Ošetrenie interiéru a exteriéru na zimu Yaris
Ošetrenie interiéru a exteriéru na zimu Yaris
Ahojte.
Mate nejake rady ako osetrit okna pred zahmlievanim a namrazami? Ako osetrujete zamky, panty?
Popripade nejke ine rady na zimu?
Dik
Mate nejake rady ako osetrit okna pred zahmlievanim a namrazami? Ako osetrujete zamky, panty?
Popripade nejke ine rady na zimu?
Dik
Re: Ošetrenie interiéru a exteriéru na zimu Yaris
Tak prvom rade je pred zahmlievanim potrebné mať vymenený pelový filter. To je základ základov. Od toho sa potom odvíjajú ďalšie aspekty. Potom mať čisté okná-odmastene. Napr. Isopropylakoholom ale môže to byť aj lieh ak ho nemáš. Čiže odmastené a suché okno,žiadne preparáty proti "zahmlievaniu" nepomôže a okrem toho je to aj tak všetko na jednej báze-teda trochu "mastného" filmu to zanechá a to by akože malo zabrániť tomu zamrzaniu zvnutra. Ale problem budeš mať hlavne v tom (okrem toho že to hovno pomôže),že v noci budeš hov.o vidieť-bueš mať samé čmuhy, ktoré sa ťažko odstraňujú. Takže takéto preparáty odporúčam nepoužívať... Treba mať v aute sucho (čo je vo vlhkom počasí pomerne ťažko tomu zabrániť.) Ak sa zarosia okná a zamrznú (zvnutra), je to peklo - tomu v zime nezabrániš. Trochu snehu z topanok vždy zostane a ráno je to tam...tam pomôžeš len čakať pokial sa rozpustí pri ofukovaní skla. Neodporúčam škarbať vnutornú stranu skla !!! Zvonka si daj bud noviny na sklo, alebo nejakú plachtu 
Ak by si mal zahmlené okná, treba pustiť klimu a môžeš dať aj na teplý vzduch fukár na okná. Klima ti to vysuší.
A upozorňujem, že v žiadnom prípade neutierať okná rukou - krásne to akurát rozmažeš a okno tým aj zamastíš !!!! V najhoršom prípade utrieť čistou a suchou handrou ak to máš fest roztopené a mokré.Potom pustiť fukar na okno aj so zapnutou klimou.
Čo sa týka mazania zámkov-nastriekať na všetky panty vazelinu v spreyi a do zámkov nastriekať WD40. Môžeš použiť aj silikonový olej - nič sa nestane. Inak tu WD40 môžeš samozrejme aj na panty použiť-vrátane kufra a kapoty.
Nezabudni ešte na tesnenie dverí! Ak nemáš glykosol, stačí na gumené tesnenie nastriekať trochu silikonového oleja a rozotrieť. Nemôže sa potom stať, že ti dvere primrznú o tesnenie hlavne ak sa roztopí sneh cez den a v noci to zamrzne
a to je asi všetko.

Ak by si mal zahmlené okná, treba pustiť klimu a môžeš dať aj na teplý vzduch fukár na okná. Klima ti to vysuší.
A upozorňujem, že v žiadnom prípade neutierať okná rukou - krásne to akurát rozmažeš a okno tým aj zamastíš !!!! V najhoršom prípade utrieť čistou a suchou handrou ak to máš fest roztopené a mokré.Potom pustiť fukar na okno aj so zapnutou klimou.
Čo sa týka mazania zámkov-nastriekať na všetky panty vazelinu v spreyi a do zámkov nastriekať WD40. Môžeš použiť aj silikonový olej - nič sa nestane. Inak tu WD40 môžeš samozrejme aj na panty použiť-vrátane kufra a kapoty.
Nezabudni ešte na tesnenie dverí! Ak nemáš glykosol, stačí na gumené tesnenie nastriekať trochu silikonového oleja a rozotrieť. Nemôže sa potom stať, že ti dvere primrznú o tesnenie hlavne ak sa roztopí sneh cez den a v noci to zamrzne

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ak zamrzne zamok. Pomoze WD 40 alebo treba rozmrazovac? WD dobre odpudzuje vodu ale vraj velmi nemaze.
Ja na zamky odporucam grafitovy spray, tesnenia okolo dveri dobre osetri lanolinovy olej ( na detsku ritku). Avsak toto som pouzival u predoslych aut. Pri toyote zatial som problem mal len s tiahlami uzamku, nie so zamkom samotnym. Zmok pekne odomkol, ale nevyskocila zapadka.Toto som vyriesil odtpacirovanim a premazanim - pouzil som tzv.nestekave mazivo v sprayi. Znacku nepamatam.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Jaaak ak zamrzne zámok ???Ezop píše:Ak zamrzne zamok. Pomoze WD 40 alebo treba rozmrazovac? WD dobre odpudzuje vodu ale vraj velmi nemaze.
To urob teraz - skôr než zamrzne práve aby nezamrzol - neee... ??!! ! Vždy je dôležitá (vo všetkom) prevencia !

Ten silikon používam vyše 20rokov a už som nejakých niekolko pár aut mal .O autá sa starám viac ako o vlastné deti (

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ake plastove rohoze a vanicku do kufra. Kde ste kupovali? Teraz bude problem so snehom.
A ci budu naozaj pasovat.
http://www.autovybava.sk/autokoberce-gu ... -6466.html
http://www.autovybava.sk/vanicka-toyota ... -4481.html
A ci budu naozaj pasovat.
http://www.autovybava.sk/autokoberce-gu ... -6466.html
http://www.autovybava.sk/vanicka-toyota ... -4481.html
Ezop, ty budes docela tremista...... nestava se ti, ze se ti zastavi srdce a mozek pri jakemkoliv stresu ci uleku?
Back in Czech.
Skor ako vyhodim 50€ sa opytam.aczasa píše:Ezop, ty budes docela tremista...... nestava se ti, ze se ti zastavi srdce a mozek pri jakemkoliv stresu ci uleku?
Ono zasadni bude jestli vubec mas cokoliv vyhodit... neb to je skoda.... Lepsi je spravne pouzit. 
A vubec nejhorsi je smrt strachem....

A vubec nejhorsi je smrt strachem....
Back in Czech.
- Standa50
- Manager Týmu
No co, nechce utrácet za zbytečnosti.Štěstí přeje připraveným a hlavně nic ho nezaskočí.Lepší je se zeptat,než pak poskakovat kolem zamrzlého auta.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
muhehehehehe... OK.. jak rikam, nejhorsi je opravdu to vydeseni...
)))))

Back in Czech.
- Standa50
- Manager Týmu
To jo, být vyplašený škodí zdraví
Ale třeba je to jeho první auto a chce se připravit na zimu co nejlépe.Pamatuju jak jsem měl ve Š120 v zimě gumycuky a když v mraze nezacvakly zámky,tak se dveře svázali za madla k sobě 

Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Zabávate sa, zabávate ??
No každý sa opýta raz prvý raz... potom zasa tí , čo sa niečo naučili budú ďalej šíriť vaše-naše rozumy až pokial toyota forum nevyhynie

No každý sa opýta raz prvý raz... potom zasa tí , čo sa niečo naučili budú ďalej šíriť vaše-naše rozumy až pokial toyota forum nevyhynie

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Aaaano,. take ty doby jeste pamatuji..
Kazdopadne... mame ty globalni oteplovaky... Takze zima a mraz? :-/ To dnesni deti znaji jen z vypraveni a od Alse..
Stejne jako jedinou kravu co videli byla v burgru od mekdonalda..
))))
Kazdopadne, musim se priznat, ze se mi jiz asi 10 let nestalo, ze by bylo treba neco delat s autem v zime... a to neparkuji vlastne nikdy v garazi... Takze jsem skepticky k tem ruznym super extra pripravkum... Olej na kola / sici stroje a hura..
))))

Kazdopadne, musim se priznat, ze se mi jiz asi 10 let nestalo, ze by bylo treba neco delat s autem v zime... a to neparkuji vlastne nikdy v garazi... Takze jsem skepticky k tem ruznym super extra pripravkum... Olej na kola / sici stroje a hura..

Back in Czech.
No tak teraz sa ťa opýtam ja, ďáble.. čo by si robil, ak by ti pravidelne primrzali okná k tesneniam ? To sa mi stávalo často na Nissane v zime. Na yarise som to nikdy nezažil
Predstav si, že prídeš pred rampu do roboty . Musím si pipnuť,aby ma rampa pustila...lenže okno sa nedá stiahnuť(lebo je primrznuté) a dvere nemôžem otvoriť,lebo som tesne pri automate...Autá dalšie stoja za tebou,nerves na druhú a som v pi...
Aké opatrenia urobiť, aby sa toto nestávalo ? Hlavne mi nehovor,aby som prestal chodiť autom do roboty...
Už som natieral aj tesnenia okolo okna s olejom vrátane spodného tesnenia-čo má filc z vnutornej strany .... (už som bol zufalý) , rátal som s tým, že možno bude sklo trochu mastné ale bolo mi to v tu chvilu jedno či bude mastné alebo nie.
Na... vylúšti mi túto krížovku

Predstav si, že prídeš pred rampu do roboty . Musím si pipnuť,aby ma rampa pustila...lenže okno sa nedá stiahnuť(lebo je primrznuté) a dvere nemôžem otvoriť,lebo som tesne pri automate...Autá dalšie stoja za tebou,nerves na druhú a som v pi...

Aké opatrenia urobiť, aby sa toto nestávalo ? Hlavne mi nehovor,aby som prestal chodiť autom do roboty...

Na... vylúšti mi túto krížovku

Naposledy upravil(a) muco dne stř 04.11.2015, 18:55, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid