T25 - Problem so startovanim

vše ohledně modelové řady Avensis
draciksvk
Člen Týmu

Re: T25 - Problem so startovanim

Příspěvek od draciksvk »

Natankoval som EVO na Slovnafte a vyzera to ze problem je prec... Asi zla nafta :S
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D, 93kW (12/2008)
melsoft
Navigátor

Příspěvek od melsoft »

Tak já jsem letos syndrom "startování na podruhé" ohraničil rozsahem teplot 10-16 stupňů. V tomto rozsahu motor buďto po několika otočeních chcípne (a pozor i při relativně teplém startu tj. pokud třeba po dvou hodinách jízdy auto třeba půl hodiny stálo) nebo, pokud ho podržím plynem, sice běží ale volnoběh je na 800 ot/min. Pokud je okolní teplota vyšší nebo nižší (zatím testováno do -5), tak naskočí v pohodě a ihned po startu jde volnoběh na 1200 ot/min. Nechápu to, ale díky tomu, že už jsou teploty spíše k nule tak to neřeším a startuju v pohodě.

Napadá mě, jestli benzínky zatím nezměnily naftu na zimní... ale to je asi blbost.

Dotaz: volnoběžné otáčky si auto řídí podle čidla teploty vody v motoru nebo je to jinak?
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

SCV Ventil !!!! :!:
Otacky riadi ecu na zaklade viacerych vstupov. 1200rpm je koil nizkej teplote a/alebo zapnutemu kureniu. Cistenim EGR by si mal samozrejme zacat, pripadne skontrolovat teplotne cidla na diagnostike
draciksvk píše:Natankoval som EVO na Slovnafte a vyzera to ze problem je prec... Asi zla nafta :S
problem sa to po case vrati
a tebe melsoft to zacne po case robit aj pri inych teplotach
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Odpovědět

Zpět na „Avensis“