Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od PePe132 »

Interiér u japonců je kapitola sama pro sebe. Já jsem dvakrát reklamoval drnčení v záruce a po druhé podlepili celý středový panel nějakou sadou přímo k tomuto účelu. Od té doby nevrže, nebo vrže o hodně méně, ale i tak to žádná hitparáda není.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak to mozna bude tim, ze ja se kolenem o ten stredovy tunel neopiram :-D
Je pravda, ze za celou dobu jsem vezl par lidi, kteri maji dva metry a kolena tak, ze se tam musi opirat a vrzalo to, ale ja rozhodne nemam takovou vysku, abych mi tam trcelo koleno, sedacku mam tak, abych mel nohy v idealni pozici na pedaly, ne koleno u krku :-D A vetsina spolujezdcu, kteri se mnou jezdi, to maji podobne :-)

Ohledne palubky to parkrat lupne, ale nic strasneho...jako kdyz ma interier 60°C a fouka na neho vzduch o teplote 10-15°C, tak to musi proste sem tam prasknout, ale neni to fakt nic hrozneho, par lupnuti ze zacatku a pak je klid a to musim priznat, ze jsem extremne haklivy na jakekoliv pazvuky v aute, takze nejsem ten typ, ktery da volume do prava a nezajem ;-)

Ohledne kastliku spolujezdce, tam se ozyvaji zvuky jen tehdy, kdyz tam dam nejaky predmet, ktery tam lita...samo o sobe to hluk nedela.

Nevim, co se rika o kvalite po faceliftu, ale ty desitky tisic aut z Dekry a TUV uz beru jako slusny reprezentativni vzorek a ten rika, ze Auris mk1 pred FL kopiruje kvalitu Corolly a pak s kazdou modernizaci jde kvalita dolu, u nynejsich Aurisu stari 2-3let uz je to doslova prumerne auto(mysleno kvalitou, samozrejme, ze technologicky pokrok za tech 5-7let je neoddiskutovatelny).
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:...ze Auris mk1 pred FL kopiruje kvalitu Corolly...
Slovy klasika "Tak to, kurva, ani omylem!"
Mám ho taky, najeto už 181.000, r.v.2007, 2.0 D4-D. Vrže to a klepe hrozně, kvalita naprosto nesrovnatelná s tím, co jsem měl před tím (Mazda 6 a Golf IV). A myslím i nesrovnatelná a Aurisem mk2. A s Corollou taky, tu jsem měl tu čest coby služební, nikdo jí nic nedaroval a byla naprosto v pohodě.
Myslím, že to auto vznikalo pod silným tlakem na snížení nákladů a podle toho to taky vypadá. Ale mám ho rád a co se týká motoru a jiných částí, nutných proto, aby auto jelo, je to OK :-)
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No svuj osobni nazor muzes mit jakykoliv, ale porad posuzujes jedno konkretni auto, nebo ikdyby na foru bylo 20 se stejnym problemem, porad je to 20 lidi proti desitkam tisic u Dekry a TUV. Navic pokud mas 2007, tak mas jeden z prvnich, ty mivaji porodni bolesti a motor 2,0D-4D nepatri mezi nejspolehlivejsi volbu u Toyoty, pres vsechny tyhle problemy je v tabulce mezi 6-7letymi vozy Auris vyse, nez Corolla mezi 8-9letymi(ten rozdil neni az tak markantni), oproti mk2 ktery se propadl o 30 pozic, to je megafail. Mam moznost srovnavat mk1 predface, poface a mk2 pred face :-)
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:No svuj osobni nazor muzes mit jakykoliv, ale porad posuzujes jedno konkretni auto, nebo ikdyby na foru bylo 20 se stejnym problemem, porad je to 20 lidi proti desitkam tisic u Dekry a TUV. Navic pokud mas 2007, tak mas jeden z prvnich, ty mivaji porodni bolesti a motor 2,0D-4D nepatri mezi nejspolehlivejsi volbu u Toyoty, pres vsechny tyhle problemy je v tabulce mezi 6-7letymi vozy Auris vyse, nez Corolla mezi 8-9letymi(ten rozdil neni az tak markantni), oproti mk2 ktery se propadl o 30 pozic, to je megafail. Mam moznost srovnavat mk1 predface, poface a mk2 pred face :-)
No hele, máš a nemáš pravdu:-)

2.0 D4-D je naprosto v pohodě, to je jedna z věcí, kterou mám na tom autě rád. Ale co se týká kvality zpracování interiéru a hlavně materiálů a konstrukčního řešení, tam je to prostě bída. Určitě horší než Corolla E120. Mám známého v servisu, vím co řešili v té době mk1 a mk1 FL za reklamace..a když jsem je s ním řešil já, tak mě vždycky vzal na showroom a ukazoval mi, že vržou a skřípou už nový...

Pravdu máš v tom, že mám jednoho z prvních a to vychytávání much jsem odskákal ještě původním SCV ventilem "kompaktní konstrukce". Od roku 2008 nahrazený díl, bohužel svolávačka nebyla, přesto, že se to u TMC vědělo a auta kvůli tomu nestartovala v zimě... viz. můj příspěvěk číslo #6 zde: http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... try1253578

P.S.: K tabulkám spolehlivosti - tam je to tak, že nikdo neposuzuje jestli interiér vrže nebo ne, ale kolik závad má auto na STK (TÜV). To je fakt potřeba si uvědomit! Nic to neříká o kvalitě materiálů v interiéru.

No a i to moje auto je bez závad, i když na poslední STK mi napsali "zkorodované brzdové kotouče" čímž mě trošku nas..li, protože zkorodované vůbec nejsou a zrezlé už vůbec ne :-) Jsou tam prakticky nové, vzadu dokonce "lakované" UV vytvrzujícím lakem (viz.web Brembo). Prostě si řekli, že 8 let starý auto s tímhle nájezdem prostě něco mít musí :-)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Je zbytecne, abych vypisoval, jake vady ma 2,0D-4D staci si precist tady na foru, nebo problemy, ktere to ma v Lex IS. S benzinovou 1,6 se to v tech problemech neda srovnat.

Ja jsem ale nikdy nepsal, ze TUV tabulky jsou o interieru, ja mluvil o spolehlivosti vozu, tedy aby prosel STK a dopravil z bodu A do bodu B. Dobre, beru zpet, nemel jsem psat nejkvalitnejsi, ale nejspolehlivejsi.
S tou Corollou to bude pro rocniky Aurisu 2008/2009 velice srovnatelne, s predchozimi Corollami samozrejme ne.
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:Je zbytecne, abych vypisoval, jake vady ma 2,0D-4D staci si precist tady na foru, nebo problemy, ktere to ma v Lex IS. S benzinovou 1,6 se to v tech problemech neda srovnat.

Ja jsem ale nikdy nepsal, ze TUV tabulky jsou o interieru, ja mluvil o spolehlivosti vozu, tedy aby prosel STK a dopravil z bodu A do bodu B. Dobre, beru zpet, nemel jsem psat nejkvalitnejsi, ale nejspolehlivejsi.
S tou Corollou to bude pro rocniky Aurisu 2008/2009 velice srovnatelne, s predchozimi Corollami samozrejme ne.
Nic, v pohodě, já zase spíš řešil interiér. Ale je dost divný, že Auris II má strašně moc věcí shodných s Aurisem I, skoro není důvod, aby byl horší, právě po té stránce spolehlivosti.

Mimochodem jsem dnes jel v šéfově BMW 320d z roku 2009 (můj Auris je 2007), které má stejný nájezd, jako to moje (181 tis.). No a interiér? Loupe se to pogumování plastů a vypadá to hůř, než jen ošoupané a oleštěné v Aurisu. Ale sedačky teda tak prosezené nemá, to je fakt...

P.S.: Člověče, nějak nemůžu najít, že by se D4-D v objemu 2.0 dávalo do Lexusu IS, nebyla tam náhodou ta 2,2ka? S tou totiž opravdu potíže byly a před tou mě všichni (i kluci z Toyota servisu) varovali.
A co se týká té 1,6 atmosféry - co vím ze servisu, tak tam zlobí nějaký bazmek na vačce co šteluje to VVT-i.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ouuu nachytal jsi mne na hruskach...vim, ze problemovy je IS220d, ktery mel 2,2 130kw, ktery se podle mne montoval i do nejsportovnejsiho Aurisu pro Evropu D-CAT. Nevim proc, ale automaticky jsem vychazel z toho, ze IS200d bude mit 2,0D-4D a ono ne, on ma 2,2 te slabsi verze. Takze o te 2,0 vlastne nemuzu rict, jak spolehliva je, nebo neni...musim to nekde teprve nastudovat. Nicmene ruku do ohne za to nedam, ale je to stejna rodina motoru AD. Ta nejsilnejsi 2AD-FHV, ta slabsi 2,2 je 2AD-FTV a ta 2,0 je predchudce 1AD-FTV, mam moznost s ni jezdit v Avensisu, tam mi to prijde docela mdle, muze to byt ale vahou a prevodovkou, Auris je lehci.

Muzes nejak blize rozvest ten problem s 1,6 VVTi?
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Luke_Luke píše:Muzes nejak blize rozvest ten problem s 1,6 VVTi?
Jo, jakmile s tím známým budu mluvit, hned se ho zeptám. Šlo o nějakou regulaci toho variabilního zdvihu ventilů, ale i přesto mi ten motor pořád doporučoval :-) Takže to asi tak hrozný nebude.
Přesto se zeptám znova, protože tenhle motor bych chtěl v nové Corolle, protože je to v podstatě jediný použitelný. Diesel 1,4D4-D je sice taky podle ohlasů dobrej, zvlášť pokud se nechá lehce načipovat, ale potom se nehoní, ale využívá se víc vyšší krouťák. Jenže s ním se Corolla jako předváděčka nedá sehnat..navíc jsem si říkal, že už chci zase benzín.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Zdravím vás a chci se zeptat majitelů nových Aurisů po faceliftu jestli jim funguje mirrorlink.Někde jsem četl že už to faceliftované verze nepodporují.Díky
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
slk
Člen Týmu

Příspěvek od slk »

reniha píše:Zdravím vás a chci se zeptat majitelů nových Aurisů po faceliftu jestli jim funguje mirrorlink.Někde jsem četl že už to faceliftované verze nepodporují.Díky
Mne so Sony Xperia Z1 Compact nefunguje.
Toyota Corolla 1.8 TS Executive
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Tak už to asi není v Aurisech po faceliftu,před faceliftem to bylo ale byli s tím problémy,tak se asi na to vykašlali,japončíci.
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

Ani bych neřekl, že problémy, spíš to byla parodie na mirrorlink, fungovalo to jen s pár modelama telefonů.
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Tak to je škoda,myslel jsem že to po faceliftu půjde jako po másle a půjdou připojit skoro všechny telefony.Ještě zkusím kontaktovat prodejce,jestli to bude vědět.A nebo přímo zastoupení Toyoty.
Peetrs
Navigátor

Příspěvek od Peetrs »

Zdravim. Já to probíral jen tak zběžně s prodejcem. Mirrorlink tam je a funguje, ale jak bylo zmíněno pouze s pár modelama. Co vím, tak s novějším androidem snad v poho, hlavně samsung. S iPhonem se to prý dost hádá a nechce to s nim moc komunikovat.
Odpovědět

Zpět na „Auris“