koupě RAVky ale co vstřikovače a CVS ventily?

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
novacek
Člen Týmu

koupě RAVky ale co vstřikovače a CVS ventily?

Příspěvek od novacek »

Zdravím všechny, rád bych koupil RAVku rv 2006 2,2D4D 100 kw, ale dost jsem četl o problémech se vstřikovači a nějakými ventili CVS (nebo tak nějak) a citlivosti na naftu u Toyot. Připadalo mi ale, že se jedná třeba o Ravky rv do 2005. Chtěl jsem se Vás tedy zeptat, zda nevíte, jestli novější Ravky (od 2006) mají také tyto problémy, či jsou tam použity komponenty od DENSO? Díky moc. Rád bych rozšířil Vaše řady :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ventily by meli být denso také jako u straší verze ( SCV ) ale od roku 2011 nabízí toyota již ventily s diamantovým hrotem, co by meli mít delší životnost ( zatím nemohu posoudit, vše zatím jezdí a má málo najeto ), přičemž pokud se to "přežene a dojde k poškoztení vstřikovaču a čerpadla vyšplhá se cena za repas na takřka 30tis kč ( zaruku na repas vetšina firem neuzná pokud s repasí čerpadla nedoslo k výmene vstřiku - proto ta cena ).
Cena dvouhmotových spojkových setu je také již "příjemnější", a dají se už také lépe sehnat jednohmotové sety.
Méně drahý ale stejně nepříjemný je spíše problém se šrouby držícími přední nápravu kdy do dutin v náprave zateče voda a šrouby reznou ( a to tak že není výjimkou šroub jehož prumer je uvnitř nápravy sežran rzí na polovinu prumeru puvodního ) v čehož dusledku šrouby rády praskají při pokusu je vyndat ( například výmena spojky, silentu ramen atd.. ) a dost to znepříjemní práce ( hlávne kdo to nečeká a nemá připravené šrouby nové tak čeká 2-3dny než je toyota dodá ).
šrouby nejsou drahé a nekde mám vypsaná i jejich obj. čísla pokud by byl zájem.
genuine_toyo
Člen Týmu

Idaho : naprava/dutiny

Příspěvek od genuine_toyo »

zaujalo me tohle :

Méně drahý ale stejně nepříjemný je spíše problém se šrouby držícími přední nápravu kdy do dutin v náprave zateče voda a šrouby reznou ...... v čehož dusledku šrouby rády praskají při pokusu je vyndat ( například výmena spojky, silentu ramen atd.. ) a dost to znepříjemní práce ( hlávne kdo to nečeká a nemá připravené šrouby nové tak čeká 2-3dny než je toyota dodá ).

je tohle :

http://img600.imageshack.us/img600/226/kopieimg3246.jpg ... to misto? ...tady hledat vodu?
Nyni : *)
RAV4 2003 5dv 2.0 VVTi
MR2 N/A 1994
MR2 N/A 1994 donor
Drive: *)
Corolla E101 4-door sedan 1997
Corolla Tercel 2-door coupe 1982
Corolla E-38 — Wagon, 5-door 2T-C 1978

*) uvedeny jen toyota, kdyz jsme tady u toyota...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

abno přesne tam. ted si nejsem jist ale na každe strane jsou tuší tř, ruzbné délky tak ty dva nejdelší procházejí dutinou ve které se drží voda a tam reznou, jendak jdou blbe povolit a zatím mi cca v 1 z 10ti případu praskly..

zažil jsem i případ kdy přijel zákazník, který mel šrouby držící zadní silent předního ramene prasklý ( utrhlou hlavu ) a tu hlavu přilepenou dvousložkou aby to vypadalo OK, udajne po výměně spojky v jendom pražském servise slyšel neustáleé bouchání od podvozku a nikde na to nemohli přijít, ja na to přišel víceméně náhodou, jelikož silent byl pevný, ale na zákalde zkušeností sem chtel srouby vyndat, promazat a znovu utáhnout ( nejčastejší chyba je práve málo utažený dolní "rám" ) .
baghiras
Člen Týmu

Re: koupě RAVky ale co vstřikovače a CVS ventily?

Příspěvek od baghiras »

Zdravím a omlouvám se že tahám staré téma...ale zaujal mě poslední příspěvek, protože přesně tenhle problém právě řeším, od pravého ramene se při propružení a jen v přímém směru jízdy, ozývá nepříjemné tlučení při jízdě na nerovnostech. Mám právě podezření na silentbloky na koncích ramen, ale jsou usazený v kapsách, takže na ně není vidět. Jdou nějak samotný vyměnit, případně pomůže jen výměna toho průchozího šroubu a větší dotažení???
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“