Strata výkonu, cukanie a dymenie
Strata výkonu, cukanie a dymenie
Ahoj priatelia, chcem Vás poprosiť o radu. Vlastním Toyota Yaris 1,4 D4-D, 66kW, r.v. 2008, stav km 147000, som druhý majiteľ. Môj problém je, že auto spočiatku náhle stratilo výkon, pri zošliapnutí plynu začalo cukať a pomali zastavovalo, nereagovalo na plyn.. ako keby bol motor v núdzovom režime.. vždy sa to udialo len keď bol motor zohriaty, žiadna kontrolka sa nerozsvietila.. po vypnutí motoru, chvíľke oddychu sa znova naštartovalo a všetko bolo OK.. diagnostika ukázala zlý palivový filter, ktorý som dal vymeniť... problém sa opakoval asi ešte 3x.. keď sa mi to stalo naposledy, vytieklo z motorového priestoru cca 3dcl vody.. asi chladiacej zmesy, lebo v nádržke je teraz pod minimom.. odvtedy auto začalo dymiť a ani po vychladnutí motor už nejde normálne.. dymí šedo - čiernou farbou aj na voľnobehu vo vyšších otáčkach a nemá výkon.. stále žiadna kontrolka nesvieti.. zanesiem ho do servisu, no chcel by som vedieť čo by to mohlo byť, na čo sa pripraviť.. Vopred ďakujem za odpovede..
Re: Strata výkonu, cukanie a dymenie
Fuuha... dymý na čierno ?? To bežne býva pri autách čo majú najazdené sice na papieri 150tis.km ale v skutočnosti 450tiskm...(no trochu som to možno prehnal). Ale dôležité je, či má tvoje auto naozaj tolko kilometrov nabehaných alebo ťa niekto ošidil ?? Ináč takto sa môže správať čerpadlo ak je v koncoch alebo turbo (teda predpokladám, že toto turbo nemá.. alebo ano ?? )
Nechcem ťa strašiť, lebo nie som až taký fachman do aut, ale vždy radia ludia pri kúpe , že ak to dymý, nebrať ! Tam môže byť motor v koncoch. Ale neber ma vážne, lebo fakt naftáka som ešte nemal...Osobne by som nechal premerať tlaky vo valcoch
A ešte jedna otázka-kde si to kupoval ?
Nechcem ťa strašiť, lebo nie som až taký fachman do aut, ale vždy radia ludia pri kúpe , že ak to dymý, nebrať ! Tam môže byť motor v koncoch. Ale neber ma vážne, lebo fakt naftáka som ešte nemal...Osobne by som nechal premerať tlaky vo valcoch

A ešte jedna otázka-kde si to kupoval ?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Auto má skutočných 147 tis. km, kupoval som ho od kamaráta a ten ho kupoval v Toyota PP takže ho mal od nova.. Auto nedymelo, až po prejavení poruchy.. Turbo tam je.. S tlakmi nemá čo byť.. Od výmeny oleja po výmenu nezožere ani deci oleja.. Ale aj tak ďakujem za odpoveď..
prasklé těsnění pod hlavou,v lepším případě
asi tlakuje do chladící kapaliny

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ak to tak je, nemalo by dymiť na bielo? A nebola by voda v oleji? Lebo olej je normálny..
Proč vytekla chladící směs?
Pokud by to nebylo těsnění, může se jednat o zasranou nádrž od bio složek. Vyčistit včetně vedení paliva a výměny palivového filtru. Možná ten co si vyměnil je znovu zasranej.
Pokud by to nebylo těsnění, může se jednat o zasranou nádrž od bio složek. Vyčistit včetně vedení paliva a výměny palivového filtru. Možná ten co si vyměnil je znovu zasranej.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Sorry, nejak mi nedošlo že ti chýba chl.zmes... (neviem prečo...) No nič na tom nemení fakt, že sa priklaňam k tomu čo píše čepo-môže byť jedna z možností - prasknutá hlava.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid