chyba motora P2238
chyba motora P2238
dobry den
mam rav4 ,benzin vvti 2L 2003rok a zacala mi svietit kontrolka motora ,pri napojeni na diagnostiku mi najde kod P2238 ,O2 Sens Positive current ctrl circ low bank1 sens1, chyba sa da vymazat a objavi sa hlavne pri chode na volnobech ale na 100percent sa objavi ked dam na plny vykon ventilator a zapnem klimu.
co som sa docital na zahranicnych forach,tak by to mala byt lambda sonda ,prosim napiste mi co si otom myslite
dakujem
mam rav4 ,benzin vvti 2L 2003rok a zacala mi svietit kontrolka motora ,pri napojeni na diagnostiku mi najde kod P2238 ,O2 Sens Positive current ctrl circ low bank1 sens1, chyba sa da vymazat a objavi sa hlavne pri chode na volnobech ale na 100percent sa objavi ked dam na plny vykon ventilator a zapnem klimu.
co som sa docital na zahranicnych forach,tak by to mala byt lambda sonda ,prosim napiste mi co si otom myslite
dakujem
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Lambda sonda.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Maximalne pak po vymene smazat tu chybu. Pokud je to opravdu sondou (zda se, ze ano), tak se chyba objevuje jakmile motor nameri ze sondy divny hodnoty (nebo zadny hodnoty), zapnuti klimy a vetraku zvysi zatez na motor a ECU zpravidla "prida plyn" aby to srovnala.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
Kontrolka motoru.
Dnes se mi rozsvítila kontrolka motoru na RAV4, 2.0 i, r.v. 2002. Píšete, že by to mohla být lambda sonda. Na diagnostice jsem ještě nebyl. Kolik prosím lambda sonda stojí a kde se dá koupit?Beaver píše:Maximalne pak po vymene smazat tu chybu. Pokud je to opravdu sondou (zda se, ze ano), tak se chyba objevuje jakmile motor nameri ze sondy divny hodnoty (nebo zadny hodnoty), zapnuti klimy a vetraku zvysi zatez na motor a ECU zpravidla "prida plyn" aby to srovnala.
Díky za radu.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
Bacha, nemusí to být jenom vadná sonda - jako sonda může být naprasklá a tím se nadměrně ochlazuje, ECU to neumí vyhodnotot a tak zahlásí chybu sondy. Je na to servisní informace...v Toyota servisu o tom budou vědět, nebo jim připomeň servisní informaci 85 z roku 2004. Je to o výměně lambdy + přeprogramování ECU (záleží na datu výroby vozu a zda ECU už nebyla přeprogramovaná).
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
Kolik je tam vlastně sond. Našel jsem asi 4. Je to možné? Odchází tam obvykle ještě něco jiného co se projevuje stejně (kontrolkou na přístrojovce?) Motor ale není v nouzáku...pyroman píše:Bacha, nemusí to být jenom vadná sonda - jako sonda může být naprasklá a tím se nadměrně ochlazuje, ECU to neumí vyhodnotot a tak zahlásí chybu sondy. Je na to servisní informace...v Toyota servisu o tom budou vědět, nebo jim připomeň servisní informaci 85 z roku 2004. Je to o výměně lambdy + přeprogramování ECU (záleží na datu výroby vozu a zda ECU už nebyla přeprogramovaná).
Přeprogramovat to asi může jen autorizák, že? Kolik taková legrace stojí?pyroman píše:Jo, sondy jsou 4, po faceliftu už jenom 2. Ještě to může být, že ECU jen špatně vyhodnocuje hodnoty z lambda sond, řeší se přeprogramováním, jak již bylo zmíněno v jiném vláknu. V tom případě to dává ale jiný chybový kód.
Tak diagnostika hlásí chybu P113T, změřením se potvrdil chybný předehřev na lambda sondě. Vyměním a uvidím. Nevím jestli nebudu muset znovu na diag. ohledně zhasnutí kontrolky.pyroman píše:Jo, sondy jsou 4, po faceliftu už jenom 2. Ještě to může být, že ECU jen špatně vyhodnocuje hodnoty z lambda sond, řeší se přeprogramováním, jak již bylo zmíněno v jiném vláknu. V tom případě to dává ale jiný chybový kód.
Re: chyba motora P2238
Zdravím...ať nemusím zakládat nové téma, zeptám se zde...
Je u Rav4 2003 benzín, možnost si chybu motoru nějak "vyblikat" přes zásuvku? Odmazání jsem se teda dočetl, odpojením baterky na nějakou dobu? Taky se mi rozvítila, na volnoběh při maximálně zapnutym topení, na výměnu lambdy kašlu, to bych mohl dělat do nekonečna, beztak to je jen nějaký chvilkový nestandattní problém, protože motor se jinak chová stále stejně.
Je u Rav4 2003 benzín, možnost si chybu motoru nějak "vyblikat" přes zásuvku? Odmazání jsem se teda dočetl, odpojením baterky na nějakou dobu? Taky se mi rozvítila, na volnoběh při maximálně zapnutym topení, na výměnu lambdy kašlu, to bych mohl dělat do nekonečna, beztak to je jen nějaký chvilkový nestandattní problém, protože motor se jinak chová stále stejně.
Re: chyba motora P2238
1. kup si cez ebay ''ELM 327 bluetooth OBD II'' cca za 10$
2. stiahni si do mobilu aplikaciu Torque (free)
3. zasun ELM do zasuvky OBD II vlavo dole pod palubovkou
4. zapni bluetooth a sparuj ELM a mobil
5. daj kluc do prvej polohy
6. v aplikacii tukni na ozubene kolecko (nastavenia) a potom Fault codes
7. daj Show logged faults (ak ti svietila kontrolka motora tak ti vypise chybove hlasky) ak ti nevypise tak vypni zapalovanie a zapni este raz, pripadne nastartuj, (ako na ktorom aute)
8. pre vymazanie zopakuj bod 6. a daj Clear logged faults
2. stiahni si do mobilu aplikaciu Torque (free)
3. zasun ELM do zasuvky OBD II vlavo dole pod palubovkou
4. zapni bluetooth a sparuj ELM a mobil
5. daj kluc do prvej polohy
6. v aplikacii tukni na ozubene kolecko (nastavenia) a potom Fault codes
7. daj Show logged faults (ak ti svietila kontrolka motora tak ti vypise chybove hlasky) ak ti nevypise tak vypni zapalovanie a zapni este raz, pripadne nastartuj, (ako na ktorom aute)
8. pre vymazanie zopakuj bod 6. a daj Clear logged faults
RAV4 2,0 VVTi AT r.v.2002