Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Mallory
Člen Týmu

Re: Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

Příspěvek od Mallory »

Ano jsou tam podivné kontrasty lak - opěrky -volant.
Servisní knížku bych také rád měl, abych si byl jistý, že vůz dostal, co si zaslouží, aby mohl dokázat, že může fungovat aspoň do půl miliónu km. :D
Jsme teprve na začátku hledání, na tomto se nám líbilo bluetooth, (hlasové ovládání ani nevím jestli u nás funguje) a parkovací kamera (neb skrz zadní půlené okno je fakt hůř vidět).
Toyota Yaris Verso 1999 alias "BOBO"
Toyota Estima Emina 1997 (NZ)
Suzuki Ignis 2004
Toyota Prius III 2009
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Mozna rozhodovani ulehci pohledani recenzi na dany autobazar http://www.reference-autobazaru.cz/1_98_1.html ktere asi i vysvetluji ty kontrasty:D

Jeste bych dodadal, ze k memu Priusu mi bazar sam deklaroval krom zaruky na km a puvod i rocni zaruku na mechanicky stav vozu. I podle takovychto veci bych vybiral auto.
Prius II 2008
Mallory
Člen Týmu

Příspěvek od Mallory »

:thumbsup:
Suzuki Ignis 2004
Toyota Prius III 2009
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

..ze servisní knížky -ať už papírové,či elektronické - se toho nedá až tak moc poznat...
Uvádí se pouze dvě položky : "návštěva servisu" / různé opravy,výměna žárovky/ a "pravidelná údržba" /výměna oleje atd../ Takže z toho člověk moc nevykoumá,co se s tím autem dělalo...
Nehledě k tomu,že ty záznamy tam jsou pouze u aut servisovaných v ČR - dovozovky nemají vůbec nic - pouze získat nějaké informace od autorizovaného servisu - stalo se mi i v Praze,že se k tomu moc neměli - podat nějakou informaci...
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Proto mi (IMHO) vychází nejlépe koupit auto v A.D. u nás, nebo u slušného prodejce venku. Něco navíc za klid a pohodu stojí.... :|
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

ježek2 píše:..ze servisní knížky -ať už papírové,či elektronické - se toho nedá až tak moc poznat...
Uvádí se pouze dvě položky : "návštěva servisu" / různé opravy,výměna žárovky/ a "pravidelná údržba" /výměna oleje atd../ Takže z toho člověk moc nevykoumá,co se s tím autem dělalo...
Nehledě k tomu,že ty záznamy tam jsou pouze u aut servisovaných v ČR - dovozovky nemají vůbec nic - pouze získat nějaké informace od autorizovaného servisu - stalo se mi i v Praze,že se k tomu moc neměli - podat nějakou informaci...
alespon u sveho jsem videl zaznam, co se kdy delalo + i co se opravovalo, co se kdy menilo. napr i ze mi opravovali predni naraznik. Podle el knizky servisak taky zjistoval, jestli auto bylo na svolavackach. Pravil, ze u PII se ve svolavacce resilo neco s vodni pumpou... u PII svolavacek melo byt nekolik.
Prius II 2008
basilio
Člen Týmu

Příspěvek od basilio »

Já jsem se rozhodl o koupi v Německu přímo od Toyoty,už se těším až ho budu mít doma.
Mallory
Člen Týmu

Příspěvek od Mallory »

Dnes jsme si byli prohlédnout jednoho Priuse u soukromého prodejce. II.generace, 2009, krásný stav, 112000km najeto, prověřená historie, 250000kc, jen neměl ani tempomat ani parkovací kameru ani Bluetooth s ovládáním na volantu. Dá se toto všechno doinstalovat? Jinak bychom ho brali hned...
Suzuki Ignis 2004
Toyota Prius III 2009
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Mallory píše:Dnes jsme si byli prohlédnout jednoho Priuse u soukromého prodejce. II.generace, 2009, krásný stav, 112000km najeto, prověřená historie, 250000kc, jen neměl ani tempomat ani parkovací kameru ani Bluetooth s ovládáním na volantu. Dá se toto všechno doinstalovat? Jinak bychom ho brali hned...
No, za 2. gen. mi 250 tisíc přijde hodně, ať je v jakém chce stavu. Při troše štěstí se v Německu za stejné peníze dá sehnat 3. gen., za 300 už v pohodě a novější.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Souhlasim, ze cena je hodne vysoka, hodne prestrelena. bluetooth mam udelany parrotem - je to sice druhe zarizeni, ale doinstalovat jde. ta absence tempomatu je podle mne fatalni. u obycejneho auta pul bidy, ale u priusu to dokaze setrit palivo, casteji se prepina do elektro modu. offtopic zdravim z jihoafricke republiky, priuse jsem tady zatim videl jen jedineho:(
Prius II 2008
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Tempomat...on ale neumí plachtit, tím myslím jedu z kopce, tak to nechám trochu rozjet a naberu rychlost. Takže tempomat už nepoužíváme. Zato vyhřívané sedačky, to je jiná!
Prius II 2007
Mallory
Člen Týmu

Příspěvek od Mallory »

Takhle nějak bych si to představoval : Vehicle offer: Toyota Prius (Hybrid) Sol Travel Package Leder - Navi for 7990 EUR
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =218777659
Suzuki Ignis 2004
Toyota Prius III 2009
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Tempomat má na spotřebu imho malý vliv a když, tak spíš negativní. Může to být ale zásadní prvek komfortu a reálně nejde dodělat. (Jestli ho chtít, podle toho, jak kde kdo jezdí, na českých dálnicích se klasický neadaptivní až tak moc nevyužije, naopak ho až překvapivě často používám v radarových pastech.)
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

PetrPH: "...offtopic zdravim z jihoafricke republiky, priuse jsem tady zatim videl jen jedineho..."

odkud to bude příště :D - tipuji Argentýnu

Ani ses nepochlubil s dalšími novinkami z Japonska, už tam jezdí PIV?
Zeman není můj prezident
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

jo, letos jsem cestoval fakt hodne. pristi rok v lednu se narodi dite (kvuli kocarku jsme kupovali priuse prave), takze si dam na chvili pohov. pak v lete bude pravdepodobne mensi tour kanada - nizozemi - recko. co se tyce japonska, mam doma nekde fotku, jak stoji vedle sebe zaparkovano sedm priusu. v cesku uz by to byl prius sraz:D
Prius II 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“