Yaris Verso - podsvícení palubní desky

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
ajne
Navigátor

Yaris Verso - podsvícení palubní desky

Příspěvek od ajne »

Zdravím,

mám Yaris Verso rv. 2003 (model po faceliftu), a zlobí mne podsvícení ovládání topení, půlka zhasíná (pomáhá ruská metoda, po ťuknutí se opět rozsvítí, takže jen nějaký studeňák/volný kontakt). Chtěl bych se zeptat, je složité se k těm žárovkám dostat? Rád bych tu drobnost opravil, ale nechtěl bych kvůli tomu rozebrat půl desky, případně něco zmršit. Fotka palubní desky v příloze, předpokládám, že to bude stejné jako v běžném Yarisu po faceliftu, ale to s jistotou nevím. Případně víte, jaký typ žárovky je použit? Přemýšlel jsem o náhradě v LEDce, pokud by to nebylo příliš bodové osvětlení. Nebo bych dal aspoň žárovky nové, když už bych v tom byl.

Díky předem za radu.
Přílohy
IMG_20151020_070649.jpg
(79.96 KiB) Staženo 962 x
Toyota Auris, 1.6, 2013
perito
Navigátor

Re: Yaris Verso - podsvícení palubní desky

Příspěvek od perito »

Řešil jsem před cca rokem. Po pár opravách "ránou" přestalo svítit úplně (pravá strana). Žárovku jsem koupil v Toyotě a vyměnil doma... určitě jsem všechny 3 ovladače topení vytahoval (stačí tahem vysunout) a poté vyndal myslím stříbrně lakovanou část kolem nich a poté jsou tam světlovodné plastíky a pod nima žárovky - výměna byla snadná. Na typ žárovky a přesný postup si nevzpomínám.

P.S. Nyní mi měněná žárovka zase nesvítí, takže znovu výměna a pak bych napsal přesný postup - pokud mě někdo nepředběhne :)

EDIT: Číslo dílu: toyota 84999-06010. 14V, 1,8W...
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Super, díky za info :-) Já se do servisu Toyoty nedostanu, tak snad seženu žárovku i jinde :-)
Toyota Auris, 1.6, 2013
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Zase svítí :) Zprudka jsem otočil ventilátor na IV. a rozsvítila se... Takže spíš nějaký kontakt.
ajne
Navigátor

Příspěvek od ajne »

Já se k tomu taky ještě nedostal, jelikož od té doby co jsem se ptal, taky zatím svítí dobře, takže jsem nebyl donucen se v tom vrtat :-)
Toyota Auris, 1.6, 2013
Odpovědět

Zpět na „Yaris“