Zdravím,Kocúr píše:Fuha, tak v dvojročnej corolle zdvihák aj kľúč je, tak neviem. Vy ich máte?
tak já tam zvedák i klíč mám! Corolla 7/2013. Díval jsem se i do Aurise co taky máme doma 12/2012 a je tam taky všechno.
Zdravím,Kocúr píše:Fuha, tak v dvojročnej corolle zdvihák aj kľúč je, tak neviem. Vy ich máte?
Ahoj,Zbyndas píše:Díky moc. Řeším právě hlavně místo na zadních sedadlech, protože jezdíme z 80% plné auto.. Na automat jsem si celkem zvykl - poslední 4 auta se kterými jsem jezdil byla v automatu všechna.. Doma mám manuál a že by řazení bylo mým koníčkem se říct nedá. Ale nikdy jsem Toyotu nevlastnil, tak nevím jak funguje zde... Když jsem si chtěl před cca čtyřmi léty koupit aurise, tak testovací kus se kterým jsem jezdil byl hodně nepovedený kousek.. Tehdy mi to od koupě odradilo. Když jsem dealerovi tehdy vypsal co se mi na autě nelíbilo, tak se mnou už dál nekomunikoval... Auto jsem měl tehdy půjčené na víkend. Krom toho, že byl nakřivo volant (oprava by byla snadná), drnčela přístrojová deska při průjezdem nerovností, tak šlo s autem dost špatně řadit. Hlavně první rychlostní stupeň (auto si shodou okolností koupil kamarád, který následně reklamoval převodovku...) Stříbrná barva na plastu okolo řadící páky byla "ošmudlaná"... Jsou to věci, které člověk u nového auta neočekává.. Tehdy jsem tak trochu na Toyotu zanevřel..Kocúr píše:Corolla ma vacsi razvor a tensie operadla prednych sedadiel, cize je o dost viacej miesta na kolena pre cestujucich vzadu. Takisto su zadne dvere dlhsie. Ak ale vzadu budes mat len decka pripadne ste mensieho vzrastu vsetci, tak je auris v pohode. Oproti corolle ma auris TS vacsi a pristupnejsi kufor, je to kombi so vsetkym co k tomu patri, kdezto corolla je sedan. Naprava na aurise je viacprvok, corolla ma torznu priecku. Za seba mozem povedat ze ta torzka s pruzinami a tlmicmi je vyladena vyborne, auris som skusal len na predvadzacke, nejaky rozdiel v jej chovani sa som nevybadal. Ten clovek zaregistruje asi len pri rychlych prejazdoch zakrut s priecnymi nerovnostami, to som nemal tu cest. Corollu mam aj v manuali aj v automate a pravdupovediac s automatom sa vozim radsej. Tie zapchy co v meste mavame, tak z nich automat robi ranny relax, chyba len kavicka. Treba si len zvyknut na zvlastny zvukovy prejav motora s CVT prevodovkou. Jeremy Clarkson mal z neho bobky, priserne mu liezol na nervy. Mne to nejako nevadi, vec zvyku.
Nový auris a nová corolla se mi ale líbí moc... Přijde mi, že se zlepšila i kvalita použitých materiálů.. A hlavně dělají jako jedni z mála atmosférický benzin, což je pro mne ohromné lákadlo. Jezdím většinou krátké trasy, proto by se pro mne nafta asi nevyplatila. U malých turbomotůrků se zase obávám jejich životnosti. Do konce týdne auto dojedu vyzkoušet, tak už se těším
Tak to mě mile překvapuje, to nebude na dálnici v DE žádnou brzdou...Corolla2014 píše:No jasně, tachometrovejch cca 210, což bude asi tak 190 skutečnejch??? A přitom drží stopu, je lehce ovladatelná, vcelku tichá - je slyšet pouze šum větru, prostě paráda!!!
Ahoj,Corolla2014 píše:mmm21 píše: ... poznámka k tomu drnčení palubovky ... zkus rukou poklepat na palubovku někam do prostoru mezi středovými výdechy a mezi čelním sklem a uvidíš, jak to tam nečekaně silně pruží a uslyšíš zvuky, jako od bubeníka! ... uvidíš, jak to viditelně vibruje.
Je to tam měkčí asi proto, že přístrojovka Corolly není z tvrdého plastu, ale z příjemného měkčeného matroše. Za jízdy mě nikde nic nedrnčí, nevrže. Pouze při rychosti nad 150 km/h jsou více slyšet pneu a šum větru. Ale je to stále v pohodě.
Průměrná spotřeba je kolem 7 na sto. Ale dá se s ní lehce jezdit i za šest. Automat je super!!!