Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
erwestquestworks
Řidič

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od erwestquestworks »

xmirekp píše:
erwestquestworks píše:Kdyz ptacka lapaji, hezky mu zpivaji. Jezdil jsem jine auto s LED svetlomety, sviti to opravdu nadherne, ale tam mi i sam prodejce otevrene rekl, ze to jeste neni uplne vyzkousene. A ja si radeji vymenim zarovku nebo vybojku sam, nez muset do servisu. Me executive neprinasel nic navic, co bych vylozene potreboval ;-) Ale to je samozrejme vec nazoru a stejne za 3 roky jdu zase do noveho.
Led na novém Aurisu svítí o hodně lépe než halogenky, mám Aurise 2013 s xenonama a svítí dobře výhoda natáčení světlometů. U LED to není potřeba nahrazuje to ještě jedna čočka která je vedle hlavní čočky. Svítí výborně. Prodal jsem kolegům na klubu hodně těchto výbav, pokud budou číst příspěvek prosím o zhodnocení světel LED na současném modelu.
Nejde o to, jak to svítí, já nepopírám, že to svítí dobře a mám to vyzkoušené, jen subjektivně ještě LED v hlavním světlometu automobilu nevěřím natolik, abych si ho také zakoupil. Ještě to není dostatečně vyzkoušené stejně jako laserová světla ;-)
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Prostě výbava executive za ty prachy nemá chybu a není to jenom led světlech.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

reniha píše:Prostě výbava executive za ty prachy nemá chybu a není to jenom led světlech.
Přesně tak je tam dost věci bez kterých už bych auto nechtěl a led věřím více než xenonum. Led se dávají už dlouho a jsou to jen žárovky nic víc nejsou to speciální moduly jako v audi atd, takže pokud odejde není to taková raketa. Zjistim kolik stojí schválně nova
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Bugiy
Člen Týmu

Příspěvek od Bugiy »

Zdravím všetkých spokojných majiteľov vozidiel značky Toyota. Som práve čakateľom na novú Toyota Auris 1,6 Valvematic s prevodovkou Multidrive S + pakety Trend + a TSS.

Niekto sa tu pýtal na nákup v ČR a lízing a DPH. Čo sa týka DPH, tak tam nie je žiaden veľký problém. Auto Ti predajú bez DPH a DPH (slovenskú 20%) zaplatíš u nás. Pokiaľ to budeš kupovať na firmu platiteľa DPH, tak DPH platiť nemusíš, ale budeš musieť daňovému úradu nahlásiť, že si doviezol nové auto ( vyplniť formulár, priložiť faktúru a tak ďalej).
Ja auto kupujem na firmu a rozmýšľam nad financovaním Toyota Garant bez navýšenia na 48 mesiacov - preplatím len nejakých 350 eur, čo si myslím, že je super. Čo som hľadal a našiel, tak sa auto na lízing alebo úver nedá kúpiť v zahraničí. Ale dokážu Ti ho prefinancovať aj spätne. To jest vyplatíš ho celé a potom požiadaš o nejaké financovanie. Má to ale háčik, teda dva - 1. Ak mám nato aby som ho vyplatil celé, tak mi už väčšinou netreba úver a druhý háčik - neviem aký výhodný by ten úver bol. Myslim, že by si tých cca 1000 eur, o čo je Auris v ČR lacnejší, preplatil.

K dodacím dobám - Ja som bol na skúšobnej jazde v sobotu 17.10.2015, s tým, že po jazde sme s predajcom pozreli, kedy by mnou vybrané auto mohlo prísť - zistil, že 24.12.2015 by bolo v ČR v centrálnom sklade, s tým, že je treba objednať, čo najskôr, aby sa to stihlo do konca roka a aby bolo možné mnou vybrané financovanie a zimné pneumatiky zadarmo, nakoľko táto akcia platí len do konca roka 2015 - auto musí byť vtedy už odovzdávané. Dal som si poslať ceny od troch predajcov a objednával som v utorok 20.10.2015. V piatok mi volal predajca, že mi neposiela záväznú objednávku - kúpnu zmluvu, preto, že vraj nie je isté, či to auto do konca roka bude a žiadajú ho z centrály v Prahe, aby zákazníka požiadal o strpenie, čo mne nejako neprekáža - s tým, že akcie na zimné pneu a Toyota Garant budú platiť až do marca. Auto by malo byť nakoniec 25.01.2016 už v Žiline.

Dodanie auta vždy závisí od toho, či je niekde na sklade Tebou vybraná kombinácia alebo to musí ísť do výroby. Ja budem teda na nové auto čakať tri mesiace, čo je celkom dosť, ale keď som počul, že niektorí čakajú aj pol roka, tak to zas nie je také strašné. Už teraz sa však teším.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Bugiy píše:Zdravím všetkých spokojných majiteľov vozidiel značky Toyota. Som práve čakateľom na novú Toyota Auris 1,6 Valvematic s prevodovkou Multidrive S + pakety Trend + a TSS.

Niekto sa tu pýtal na nákup v ČR a lízing a DPH. Čo sa týka DPH, tak tam nie je žiaden veľký problém. Auto Ti predajú bez DPH a DPH (slovenskú 20%) zaplatíš u nás. Pokiaľ to budeš kupovať na firmu platiteľa DPH, tak DPH platiť nemusíš, ale budeš musieť daňovému úradu nahlásiť, že si doviezol nové auto ( vyplniť formulár, priložiť faktúru a tak ďalej).
Ja auto kupujem na firmu a rozmýšľam nad financovaním Toyota Garant bez navýšenia na 48 mesiacov - preplatím len nejakých 350 eur, čo si myslím, že je super. Čo som hľadal a našiel, tak sa auto na lízing alebo úver nedá kúpiť v zahraničí. Ale dokážu Ti ho prefinancovať aj spätne. To jest vyplatíš ho celé a potom požiadaš o nejaké financovanie. Má to ale háčik, teda dva - 1. Ak mám nato aby som ho vyplatil celé, tak mi už väčšinou netreba úver a druhý háčik - neviem aký výhodný by ten úver bol. Myslim, že by si tých cca 1000 eur, o čo je Auris v ČR lacnejší, preplatil.

K dodacím dobám - Ja som bol na skúšobnej jazde v sobotu 17.10.2015, s tým, že po jazde sme s predajcom pozreli, kedy by mnou vybrané auto mohlo prísť - zistil, že 24.12.2015 by bolo v ČR v centrálnom sklade, s tým, že je treba objednať, čo najskôr, aby sa to stihlo do konca roka a aby bolo možné mnou vybrané financovanie a zimné pneumatiky zadarmo, nakoľko táto akcia platí len do konca roka 2015 - auto musí byť vtedy už odovzdávané. Dal som si poslať ceny od troch predajcov a objednával som v utorok 20.10.2015. V piatok mi volal predajca, že mi neposiela záväznú objednávku - kúpnu zmluvu, preto, že vraj nie je isté, či to auto do konca roka bude a žiadajú ho z centrály v Prahe, aby zákazníka požiadal o strpenie, čo mne nejako neprekáža - s tým, že akcie na zimné pneu a Toyota Garant budú platiť až do marca. Auto by malo byť nakoniec 25.01.2016 už v Žiline.

Dodanie auta vždy závisí od toho, či je niekde na sklade Tebou vybraná kombinácia alebo to musí ísť do výroby. Ja budem teda na nové auto čakať tri mesiace, čo je celkom dosť, ale keď som počul, že niektorí čakajú aj pol roka, tak to zas nie je také strašné. Už teraz sa však teším.

Neboj většinou pokud tam nemáš paket TSS tak auto přijede dříve.

erwestquestworks
Řidič

xmirekp píše:
reniha píše:Prostě výbava executive za ty prachy nemá chybu a není to jenom led světlech.
Přesně tak je tam dost věci bez kterých už bych auto nechtěl a led věřím více než xenonum. Led se dávají už dlouho a jsou to jen žárovky nic víc nejsou to speciální moduly jako v audi atd, takže pokud odejde není to taková raketa. Zjistim kolik stojí schválně nova
Zjistil jsi ty ceny a také cenový rozdíl halogenového a LED světlometu?
michalangelo
Člen Týmu

Příspěvek od michalangelo »

prý se mění celý světlomet? dle info z Toyoty... prý je tam nějaky LED modul...

víte někdo něco přesnějšího?
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

michalangelo píše:prý se mění celý světlomet? dle info z Toyoty... prý je tam nějaky LED modul...

víte někdo něco přesnějšího?

Zkusim se v pondělí zeptat jestli na to nezapomenutelnou.

ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

To uz je pak jednodussi koupit klasicky halogenovy a vymenit za Ledky a mas to samy, jen to bude stat dvacetinu toho co original LED.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

ts1990 píše:To uz je pak jednodussi koupit klasicky halogenovy a vymenit za Ledky a mas to samy, jen to bude stat dvacetinu toho co original LED.
Led se prodávají ale jaká je ta správná...

ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Na Aygu mam sestou generaci s oznacenim 6G headlight, ale nyni je jiz na trhu novejsi. Zajistuji dodani zde pro jednoho clena, tak pak uvidime reference.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Chlapi proč hned myslet na výměnu světel,na stránkách Toyoty uvádějí že led světlomety mají životnost 100000 hodin,tak si myslím že japonci ví co dělají.
erwestquestworks
Řidič

reniha píše:Chlapi proč hned myslet na výměnu světel,na stránkách Toyoty uvádějí že led světlomety mají životnost 100000 hodin,tak si myslím že japonci ví co dělají.
Tak staci vyrobni vada nebo parkoviste u hypermarketu, kde Ti nekdo zrusi svetlo a ujede.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Asi tak...jak svítěj nové LED na Aurisu nevím, ani jsem zatím nezkoumal, jestli mají ostřikovače a čidlo pro naklápění, pokud ne, pak stejně bude reálná svítivost do 2000 lumen a připlácet za dražší výbavu je docela dost. Navíc cena sad je na úrovni kvalitních žárovek a jde stále dopředu, takže se dá měnit, kdežto takhle nevyměníš nic a je také otázkou času, zda nebude klesat svítivost.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Myslíš že 25 OOO kč za výbavu executive je moc,za ty peníze dostaneš už hodně dobře vybavené auto a jak už jsem psal není to jen o led světlometech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“