Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Luigi65
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Luigi65 »

Ahoj, tak od soboty 19.9.2015 jsem nejšťastnějším majitelem nové Corolly. Koupili jsme Corollu 1.6 Active paket Trend+, Multidrive S, barva tmavě hnědá. Předtím jsme měli Yarise 1.0 a Aurise 1.6.

Hned od začátku nás Corollka očarovala. Kvalitní zpracování a intuitivní ovládání, na které jsem z Toyot zvyklý. Auto je obrovské. I když mám najeto jen málo kilometrů cca 500, už teď nedám na automat dopustit. Auto jede z křižovatek jako z praku. Tempomat super. Automatické sklápění zrcátek při odemčení/zamčení vozidla se mi podařilo zprovoznit dvouhmatem (tlačítko na ruční sklápění zrcátek a šipka nahoru - ovládání zrcátek) drženým při vypnutém zapalování cca 10 sec. Ještě by to chtělo nějakou vychytávku na zavření všech oken, pokud zamknu auto.
Jediný nedostatek je zatím v MirrorLinku - zrcadlení mobilu. Vlastním nerootnutý Note 2, nahrál jsem tam DriveLink. Po připojení do USB vozidla a zapnutí klíčku se apka v mobilu spustí, ale není žádná odezva na Touch2. Zmáčnu tlačíko (první vpravo nahoře) a neobjeví se mi tam dialog na potvrzení připojení.
Tak už jsem psal do Toyota, zatím čekám na odpověď. Hledal jsem i nějaký update Touch2, ale prozatím nic. Na zákaznickém portálu taky nic (mimochodem je strašný, spousta odkazů nefunguje), to není dobrá vizitka.
Tak to je pro začátek snad vše. Další postřehy příště.

K MirorLinku jsem našel tento odkaz
http://www.colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink, tak to jdu zkoumat.

List kompatability Touch 2 s navigací http://www.toyota.com/content/entune/pd ... Audio2.PDF

Mirror Link http://www.mirrorlink.com/

02.11.2015
Tak jsem projel dostupné evropské fóra Toyoty a hledal jsem otázky a odpovědi týkající se MirrorLinku. Rusko, Maďarsko, Itálie, Německo, Francie, Španělko, Anglie - všude se hovoří o veliké tragédii se slavným nefunkčním MirrorLinkem.
Komunikace s Toyotou zatím probíhá.

P.s. Stejné problémy mají např. i škodovkáři, ale tam došlo na jaře k posunu k lepšímu, začali montovat infoteimant s podporou MirrorLink 1.1 a snad prý na starší verze budou dávat upgrade.

9.10.2015
Tak jsem několik dní komunikoval se zastoupením Toyoty v ČR. Vypadá to tak, že jim je infotaiment ukradený. Aktualizace na MirrorLink 1.1 v nedohlednu - nemají informace, nevědí :shock: . Rootnul jsem svůj Note2 (http://androidxda.com/root-samsung-galaxy-note-2-n7100) :oha: , funguje suprově. Teď čekám na opravu DriveLinku na verzi androidu 4.4.3.
Takže co jsme se dozvěděli od paní Mecerové z Toyota před třemi roky, platí i dnes :shock: .
Podporované telefony jsou dle Toyoty tyto:
Samsung Galaxy SIII a Galaxy Note II, Nokia 700, 701, 603, 808 a dále N8, E7, C7, X7, C6-01 které musí mít operační systém Nokia Belle. Infotaiment podle všeho dělá pro Toyotu Panasonic, nepodařilo se mi však na stránkách Panasonicu naleznout jakékoliv informace.
Naposledy upravil(a) Luigi65 dne pát 09.10.2015, 12:11, celkem upraveno 9 x.
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mirrorlink nerieš, lebo sa akurát nasereš, proste to nefunguje. To sklápanie skúsim aj ja takto nastaviť hádam to bude fungovať aj na mojej corolle z roku 2013. Kľúč má byť pri tom v zapaľovaní?

Ako fakt mi reakcie multidriveS sadli jak riť na šerbel, chovalo sa to pri predvádzačke presne tak ako by som čakal že sa automat správať bude, ani som nemal potrebu skúšať sekvenčné radenie keďže prevodovka robila to čo by som robil aj ja. Len priemernú spotrebu ukazoval PC pomerne vysokú, 10,4l/100km. Ale to pripisujem tomu že to každý záujemca jednoducho skúša, predsa je to predvádzačka a jazdí sa s tým po meste.
Možno by sa mi podarilo otca zlomiť na corollu, aj keď on chce vyššie auto kvôli lepšiemu nastupovaniu. Teraz hreší keď autom stojím pri obrubníku a on sa musí z neho súkať, zvyknutý je na picasso...
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Luigi65
Člen Týmu

Příspěvek od Luigi65 »

Kocúr píše:Mirrorlink nerieš, lebo sa akurát nasereš, proste to nefunguje. To sklápanie skúsim aj ja takto nastaviť hádam to bude fungovať aj na mojej corolle z roku 2013. Kľúč má byť pri tom v zapaľovaní?

Ako fakt mi reakcie multidriveS sadli jak riť na šerbel, chovalo sa to pri predvádzačke presne tak ako by som čakal že sa automat správať bude, ani som nemal potrebu skúšať sekvenčné radenie keďže prevodovka robila to čo by som robil aj ja. Len priemernú spotrebu ukazoval PC pomerne vysokú, 10,4l/100km. Ale to pripisujem tomu že to každý záujemca jednoducho skúša, predsa je to predvádzačka a jazdí sa s tým po meste.
Možno by sa mi podarilo otca zlomiť na corollu, aj keď on chce vyššie auto kvôli lepšiemu nastupovaniu. Teraz hreší keď autom stojím pri obrubníku a on sa musí z neho súkať, zvyknutý je na picasso...
Klíček jsem měl v zapalování. Mirror link se pokusím ještě chvilku zkoušet. Komunikuji s Toyotou, tak uvidím co napíšou. Chtěl bych z nich vytáhnout seznam telefonů, které dle nich fungují.
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ten zoznam obsahuje tri ci styri telefony, z toho je S3 najnovsi model. Skoda sa tym zaoberat, riesil som to pred rokom, aj som to tu kdesi na fore pisal. Toyota ten mirrorlink rozchodit nevie ale maskuju to bezpecnostou cestujucich, vraj by bavkanie sa s mobilo odvadzalo pozornost od soferovania a za b vraj spristupnenie mirrorlinku je protipravne lebo appky v mobile by mohli spristupnovat informacie uzivatela auta tretim stranam.
Luigi65
Člen Týmu

Příspěvek od Luigi65 »

Kocúr píše:Ten zoznam obsahuje tri ci styri telefony, z toho je S3 najnovsi model. Skoda sa tym zaoberat, riesil som to pred rokom, aj som to tu kdesi na fore pisal. Toyota ten mirrorlink rozchodit nevie ale maskuju to bezpecnostou cestujucich, vraj by bavkanie sa s mobilo odvadzalo pozornost od soferovania a za b vraj spristupnenie mirrorlinku je protipravne lebo appky v mobile by mohli spristupnovat informacie uzivatela auta tretim stranam.
Který typ S3?????
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ide o s3 s povodnym androidom 4.0. Tu je vynatok z mejlovej komunikacie s Toyota.

v současné době výrobce vozidel Toyota potvrzuje se systémem Mirror link kompatibilitu následujících telefonů, které splňují jeho požadavky. Jejich výčet přikládáme níže:

Samsung Galaxy SIII a Galaxy Note II

Nokia 700, 701, 603 a 808

Vámi uváděný telefon Sony Xperia Z Ultra mezi nimi bohužel nefiguruje a jeho kompatibilitu nemůžeme potvrdit.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Radmila Mecerová

TOYOTA MOTOR CZECH

Bavorská 2662/1

155 00 Praha 5 (Czech Republic)

www.toyota.cz

IČ: 60198435, DIČ: CZ60198435

Společnost je evidována v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 24834

T +800600800

T +0800700400 ze Slovenska

FRádi bychom Vás ujistili, že rozumíme Vašemu rozčarování a chápeme všechny Vaše připomínky.

Kompatibilita různých zařízení je závislá na mnoha parametrech a nelze bohužel garantovat 100% propojitelnost za jakýchkoliv podmínek. V uživatelské příručce je také uvedeno, že funkce je dostupná v závislosti na zařízení. Informace poskytnutá Toyota Motor Slovakia popisuje pouze základní předpoklady.

Jednou ze základních podmínek firmy Toyota je ochrana údajů zákazníků. Firma Toyota nedovoluje jakékoliv poskytování údajů zákazníků třetím stranám, což bývá jeden z požadavků některých technologií.

Tak jak jsme uvedli, Samsung SIII byl ověřen jako kompatibilní. Nicméně bez detailních informací (například zda verze software telefonu podporuje aplikaci DriveLink, která musí být do telefonu doinstalována) se nelze z naší strany konkrétněji vyjádřit, proč se propojení nepodařilo.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Radmila Mecerová
Rudolf
Člen Týmu

Příspěvek od Rudolf »

buckyskentucky píše:Tak naše Rolka má první dovču za sebou. Najeto 2 450 km s průměrnou spotřebou 5.7 na sto.Klima ,jízda na limitech ,tempomat.Pohodlné a tiché auto. :thumbsup:
Já mám za sebou taky první dovolenou s Corollou. Chorvatsko (Pisak) a zpět vč. výletu na Sveti Jure - spotřeba spočítaná 6,03; dle PP 5,8. Pohodička s automatem a tempomatem.
Mimochodem sjíždění z kopce malou rychlostí je něco, s čím si CVTéčko úplně dobře neví rady. Ale dá se.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak to vyzerá, že pribudne do rodiny ďalšia corolla, s identickým motorom, tentoraz však s multidrive S. Už sa teším na porovnanie pri dlhodobejšom súbežnom užívaní týchto dvoch áut z prvej ruky.
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

Ahoj kluci, poradíte co dělám špatně při nastavení sklápění zrcátek u corollky 4/2014 dle návodu, ale při uzamčení dálkou se nesklopí ani při odemčeni neodklopí. Vše dělám dle vašeho návodu a nic :( . Jen když vyndám klíč ze spínačky tak se jednou sami sklopí. Prosím o pomoc přátelé :D .
Luigi65
Člen Týmu

Příspěvek od Luigi65 »

Tak to možná tuším. Při vypnutém zapalování, klíček je jen zasunutý, zmáčkni tlačítko na ruční sklopení zrcátek a šipku nahoru na ovládání zrcátek, drž cca 10 sekund. Po zamčení vozidla se zrcátka sklopí, po odemčení se vyklopí. Pokud Ti to nejede, tak asi nebudeš mít automatické sklápění zrcátek :-(
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

OK díky. Vyzkouším :lol: .
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:45, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak ďalšia Corolla, v rovnakej výbave len tentokrát s automatom je doma. Zatiaľ prvé postrehy:
- do krútenia volantom je treba vložiť o čosi viac sily - prituhlo riadenie či ako sa tomu vraví
- iný zvuk pri štarte, ten sa predpokladám upraví keď sa vypáli výfuk a tak
- spotrebu ťažko hodnotiť po ujazdení 150km, zatial sme sa motali len po Košiciach a jeden pracovný výletík do priľahlej obce, každopádne vyzerá že bude o čosi vyššia, v meste mi to ukazovalo medzi 7,5 až 8, po výjazde cca 40km klesla na 6,8
- automat klame zvukom - vyšliapnem akcelerátor otáčky vybehnú povedzme na 3200 a ostávajú také pričom nemením polohu plynového pedála ale auto zrýchľuje. Chce to zvyknúť si na to, že zrýchlenie nieje priamo úmerné zvyšovaniu otáčok
- oproti manuálu výhoda v komforte jazdy - ruky obe na volante pri výjazde do križovatky, netreba pravú dávať na páku a preradzovať do dvojky zároveň prípadne ľavou krútiť volantom do zákruty atď. Veľké plus pre bezpečnosť.
- musím si zvykať že pri zastavení na križovatke treba zostať so stlačeným brzdovým pedálom inak sa dá auto do pohybu. Alebo radiť N, čo považujem samozrejme za menej komfortné. Ale stačí mačkať brzdu fakt úplne zjemna
- zatváranie veka kufra je lepšie nastavené, nestalo sa mi žeby som ho nezavrel na prvý krát
- netreba mačkať spojkový pedál pri štartovaní auta nadoraz ako pri manuáli. Ani som si neuvedomoval ako mi to vadilo pokiaľ som nesadol prvý krát do automatu

Zatiaľ toľko. Postupne budem postrehy pridávať.
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Ale uvědom si, že když stojíš na brzdě v křižovatce, tak je to pro řidiče za tebou peklo, když mu celou dobu svítí ty rudý brzdový světla do ksiftu. A červená podněcuje agresi. Dopručuji ti nauč se řadit N a nestát na brzdě.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

To máš pravdu. Keďže ale toto môže vadiť vodičom za mnou akurát len večer či v noci a to by som seba pripravil o komfort aby sa mal komfortnejšie vodič za mnou... Tak na Tvoju radu dám len večer a zároveň vtedy, keď budem stáť v rade na križovatke druhý a ďalej. Aby som z prvého miesta nezdržiaval štart preradzovaním.
Inak zabudol som sa spýtať v predajni a v návode neviem nájsť čo je to za čierne tlačítko bez označenia vedľa prevodovej páky pri polohe D. Neviete to niekto?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“