T25 - Problem so startovanim
T25 - Problem so startovanim
Ahojte,
Mam Avensis T25 D-4D, 93kW, r.2008.
Pri startovani mi starter bez problemov nakopne motor ale ked sa otacky vracaju spat na volnobeh tak zdochne. Cca po piatom startovani uz zostane motor normalne bezat a ide bez problemov.
Bol som s autom v servise na diagnostike, ale neukazala ziadny problem..
Nema niekto prosim nejaku radu?
Vdaka.
Mam Avensis T25 D-4D, 93kW, r.2008.
Pri startovani mi starter bez problemov nakopne motor ale ked sa otacky vracaju spat na volnobeh tak zdochne. Cca po piatom startovani uz zostane motor normalne bezat a ide bez problemov.
Bol som s autom v servise na diagnostike, ale neukazala ziadny problem..
Nema niekto prosim nejaku radu?
Vdaka.
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D, 93kW (12/2008)
Re: T25 - Problem so startovanim
Filtr paliva? nebo nejaka netesnost v privodu paliva k motoru? 

Back in Czech.
Coz je ta netesnost v privodu paliva k motoru..
))))

Back in Czech.
Jasně.
To že padá nafta beru jako že nafta (natlakovaná) už je v motoru (jako v čerpadlu,railu,vstřikách). Po cestě k motoru beru ke vstupu railovýho čerpadla. 

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
SCV ventil na cerpadle. Priprav si par sto eur..
zdavím, mám teď podobný problém..nejdriv to zaclo tim ze auto prestalo tahnout a jelo v nouzovym rezimu..tak tak jsem vyjel kopec..po 20min auto zaclo normalne jet jak ma..ALE mam problem se startem.kdyz nastartuju tak otacky kolisaji a zdechne to..asi na po3ti to chytne v pohode a jede jak ma..ale sviti motor, trc a vsc nebo tak nejak..avensis 2.2 d cat 130kw 2007rok combi 191000km.. nemate s tim zkusenost nekdo??
V tvojom pripade treba najskor vycitat chybove kody
tak v utery jsem objednanej do servisu v Olomouci do Hondy (byvala Toyota) na kontrolu..mel jsem problem z egr ventilem..byl nedovrenej nebo co..auto hulilo a vykon taky o nicem..pak rok nic..obcas oblacek ale zadna dymovnice a auto jelo jak raketa..tak uvidime.. jestli egr tak novej 10 000kc..to budu dobry vanoce hehe
EGR treba cistit pravidelne. Nebolo by to nic vynimocne ak by bol po roku zaneseny znova, obzvlast ak su uz vstreky v horsom stavecmelda píše:tak v utery jsem objednanej do servisu v Olomouci do Hondy (byvala Toyota) na kontrolu..mel jsem problem z egr ventilem..byl nedovrenej nebo co..auto hulilo a vykon taky o nicem..pak rok nic..obcas oblacek ale zadna dymovnice a auto jelo jak raketa..tak uvidime.. jestli egr tak novej 10 000kc..to budu dobry vanoce hehe
tak jeste dnes jsem auto startoval a vse v pohode i vykon v pohode a po chvilce i kontrolky zmizely..najde diagnostika chybu ikdyz nesviti zadna kontrolka??
Když neodpojíš baterku tak by tam měla být chyba uložená.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Kdysi jsem měl stejný problém - po nastartování motor po pár vteřinách zase zhasl. Vyčistil jsem EGR a začal tankovat naftu u jiné společnosti ....jedno nebo druhé pomohlo...možná obojí.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
"Pane doktore, svrbí mě celé tělo." "Celé tělo říkáte, hmm hmm... A zkusil jste se okoupat?" "Zkusil, pane doktore, týden dva dobrý, ale pak se to vrátilo!"
A tak nějak je to s tím EGRem...
A tak nějak je to s tím EGRem...
Tak diagnostika ukazala pouze egr..v sobotu to vycistim a zas bude na rok pokoj..musi se pred tim odpojit baterka?