aspoň půlhodinu, ale emise se jim nepodařilo naměřit. Když jsme zvládli vytočit motor (i když jen na cca 2500 ot), čidlo dodané do motoru neumělo otáčky měřit přesně. Při použití OBD diagnostiky to otáčky měřilo přesně, ale zase to neumělo načíst teplotu z motoru a tak celý jejich systém nedovolil emise naměřit.
Zeman není můj prezident
Milda: souhlasim. Ono STK kam zitra "jedu" je prave pred prodejnou/servisem Toyota, kam hned pripadne jdu, pokud to na STK nedaji. Ted uz to beru jen tak, ze to mam po ceste.
Prius II 2008
PetrPH píše:Milda: souhlasim. Ono STK kam zitra "jedu" je prave pred prodejnou/servisem Toyota, kam hned pripadne jdu, pokud to na STK nedaji. Ted uz to beru jen tak, ze to mam po ceste.
V Ostravě-Hrabové,naproti Toyoty Autobond Group je STK kde mi dělali technickou i emise v září (2015).Nejspíše to bude ta,kterou uvádíš.Jen jsem se musel objednat asi týden dopředu.
PRIUS II.G 2008
V těchto mrazivých dnech by měla svítit kontrolka nízké teploty,která se zapíná již při +3°C.U mě bohužel nic.Funguje vám to na Prius II ?
PRIUS II.G 2008
Ne, zadna kontrolka nizke teploty mi nesviti. Jedine chovani v souvislosti s teplotou je pouze varovani na displayi. Kdyz je teplota nizsi, nez +3, tak se mi objevi na par vterin info, pak ale zmizi. To je vse.
Prius II 2008
-
- Člen Týmu
No já mám Prius II 2004 a kontrolka mi svítí celou dobu kdy je pod -3°C - oranžová silnice s vločkou.
Patrně jsem měl na mysli totéž,jen jsem neuvedl,že se jedná o symbol vločky,ale kontrolka.Nic,méně na displeji jsem ji ještě neviděl a ze byly mrazy i -14!Tak možná nějaká porucha.Mám 2008
V manuálu uvádějí toto:
"Tato kontrolka se rozsvítí když je venkovní teplota nižší než +3°C.
Když je zapnut režim "IG−ON", tato kontrolka se na nekolik sekund rozsvítí a pak zhasne. Jestliže je venkovní teplota nižší než +3°C v režimu "IG−ON", kontrolka zabliká třikrát a potom zůstane svítit. Jestliže je venkovní teplota vyšší než +3°C, kontrolka třikrát zabliká a zhasne"
V manuálu uvádějí toto:
"Tato kontrolka se rozsvítí když je venkovní teplota nižší než +3°C.
Když je zapnut režim "IG−ON", tato kontrolka se na nekolik sekund rozsvítí a pak zhasne. Jestliže je venkovní teplota nižší než +3°C v režimu "IG−ON", kontrolka zabliká třikrát a potom zůstane svítit. Jestliže je venkovní teplota vyšší než +3°C, kontrolka třikrát zabliká a zhasne"
PRIUS II.G 2008
Já měl takovou kontrolku u Mondea, svítila pořád, kdykoliv bylo +4 a méně a docela mne to sr..., venkovní teplotu mi ukazovala klimatizace a ráno samozřejmě teploměr před barákem. U PIII naštěstí tato blbá kontrolka není, jen venkovní teplota na klimatizaci a to bohatě stačí.
Zeman není můj prezident
Při psaní předchozího příspěvku mě napadlo totéž.Že tu žehrám nad nefunkční kontrolkou,která není až tak důležitá.
PRIUS II.G 2008
STK dnes hotovo v Ostrave-Hrabove. Rekli mi, at se s autem postavim do rady. Od toho pokynu k absolvovani ubehly presne dve hodiny. Nevim, jake mate zkusenosti s STK, me trochu zarazi, ze mi nekontrolvoali svetla regloskopem, rucni (ehm, nozni) brzdu, pasy, povinnou vybavu, pneumatiky... Jinak vse v poradku, kdyz uz to ale projeli jen narychlo, tak asi aby se nereklo, tak pod lehke zavady mi napsali "nektera cast zaveseni kol je zkorodovana, bez vlivu na funkcnost". Necitim se, ze bych za cenu 1600 dostal sluzbu tomu odpovidajici:( Nicmene alespon namerili emise, coz ne vsude umi.
Prius II 2008
Já byl objednaný a celá procedura trvala nejméně hodinu.Až bylo hotovo,řekl mi technik ať si třeba zajdu do příjmu na kafe(měli ji tam ale fakt dobrou)že program je tak nastavený,že musí doběhnout ještě asi 10 minut.
Byla to technická po převozu a mám pocit že jsem platil 1200kč.Nejspíše už mají nový ceník.
A služba adekvátní ceně?v tomto statě?Z čehopak by byli živi všichni ti paraziti mimo jiné i ti,kteří nás přicházejí multikulturně obohatit?
PROMIŇTE,to už sem nepatří.
Byla to technická po převozu a mám pocit že jsem platil 1200kč.Nejspíše už mají nový ceník.
A služba adekvátní ceně?v tomto statě?Z čehopak by byli živi všichni ti paraziti mimo jiné i ti,kteří nás přicházejí multikulturně obohatit?

PROMIŇTE,to už sem nepatří.
PRIUS II.G 2008
- čo by som zato dal... myslím že by sa mohlo dať viac zodpovednosti na majiteľa a menej buzerácie za hlúposti na STK - ak z auta netečú kvapaliny, brzdí, nemá pavučinu na čelnom skle čo ešte treba? mňa raz vrátili lebo svietila kontrolka airbagu...PetrPH píše:STK dnes hotovo v Ostrave-Hrabove. Rekli mi, at se s autem postavim do rady. Od toho pokynu k absolvovani ubehly presne dve hodiny. Nevim, jake mate zkusenosti s STK, me trochu zarazi, ze mi nekontrolvoali svetla regloskopem, rucni (ehm, nozni) brzdu, pasy, povinnou vybavu, pneumatiky... Jinak vse v poradku, kdyz uz to ale projeli jen narychlo, tak asi aby se nereklo, tak pod lehke zavady mi napsali "nektera cast zaveseni kol je zkorodovana, bez vlivu na funkcnost". Necitim se, ze bych za cenu 1600 dostal sluzbu tomu odpovidajici:( Nicmene alespon namerili emise, coz ne vsude umi.
A keď už sme pri tých STK, mňa to čaká s hsd tento rok, v čom je tam problém? auto sa hodí do nejakého servisného? modu kde beží len spaľovací motor? alebo inak?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
slabostka: ja pro buzeraci od stk jsou, protoze lidi jsou idioti, coz vidim kazdy den po ceste do prace. Jedu v obci s tachometrem 58 km/h a temer vsichni me predjizdi. a na druhou stranu pak potkat cloveka na parkovisti u obchodniho strediska, ktery by vedel, ze tam plati prednost z prava je nadlidsky ukon. Rakze ne, neverim, ze nejsou taci, co vyjedou na cestu i s total pleckou. A paklize jsou zakonem dane podminky, co ma stk kontrolovat, nekdo si stk zridi, vybira od motoristu peniz, ale ukon nedela, tak co si o tom myslet? Ja nikoho nenutil, at si stk otevre...
ad mereni emisi: u me to proste jen zapnul, s nozni brzdou po slapnuti na plyn vyturoval motor (coz je hadam kolem 2tis otacek). pak provedl mereni a stejny vysledek mam napsany i pod "volnobehem" i pri "zatizeni". jen nemohl najit konektor na diagnostiku. Pro vsechny pripady uvedu, ze se nachazi pod volantem.
ad mereni emisi: u me to proste jen zapnul, s nozni brzdou po slapnuti na plyn vyturoval motor (coz je hadam kolem 2tis otacek). pak provedl mereni a stejny vysledek mam napsany i pod "volnobehem" i pri "zatizeni". jen nemohl najit konektor na diagnostiku. Pro vsechny pripady uvedu, ze se nachazi pod volantem.
Prius II 2008
Mě na STK emise ani neměří. Zajedu do boxu, oni si opíšou stav km, něco naklikají do PC a můžu zase jet. Na technický dělají obvyklou prohlídku, prý k nim pár hybridů jezdí, tak už se tolik nediví.
Jinak k té kontrolce s vločkou, mám Prius II 2006 a ta kontrolka tam ani není, vždy při zapnutí se na okamžik rozsvítí všechny kontrolky, ale žádná vločka.
Když je ale venku 3+ nebo chladněji, objeví se krátce po startu na displeji nápis, že teplota je nižší než 3 stupně (nebo něco takového)
Jinak k té kontrolce s vločkou, mám Prius II 2006 a ta kontrolka tam ani není, vždy při zapnutí se na okamžik rozsvítí všechny kontrolky, ale žádná vločka.
Když je ale venku 3+ nebo chladněji, objeví se krátce po startu na displeji nápis, že teplota je nižší než 3 stupně (nebo něco takového)