Zatekanie vody do kufra
Zatekanie vody do kufra
Zdravím všetkých!
Máte niekto skúsenosti so zatečením vody do kufra na Aurise (2010)? Zatiaľ som zistil len to, že voda sa do kufra dostáva popod tapacír z ľavej a pravej strany blatníkov, ale konkrétne to neviem určiť. Dočítal som sa, že by to mohla byť hadička od stieračov, čo som však zavrhol nakoľko to čo je vyteká je bez arómy ktorú mám v nádržke. Ďalšou možnosťou je nejaký vetrací otvor v oblasti blatníka, čo sa mi tiež nezdá, pretože je to problém na oboch stranách. No a poslednou možnosťou o ktorej zatiaľ viem, sú tesnenia zadných svetiel cez ktoré by to mohlo pretekať do kufra. Je pravda, že svetlá sú aj zvnútra zarosené...
Viete mi teda niekto poradiť, kto mal s týmto nejakú skúsenosť? Vďaka
Máte niekto skúsenosti so zatečením vody do kufra na Aurise (2010)? Zatiaľ som zistil len to, že voda sa do kufra dostáva popod tapacír z ľavej a pravej strany blatníkov, ale konkrétne to neviem určiť. Dočítal som sa, že by to mohla byť hadička od stieračov, čo som však zavrhol nakoľko to čo je vyteká je bez arómy ktorú mám v nádržke. Ďalšou možnosťou je nejaký vetrací otvor v oblasti blatníka, čo sa mi tiež nezdá, pretože je to problém na oboch stranách. No a poslednou možnosťou o ktorej zatiaľ viem, sú tesnenia zadných svetiel cez ktoré by to mohlo pretekať do kufra. Je pravda, že svetlá sú aj zvnútra zarosené...
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
Re: Zatekanie vody do kufra
puky:
Tento problem som mal r.2013 (AURIS I.gen r.v. 2009), zacal som ho riesit cez servis ale cena za opravu bola ...............(za tesnenie chceli 25Eur-bez prace)
Cez internet som zacal zohanat tesnenie. Kazdy predaval len cele zadne svetlo ale ci tam je tesnenie nevedel ziadny int.predajca.
Tak som svetlo rozobral zo zvedavosti aby som vedel tvar a material tesnenia , ze si tesnenie vystrihnem sam.(tvar tesnenia trochu zlozity)
Tesnenie bolo cele spinave od jemneho prachu, ktore som vycistil teplej vode zo saponatom-jar.
Tak isto som vycistil cast pod svetlom, nechal vysusit opetovne namontoval mam pokoj.Tesnenie drzi-mal som asi stasie!!!
Moj nazor na zatekanie ze to nejde cez vetracie klapky po bokoch ale cez svetlo. Zistis ked das dolu krytku z vnutornej strany a prstom prejdes po svetle po dazdi.
Na rozobratie potrebujes okrem kluca aj pripravok na umelohmotne cvoky,ktore so vyhotovil injekcnej striacky.(svetlo drzia-2.skrutky+ 2ks cvoky+ z vonajsej strany zapadka lavo hore)
Tento problem som mal r.2013 (AURIS I.gen r.v. 2009), zacal som ho riesit cez servis ale cena za opravu bola ...............(za tesnenie chceli 25Eur-bez prace)
Cez internet som zacal zohanat tesnenie. Kazdy predaval len cele zadne svetlo ale ci tam je tesnenie nevedel ziadny int.predajca.
Tak som svetlo rozobral zo zvedavosti aby som vedel tvar a material tesnenia , ze si tesnenie vystrihnem sam.(tvar tesnenia trochu zlozity)
Tesnenie bolo cele spinave od jemneho prachu, ktore som vycistil teplej vode zo saponatom-jar.
Tak isto som vycistil cast pod svetlom, nechal vysusit opetovne namontoval mam pokoj.Tesnenie drzi-mal som asi stasie!!!
Moj nazor na zatekanie ze to nejde cez vetracie klapky po bokoch ale cez svetlo. Zistis ked das dolu krytku z vnutornej strany a prstom prejdes po svetle po dazdi.
Na rozobratie potrebujes okrem kluca aj pripravok na umelohmotne cvoky,ktore so vyhotovil injekcnej striacky.(svetlo drzia-2.skrutky+ 2ks cvoky+ z vonajsej strany zapadka lavo hore)
Díky MiBo,
skúsim to teda nejako rozobrať, prístup tam nie je nejaký extra, ale hádam to pôjde. Ty si riešil iba jedno svetlo alebo oboje? Tie umelé cvoky sa nedajú vybrať napríklad skrutkovačom?
skúsim to teda nejako rozobrať, prístup tam nie je nejaký extra, ale hádam to pôjde. Ty si riešil iba jedno svetlo alebo oboje? Tie umelé cvoky sa nedajú vybrať napríklad skrutkovačom?
puky:
Dostal si e mail alebo sz?
Tie cvoky su sucastov svetla -vodiace prvky- potrebujes ich vysunut spolu zo svetlom ale predtym vymontovat skrutky !!!
Dostal si e mail alebo sz?
Tie cvoky su sucastov svetla -vodiace prvky- potrebujes ich vysunut spolu zo svetlom ale predtym vymontovat skrutky !!!
puky:
Ospravedlnujem sa -nie skrutky ale matky.
Skrutky su sucastou svetla tak isto ako tie cvoky.
Ospravedlnujem sa -nie skrutky ale matky.
Skrutky su sucastou svetla tak isto ako tie cvoky.
MiBo:
Dostal som oboje. Vďaka.
Dostal som oboje. Vďaka.
Ahoj, ano, řešil jsem to dvakrát na tom samém místě. Zatékalo mi v levém zadním rohu kufru a bylo to vadným těsněním zadního světla. Diagnostika byla jednoduchá, ležel jsem v kufru, kde jsem maximálně odkrytoval všechny víčka a syn auto sprchoval hadicí Poprvé řešeno výměnou těsnění, podruhé taky. Ale po druhé opravě tam začalo cca po půl rocě zatékat znovu, ale to jsem světlo jen vyndal, těsnění očistil a protože je "mechové" natřel jsem ho "mlékem" na gumu. A znova usadil a utáhnul (opatrně) a už tam neteče.puky píše:Zdravím všetkých!
Máte niekto skúsenosti so zatečením vody do kufra na Aurise (2010)?
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
chlapci práve som sa chcel opýtať... hľadám v kufri veci na zhodenie kolesa... a pozerám pod rezervou kopec vody... mám hybrida tak som myslel že je to kondenz - chladenie baterii? môže byť alebo je to zatečené ako vo vašom prípade?
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Tak jsem zjistil, že mi do kufru teče taky asi přes pravý světlo. Poradíte jak to světlo vyndat? Díky
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Včera som sa konečne dostal k tomu, aby som zistil odkiaľ prichádza voda do kufra auta. Úspech či neúspech uvidím až po prvom daždi. Dnes bola hmla (robilo to aj v tomto prípade) a zatiaľ to vyzerá nádejne.
V prvom rade sa chcem poďakovať za pomoc a rady MiBo-vi !!!
Ako spomínal, pre menej zručných je pomoc druhej osoby potrebná, ako v mojom prípade
Postupovali sme nasledovne:
1. čiastočne odstránili tapacír z kufra resp. uvoľnil tak, aby bol lepší prístup hlavne z bokov k zadným svetlám - drží to len na takých plastových cvokoch alebo úchytoch
2. čiastočne uvoľnili aj gumové tesnenie v okolí tých plastov, možno to nebolo ani potrebné ale jednoduchšie sa tie plasty povoľovali
3. odskrutkovali 2 matice z takých dlhých šróbov (šróby sú súčasťou svetla)
4. odpojili konektor od svetla
5. odpojili uchytenie kábla
6. nakoniec je potrebné odpojiť 3 cvoky - 2 z vnútra vytlačiť von a 1 vľavom (ľavé svetlo) resp. vpravom (pravé svetlo) hornom rohu už len vytiahnuť. Tu je asistencia druhej osoby je fajn aj kvôli prístupu a manipulácii so svetlom.
Tesnenie vyzeralo v pohode až na jeho vrchnú časť, kde boli nánosy špiny - to bol asi priestor kade mohla voda zatekať (to však uvidím časom, či to bola pravá príčina). Ďalej je potrebné vyčistiť tesnenie, svetlo a priestor, kde bolo svetlo osadené.
Nám to pri oboch svetlách trvalo cca 1 hod. pri svietení baterkou nakoľko už bola tma.
V prvom rade sa chcem poďakovať za pomoc a rady MiBo-vi !!!
Ako spomínal, pre menej zručných je pomoc druhej osoby potrebná, ako v mojom prípade
Postupovali sme nasledovne:
1. čiastočne odstránili tapacír z kufra resp. uvoľnil tak, aby bol lepší prístup hlavne z bokov k zadným svetlám - drží to len na takých plastových cvokoch alebo úchytoch
2. čiastočne uvoľnili aj gumové tesnenie v okolí tých plastov, možno to nebolo ani potrebné ale jednoduchšie sa tie plasty povoľovali
3. odskrutkovali 2 matice z takých dlhých šróbov (šróby sú súčasťou svetla)
4. odpojili konektor od svetla
5. odpojili uchytenie kábla
6. nakoniec je potrebné odpojiť 3 cvoky - 2 z vnútra vytlačiť von a 1 vľavom (ľavé svetlo) resp. vpravom (pravé svetlo) hornom rohu už len vytiahnuť. Tu je asistencia druhej osoby je fajn aj kvôli prístupu a manipulácii so svetlom.
Tesnenie vyzeralo v pohode až na jeho vrchnú časť, kde boli nánosy špiny - to bol asi priestor kade mohla voda zatekať (to však uvidím časom, či to bola pravá príčina). Ďalej je potrebné vyčistiť tesnenie, svetlo a priestor, kde bolo svetlo osadené.
Nám to pri oboch svetlách trvalo cca 1 hod. pri svietení baterkou nakoľko už bola tma.
puky:
RAD SOM POMOHOL.
PRAJEM VELA STASNYCH KILOMRTOV A BEZPECNYCH NAVRATOV.
P.S.
Po dazdi informuj ci oprava prebehla ok
RAD SOM POMOHOL.
PRAJEM VELA STASNYCH KILOMRTOV A BEZPECNYCH NAVRATOV.
P.S.
Po dazdi informuj ci oprava prebehla ok
Chcem sa podeliť o skúsenosť ako je uvedené vyššie. Po dažďoch som opäť spozoroval vodu v kufri, takže v mojom prípade prečistenie tesnenia nepomohlo i keď netvrdím, že to nemalo z časti nejaký účinok. Po rozobratí sme v tomto prípade staré tesnenie odstránili a nahradili tesniacou páskou viď. obrázky. Celý problém spočíval v mojom prípade v tom, že voda zatekala cez netesniaci cvok v svetle pri ľavom svetle - na ľavej strane svetla nad blatníkom (červený kruh na obrázku) a z časti aj hlavným tesnením, ktoré tam je.
Ako vidno na obrázku tesnenie (tesniacu pásku) sme dali okolo otvoru na svetlo. Tesniaca páska sa nalepila aj na otvory pre cvoky a šróby, ktorú sme predtým prederavili. Je pravda, že zacvaknutie tých cvokov išlo zložitejšie, ale výsledok je, že to drží a nezateká! Aspoň zatiaľ
Rovnaký postup je aj pri pravom svetle. Odporúčam pri práci pomoc druhej osoby aspoň pri osádzaní a uchytení samotného svetla!
Záver: nie je potrebné špeciálne tesnenia z Toyoty za xxx €, stačí obyčajná tesniaca páska z Lidla. Ostalo jej ešte dosť
Ako vidno na obrázku tesnenie (tesniacu pásku) sme dali okolo otvoru na svetlo. Tesniaca páska sa nalepila aj na otvory pre cvoky a šróby, ktorú sme predtým prederavili. Je pravda, že zacvaknutie tých cvokov išlo zložitejšie, ale výsledok je, že to drží a nezateká! Aspoň zatiaľ
Rovnaký postup je aj pri pravom svetle. Odporúčam pri práci pomoc druhej osoby aspoň pri osádzaní a uchytení samotného svetla!
Záver: nie je potrebné špeciálne tesnenia z Toyoty za xxx €, stačí obyčajná tesniaca páska z Lidla. Ostalo jej ešte dosť
-
- Člen Týmu
Nestačím se divit. Takže si koupím nový auto a první co začnu je demontování a přetěsnění zadních světel. Hmmm, to teda není moc lákavé
To ale není nový auto, ale Auris IPista Hufnágl píše:Nestačím se divit. Takže si koupím nový auto a první co začnu je demontování a přetěsnění zadních světel. Hmmm, to teda není moc lákavé
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
-
- Člen Týmu
Auris II to má už snad vyřešenécuba66 píše:To ale není nový auto, ale Auris IPista Hufnágl píše:Nestačím se divit. Takže si koupím nový auto a první co začnu je demontování a přetěsnění zadních světel. Hmmm, to teda není moc lákavé