avensis zadní stěrač
-
- Člen Týmu
avensis zadní stěrač
děkuji všem kteří mi poradily na oplátku porádím s nefunkčím zadním stěračem, sám jsem si ho opravil a nestálo to ani korunu Petr
toyota avensis kombi 2TD 1998
-
- Člen Týmu
avensis zadní stěrač
ahoj, mě stačilo vyměnit uhliky a pořádně ho promazat protože ta osička byla úplně zadrbaná, jo a u jednoho uhliku byla taková malá cívka atam byl upadlej drátek petr
toyota avensis kombi 2TD 1998
zadní stěrač
Díky moc Péto za odpověd jdu čistit cívky a trochu to promazat. 

-
- Člen Týmu
Re: avensis zadní stěrač
Již nějakou dobu registuju, že mi nefunguje ostřikovač zadního skla. Moc jsem ho nepoužíval a už dříve se stávalo, že kapalina začala stříkat až po cca 3sec od spuštění.
Nicméně tentokrát ani neslyším motorek, že by pracoval.
Nevíte někdo, jestli to není například jenom zavzdušněné nebo něco podobného? Ještě, než s tím pojedu do servisu..díky.
Nicméně tentokrát ani neslyším motorek, že by pracoval.
Nevíte někdo, jestli to není například jenom zavzdušněné nebo něco podobného? Ještě, než s tím pojedu do servisu..díky.
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Možná je motorek KO. Pokud ho budeš hledat je pod pravým předním podběhem (ten spodní).
Díky, mrknu, nicméně nejsem si jistý, jestli to zvládu vyměnit sám.
A zeptám se ještě, pro přední a zadní ostřikovač jsou dva různé motorky? Protože ostřik předního skla funguje bez problému..
Našel jsem akorát jedno čerpadlo:
BLUE PRINT - ADT30301 - Vodni cerpadlo ostrikovace, cisteni skel

A zeptám se ještě, pro přední a zadní ostřikovač jsou dva různé motorky? Protože ostřik předního skla funguje bez problému..
Našel jsem akorát jedno čerpadlo:
BLUE PRINT - ADT30301 - Vodni cerpadlo ostrikovace, cisteni skel

T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Zkusil bych se zeptat i v Toyote... Protoze tech 16 stovek uz neni uplne malo.... nebo i vrakoviste. Jinak mohou byt dve cerpadla separe pro predni a zadni, ale muze byt i jen jedno.... Kouknu za predni pravy kryt podbehu a uvidis to hned. Vymena je vcelku snadna, jen vypustis ostrikovaci kapalinu a jedes. Pri prohlidce kolik mas cerpadel koukni i na to, kolik maji kontaktu at poridis spravne.
Back in Czech.
Po odkrytí podběhového plastu na pravé straně (z pohledu za volantem) se objeví nádobka na střikovač př. skla.
Na jejím spodním pravém boku je motorek př. skla a pod ním (směrem dolu) je motorek zad. skla. (bere z té samé nádobky)
Kupoval jsem ho na cztuning.cz asi před 1.5 rokem a cena byla něco pod 1000 (mam dojem cca 700).
Ted si uvědomuji , že mám klasiku H7 a né xenony.
Pod levým podběhem mám také nádobku která se nepoužívá , je zřejmě na ostřikování světel s xenony , takže pokud nebude motorek jako umně je na 100% pod levým.
Označení od BLUE PRINT je ADT 30301
Na jejím spodním pravém boku je motorek př. skla a pod ním (směrem dolu) je motorek zad. skla. (bere z té samé nádobky)
Kupoval jsem ho na cztuning.cz asi před 1.5 rokem a cena byla něco pod 1000 (mam dojem cca 700).
Ted si uvědomuji , že mám klasiku H7 a né xenony.
Pod levým podběhem mám také nádobku která se nepoužívá , je zřejmě na ostřikování světel s xenony , takže pokud nebude motorek jako umně je na 100% pod levým.
Označení od BLUE PRINT je ADT 30301
Ted jsem koukal v rychlosti na google a cena 1600 je trochu přestřelená - normál je cca 900
Podívám se na to příští víkend a pokusím se změřit, jestli jde do motorku zadního ostřikovače proud. Jestli jo - jasný adept na výměnu. Hrabat se v tom budu stejně, bo předzimní čištění EGR ventilu. Díky pánové, takhle jdu na jisto.
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Takže to jsem dnes udělal a díl 85340-05011 MOTOR ASSY, REAR WASHER si považují v Toyotě na 3 256,- bez DPH.aczasa píše:Zkusil bych se zeptat i v Toyote...
Asi...to vezmu jinde.
T25 2.0 D-4D 93kw /2006/