Kalibracia dojazdu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
jerky15
Člen Týmu

Kalibracia dojazdu

Příspěvek od jerky15 »

Ahojte,

chcem sa opytat, ci je mozne nejakym sposobom "nakalibrovat" dojazd, ktory ukazuje palubny pocitac v novom Aurise? Pokial viem, tak 2015 Auris TS 1,6 Valvematic ma 50 litrovu nadrz. Hrozne ma stve to, ze dojazd ukazuje 0km, rezerva svieti, pridem k pumpe a nenatlacim tam viac ako 40 - 41 litrov (vid moje tankovania - vacsinou som tankoval ked bol dojazd nula alebo velmi blizko nule).

Viem o tom, ze japonske auta maju z dovodu opatrnosti poddimenzovany dojazd. Je to takto aj na Aurise predoslej generacie ale nie az takto brutalne. Ved s rezervou 9 - 10 litrov by som spokojne spravil minimalne dalsich 100km. Neviem ci to uz niekto riesil. Videl som tu na fore tankovania niekoho, kto tankoval 45 - 46 litrov, ale ked uz od 10 litrov rezervy ukazuje dojazd 0km, musi to byt dost o nervy takto chodit a netusit kedy ten benzin dojde :)

Alebo je tam nejaka finta a neviem natankovat doplna?

Inak spotrebu ukazuje PP velmi presne, z coho som bol prekvapeny, kedze predosla generacia ukazovala vzdy o 0,3 - 0,4 l menej.
Toyota Auris TS (06/2015) 1,6 Valvematic Executive
http://www.spritmonitor.de/en/detail/713505.html
Toyota Auris (09/2012) 1,6 Valvematic Luna
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/547201.html
cuba66
Manager Týmu

Re: Kalibracia dojazdu

Příspěvek od cuba66 »

jerky15 píše:Ahojte,

chcem sa opytat, ci je mozne nejakym sposobom "nakalibrovat" dojazd
Tak já ti jen dám zase svůj příklad - Auris 2.0 D4-D, r.v.2007, najeto cca 178.000km, spotřeba podle tankování 5,9 průměrná, tankováno na "hladinku". Spotřeba je měřená na celkem 2.850,47 spotřebovaných litrech nafty, takže celkem slušný vzorek.
No a teď to nejlepší - počítač ukazuje spotřebu 6,4-6,5 (hahaha, jedno z mála aut, co ukazuje o hodně víc, než žere) a dojezd nikdy neukazuje větší než cca 640km, přesto, že v pohodě najíždím 810-820 km.
Chtěl jsem kalibrovat spotřebu podle návodů zde na fóru, ale nějak se mi to nechtělo...no, možná to zkusím :-) Jinak to neřeším, už mám tak nějak odhad kolik ještě ujedu na svítící "hladové oko". A i když tankuju "na hladinku" ještě jsem do auta nedostal víc než 47 litrů. Nádrž je 55 litrů.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
miziov
Člen Týmu

Re: Kalibracia dojazdu

Příspěvek od miziov »

Když mi začne svítit rezerva tak si vynuluju počitadlo kilometrů a vím že ještě minimálně 100 km najedu. Jednou už se mi podařilo natankovat i 50,93 litru :)
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
Odpovědět

Zpět na „Auris“