Corolla E11, rv. 1997 - Elektrická okna nefungují
Corolla E11, rv. 1997 - Elektrická okna nefungují
Zdravím,
chtěl bych požádat o pomoc kohokoliv, kdo by věděl, co může být příčinou nefungování elektrických stahovaček. Svoji Corollu E11 (verze STD před faceliftem) jsem dovybavil origo předními elektrickými okny, ale fungovat za boha nechtějí. Stahovačky jsem sehnal z jiné Corolly (byla to 1.6 4A-FE před faceliftem a moje je 1.3 4E-FE), kde normálně vše fungovalo. Kabeláž by měla být stejná, jelikož konektory jsou stejné a i tomu vše nasvědčuje. Jen gumové průchodky v zadních dveřích byly jiné. Kontroloval jsem pojistku a proměřoval kabely, ke kterým jsem se dostal, ale nic jsem nezjistil. Do ovladače u řidiče napětí normálně jde, ale okna prostě nefungují. Ovladače, kabely ve dveřích i motory stahovaček jsou v pořádku, ale okna ani centrál se nepohnou.
Nejsou někde ještě nějaké pojistky, relé, či řídící jednotka pro toto vybavení, které by mohly být vadné? Už mi došly nápady a sundavat palubní desku se mi moc nechce... kdybych alespoň věděl, kam všechny kabely vedou, tak bych je proměřil, zda - li někde není nějaký přerušený, ale je jich prostě moc a celý svazek vede kamsi hluboko do palubky. Myslím ale, že kabeláž by mohla být v pořádku... dosud jsem se nesetkal s přerušeným originálním kabelem.
Budu vděčný za každou radu či tip.
chtěl bych požádat o pomoc kohokoliv, kdo by věděl, co může být příčinou nefungování elektrických stahovaček. Svoji Corollu E11 (verze STD před faceliftem) jsem dovybavil origo předními elektrickými okny, ale fungovat za boha nechtějí. Stahovačky jsem sehnal z jiné Corolly (byla to 1.6 4A-FE před faceliftem a moje je 1.3 4E-FE), kde normálně vše fungovalo. Kabeláž by měla být stejná, jelikož konektory jsou stejné a i tomu vše nasvědčuje. Jen gumové průchodky v zadních dveřích byly jiné. Kontroloval jsem pojistku a proměřoval kabely, ke kterým jsem se dostal, ale nic jsem nezjistil. Do ovladače u řidiče napětí normálně jde, ale okna prostě nefungují. Ovladače, kabely ve dveřích i motory stahovaček jsou v pořádku, ale okna ani centrál se nepohnou.
Nejsou někde ještě nějaké pojistky, relé, či řídící jednotka pro toto vybavení, které by mohly být vadné? Už mi došly nápady a sundavat palubní desku se mi moc nechce... kdybych alespoň věděl, kam všechny kabely vedou, tak bych je proměřil, zda - li někde není nějaký přerušený, ale je jich prostě moc a celý svazek vede kamsi hluboko do palubky. Myslím ale, že kabeláž by mohla být v pořádku... dosud jsem se nesetkal s přerušeným originálním kabelem.
Budu vděčný za každou radu či tip.
- JenniColky
- Řidič
Re: Corolla E11, rv. 1997 - Elektrická okna nefungují
Ahoj na TK 
Ještě si dovolím doplnit, že pojistky jsem zkoušeli měnit z jiné Corolly kde fungují a ovládací panel též.
Já "swapoval" pár týdnů zpět a potřeboval jsem jen přehodit stahovačky, originální kabeláž ze dveří, výplně a vše funguje. Já si všimnul ještě přidaných pojistek po univerzálních stahovačkách, ale ty an to neměly vliv...

Ještě si dovolím doplnit, že pojistky jsem zkoušeli měnit z jiné Corolly kde fungují a ovládací panel též.
Já "swapoval" pár týdnů zpět a potřeboval jsem jen přehodit stahovačky, originální kabeláž ze dveří, výplně a vše funguje. Já si všimnul ještě přidaných pojistek po univerzálních stahovačkách, ale ty an to neměly vliv...
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Protože jsem sám rozebral pravé dveře kvůli tomu,že mi okno nereagovalo na vytažení,doporučuji zkontrolovat pozici blokovacího knoflíku oken.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Taky zkoušeno... v manipulaci snad problém nebude
... spíš jestli není ještě někde nějaké relé, nebo zda nejsou okna napojena na nějakou řídící jednotku? Motoru, airbagů? Asi blbost, ale nevím, čím jiným by to mohlo být.

Tak palubka šla dolů... Všechny kabely jsou ok, takže dosud žádná závada nezjištěna...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A z ovladače už ne?Honelix píše: Do ovladače u řidiče napětí normálně jde
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Ano, z ovladače už nešlo... Ale už vyřešeno a okna fungují. Za pojistkovou skříní u levé nohy řidiče chybělo relé. Nevím, proč tam nebylo, ale prostě chybělo. Po doplnění, okna běží. 

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že čtu až teď. Bych tě hned poslal s hlavou pod palubku, najít chybějící relé. Už 2x jsem domontovával něco do toyot. Pokaždé byl nachystenej svazek až k místu zapojení, nebo v tvojem případě k husímu krku u dveří. Ale relé pokud není společný s něčím, co už tam máš, tak tam nachystaný nebývá.
Každopádně gratulace k vyřešení a odšvihadlování auta
Každopádně gratulace k vyřešení a odšvihadlování auta

Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- JenniColky
- Řidič
Je to paradoxní, řešil jsem to samé, stejná SDN výbava a relé už tam bylo 

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"