Palubní počítač - divné chování
Palubní počítač - divné chování
Možná jen dělám něco špatně nebo je to u Toyoty normální chování, mám první vyjetou plnou nádrž, čekal jsem kdy se rozsvítí hladové oko, na velkém displeji ukazoval dojezd (zde označený jako řrozsah) 26 km. Zajel jsem k benzínce a natankoval půl nádrže a čekal že se opět zvýší na displeji rozsah. K mému překvapení, ale číslo došlo k nule a teď ukazuje jen tři pomlčky. Další co mě mate na počítači je že když z kopce vyřadím ukazuje okamžitou spotřebu 0 což je blbost na volnoběh, předtím to ukazovalo mírnou spotřebu, ale po dotankování už to takhle blbne. Další zmatek je že když vyřadím při jízdě z kopce ukazatel řazení ukazuje abych podřadil, když sešlápnu spojku ukazatel zhasne, po puštění spojky zas ale rožne pokyn podřadit. Co dělám špatně nebo mám zajet do servisu ať na to kouknou?
Yaris 2015, Trend, 1,33 Dual VVT-i
Re: Palubní počítač - divné chování
Ahoj, je pravda, ze kdyz dotankujes mensi mnozstvi, tak to nezaregistruje, ale pul nadrz zaregistrovat musi. Nech ho par km a uvidis. Maximalne bych zkusil odpojiz od baterky na chvili a pripojit. Jinak s tou sipkou je to normalni, dela mi to na obou pred i pofaceliftovym.
Bral jsem skoro půl nádrže takže by to mělo něco zaregistrovat. O víkendu jsem to vyjezdil a na Benzině nabral plnou a dojezd se opět ukázal, krásných 654km, dokonce i na volnoběh to s plnou nádrží ukazuje už zase spotřebu. Nicméně v pátek se objevil jeden další divný úkaz PP. Normálně jsem ráno dojel do práce a průměrná spotřeba ukazovala 6,4 l. Odpoledne sednu do auta a na displeji u rychloměru na mě svítí průměrná spotřeba 22,7 l, během 10 sekund jízdy to skočilo na 15,7, 17,4 a teď to vytrvale klesá a jsem na 7 rovných. Takže dneska píšu do servisu a uvidíme co mi na to odpoví, protože těch výstřelků PP je na mě už trochu moc u nového auta 

Tak dnes ráno opět zvláštní úkaz asistenta řazení. Že to nebude bůh ví jaký chytrolín jsem věděl, ale co mi radil dnes to je fakt vrchol. Jedu si tak pěkně plynule ustálenou rychlostí 90 km/hod po okruhu do práce, otáčkoměr ukazuje cca 2500 ot. a asistent řazení mi radí abych si podřadil. To už je vážně na psycho a asi ho nominuju hned adepta nejzbytečnější systém ve vozidle hned za start-stop, který zatím kraluje.
Ne.... Motory maji zvlastni logiku, ktera jim rika, ze spotreba pri ustalene jizde je nizsi pri 1800 otackach nez pri 2500. A ono je to spravne. 

Back in Czech.
To je jasné, ale jedu 90km/h, motor točí cca 2500ot. a zařazenou mám šestku tak proč mám podřazovat? tím snad otáčky naopak vyletí a sedmou rychlost nemám. Ono je to jedno tak jako tak by mi radil blbost protože vyšší rychlost jak šestku tam nemám a podřadit na pětku nemá smysl když otáčky vyletí nahoru. Podle toho chování je to buď totální psycho nebo je vadný protože jinak si to vysvětlit nedovedu.
na okruhu je přece 80, co takhle ještě asistent na čtení dopravních značek? Pak by podřazení smysl asi dávalo!
(jinak víc než na rychlosti záleží na okamžité poloze plynového pedálu, případně třeba na režimu sport, když je)

(jinak víc než na rychlosti záleží na okamžité poloze plynového pedálu, případně třeba na režimu sport, když je)
Ano i v Brně je na druhém vnitřním okruhu 80, měl jsem napsat tachometrová 90, reálná 84
. Režim Sport výbava Trend asi nemá neb jsem jeho tlačítko mezi sedadly nenašel. Teď mě napadá že tato 1,3 si libuje ve vyšších otáčkách tak že by asistent řazení myslel na řidičovy dobré pocity z jízdy? nebo je to kvůli dobrému zajetí motoru aby došlo ke změně otáček a motor byl zajet v tom správném rytmu
. Každopádně jedu do servisu protože na volnoběh to furt ukazuje spotřebu 0 a i při natankování 1/2 nádrže to má ukazovat dojezd, protože přesně takhle to kolegův Yaris ukazuje a nemyslím že na to má vliv že má hybrid.

A nešiel si vtedy náhodou dole kopcom na tempomate, keď ti radilo podradiť zo 6ky (2500ot) do 5ky? Akoby to chcelo brzdiť motorom.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ne jel jsem do kopce a výbava Trend tempomat nemá, ten je jen součástí paketu Senso smart. Původně jsem ho chtěl, ale buď jsem mohl mít auto se slevou 35tisíc bez paketu nebo počkat po novém roce a mít ho, ale bez této slevy.
Každopádně v pondělí mířím do servisu protože kromě těchto řekněme drobností se na zadním skle objevil mezi vodiči vyhřívání flek a vypadá to že je ve skle protože z obou stran je na dotek hladký.
Každopádně v pondělí mířím do servisu protože kromě těchto řekněme drobností se na zadním skle objevil mezi vodiči vyhřívání flek a vypadá to že je ve skle protože z obou stran je na dotek hladký.
kua... čím ďalej, tým viac serú na kvalitu (nielen) aut
-hlavne nech ide auto na odbyt 

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid