Corolla e16,1.6-automat,r.v2013 prosim o rady!

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
jace
Člen Týmu

Corolla e16,1.6-automat,r.v2013 prosim o rady!

Příspěvek od jace »

Dobry den! Uvazujem si kupit Toyotu Corollu 1.6 VALVEMATIC automaticka prevodovka, LUNA, r.2013, najazdene len 10.000km. Cena 14.000eur. Je to podla Vas dobra volba? Oplati sa? Je tam spolahlivy automat? A spolahlive cele auto? Nemal som este nikdy toyotu to by bolo moja prva toyota! Vopred dakujem za rady!
Rudolf
Člen Týmu

Re: Corolla e16,1.6-automat,r.v2013 prosim o rady!

Příspěvek od Rudolf »

Já mám stejné auto od dubna a je to taky moje první Toyota.
Jsem zatím v maximální míře spokojen. Nemůžu samozřejmě hodnotit spolehlivost, vlastnosti snad ano.
Co se týče prostoru, vnitřního uspořádání ap. lze vyčíst z různých recenzí.
Jízda Corollou s automatem je pro mě skutečně radost. I cestu do Chorvatska jsem si užíval (spotřeba 6l - vypočítaná).
Na projev variátoru je třeba si zvyknout, což jde poměrně rychle a pokud jsi příznivcem klidné jízdy, pak je to to pravé auto.
Dynamika je pro mě dostatečná. Při předjíždění přepnu do režimu sport a dupnu na plyn. Odezva el. plynu je trochu opožděná, ale jde to.
Běžná jízda s tempomatem je pohodička. Motor není téměř slyšet, jen pokud je větší kopec a elektronika zvýší otáčky.
Jinak běžné otáčky při 100km/h tacho - 2000 ot./min a při 130 km/h tacho - 2500 ot./min.
Popojíždění v koloně taky pohoda - sundat nohu z brzdy a auto pomaličku jede a bez cukání.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Re: Corolla e16,1.6-automat,r.v2013 prosim o rady!

Příspěvek od marceltokar »

A predmetom otázky nieje predchádzajúci model Corolly? Teda aspoň tak sa mi vidí z uvedenej výbavy Luna. Ak áno, ja by som odporučil priplatiť a zobrať nové auto, modelový rok 2013, predsa len je tam pokrok. Môj názor. Dvojročná corolla s 10000km (predpokladám predvádzačka a predchádzajúci modelový rad) za 14 litrov alebo nová, s novými technológiami, za kolko - 17-18? No asi by som radšej priplatil.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“