Převodový olej
Re: Převodový olej
Ja mam 140000Km a je povodny olej.
Dobre ti tak/....
Kde nic neni, neni co brat...
)))) Az budes mit puvodni v 500k km tak dej vedet...

Back in Czech.
Poznam co maju aj 170000KMaczasa píše:Dobre ti tak/....Kde nic neni, neni co brat...
)))) Az budes mit puvodni v 500k km tak dej vedet...
lepší vyměnit převodový olej než opravovat převodovku.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Preto uz uvazujem o vymene. Ale nktory daju shel alebo nieco ine v kategorii 75W a ide to asu taky co maju problem. Nviem ci sit do originalu Toyota LV 75W MTČepo píše:lepší vyměnit převodový olej než opravovat převodovku.
Jak rikam.... kdyz to neni v hlave, musi to byt v nohach...... 170k srovnavat s 500k?
to je skoro smesne, ze? a argument tipu, ale me to tam preci vydrzelo...... no to bych skoro explodoval smichy...... Ano, znam dokonce auta a vlastniky, kde prevodovy olej nebyl menen cca 300k km, ale hrozne huci a kopou (automaty) nebo jdou ztuha atp.... no tak.. deti... mame sice vsichni pisek, ale nekteri na nem mame i travu a to uz neni vono,..

Back in Czech.
řekl bych že je jedno jakou značku oleje tam dáš, a ani v toyotě nedávaj přímo od toyoty 

A o tom to je... je dobre tam dat prave toyota gear oil.. ver mi...
Prevodovky mi vydrzely i tech 590k km.. 

Back in Czech.
Bol som u mechanika.
Vymenu oleja doporucil. Ale olej odporucal bud Castrol alebo Shell.
Vymenu oleja doporucil. Ale olej odporucal bud Castrol alebo Shell.
Na nete je obchod http://olejposta.sk/?s=34&m=103&t=0&v=0&p=0&a=0aczasa píše:Lepsi nez nemenit..A to jen proto, ze neumi sehnat Toyota..
Kupit si viem aj sam. Otazne je kto ten olej vyraba ci to nieje len nalepka na flasi.
Vyrobce je Toyota industries v Malajzii, nebo Branded lahev ze swedska a dokonce jsem jednou videl i made in japan.
Takze asi tak..
Kazdopadne je to presna formulace dle specifikace toyota, ktera nema na trhu kopii, takze to neni jen nalepka...

Back in Czech.
A co olej v diferenciali ten sa nemeni?
shodny s prevodovkovym, takze pokud tvuj mechanik nema odsavacku a jen vypusti prevodovku, tak tam bude stary dal...
Back in Czech.
Teraz nerozumiem. Kde ostane stary olej?aczasa píše:shodny s prevodovkovym, takze pokud tvuj mechanik nema odsavacku a jen vypusti prevodovku, tak tam bude stary dal...