Bezpečnostní pásy.
Bezpečnostní pásy.
Nevíte někdo, jak deaktivovat zvukové upozornění nezapnutých pásů. Minimálně na zadních sedačkách u Priusu III.
Re: Bezpečnostní pásy.
Obecná rada - zapnout pás. Pokud je v sedáku senzor na zatížení, tak to jinak nejde. Pokud ten senzor odpojíš, bude systém hlásit chybu. A protože bezpečnost má prioritu, tak to nějak uměle deaktivovat nebude nijak jednoduché. Zapnutím pásu ten systém obejdeš a navíc jej budeš mít stále aktivní, tzn. nebudeš muset jej znovu uvádět do běžného stavu.
Zeman není můj prezident
V návodu píšou, že tato funkce jde vypnout (asi Toyota přes počítač), ale někdy tyto funkce jdou ovládat různou kombinací několika tlačítek. Zajímá mě, jestli s tim nemá někdo zkušenost.
Zadní pásy nemají detektor v sedáku. Pokud je nezapneš a sedí tam člověk, tak o tom auto neví. Detektor je pouze na sedačce spolujezdce. Pokud vzadu zapneš pás a během jízdy odepneš, tak auto řve. Pokud ho vůbec nezapneš, tak auto neřve. Jo a jak otevřeš zadní dveře, tak se ti automaticky na displeji objeví ty tři tečky nezapnutých pásů - ale to po čase zmizí nebo to přepneš.
Deaktivacia upozornenia nezapnutych pasov je minimalne u Priusa III generacie velmi jednoduchou zalezitostou. Potrebujes na to diagnosticky kabel z eBayu (cca 20 dolarov) a program Toyota Techstream. Potom je to otazka 2 minut. Ak vies prist do Bratislavy, tak ti to deaktivujem.mida píše:Obecná rada - zapnout pás. Pokud je v sedáku senzor na zatížení, tak to jinak nejde. Pokud ten senzor odpojíš, bude systém hlásit chybu. A protože bezpečnost má prioritu, tak to nějak uměle deaktivovat nebude nijak jednoduché. Zapnutím pásu ten systém obejdeš a navíc jej budeš mít stále aktivní, tzn. nebudeš muset jej znovu uvádět do běžného stavu.
Informoval jsem se v Toyotě . Deaktivujou mi to za 150 Kč, ale při odpojení baterky, se to vrátí do původního nastavení.
ja som zas potreboval zrusit denne svietenie a udajne sa to neda.
mne tam totiz polozka DRL Function chyba
p.s.: pouzity bol kabel z ebay-u
mne tam totiz polozka DRL Function chyba

p.s.: pouzity bol kabel z ebay-u
Mě teda víc rozčiluje pípání při couvání... Ptal jsem se na to v servisu a řekli mi, že to nemůžou vypnout, že je to požadavek výrobce... :-/
keby si bol blizsie k SK tak ti mozno viem pomoct.
a to s tou baterkou co sa pisalo vyssie ohladne pipania bezpecnostnych pasov, pochybujem, to sa mi nezda ze by sa to vratilo do povodneho nastavenia.
a to s tou baterkou co sa pisalo vyssie ohladne pipania bezpecnostnych pasov, pochybujem, to sa mi nezda ze by sa to vratilo do povodneho nastavenia.
Jde to, viz můj příspěvek v rubrice Zkušenosti. V Praze na Černém Mostě to umí.Karrel píše:Mě teda víc rozčiluje pípání při couvání... Ptal jsem se na to v servisu a řekli mi, že to nemůžou vypnout, že je to požadavek výrobce... :-/
Zeman není můj prezident